Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 19:02

Το βίντεο της εκδήλωσης: Αλληλεγγύη στην ουκρανική αντίσταση. Άμεση αποχώρηση όλων των ρώσικων στρατευμάτων από την Ουκρανία. Πάλη ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλισμούς

 

fanon 900

Ο πίνακας της αφίσας είναι της Katya Gritseva, που είναι Ουκρανή ζωγράφος, μέλος του Sotsialniy Rukh (Κοινωνικό Κίνημα Ουκρανίας)

 

 

Διαδικτυακή εκδήλωση:

Αλληλεγγύη στην ουκρανική αντίσταση.

Άμεση αποχώρηση όλων των ρώσικων στρατευμάτων από την Ουκρανία.

Πάλη ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλισμούς

Θα μιλήσουν:

Daria Saburova, Ουκρανή ερευνήτρια στη Γαλλία, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης με την Ουκρανία

Ilya Budraitskis, Ρώσος ιστορικός, συγγραφέας του βιβλίου "Dissidents among Dissidents" (Verso 2022), μέλος του РСД  (Russian socialst mouvement - Российское Социалистическое Движение) για την αριστερά στη μετασοβιετική Ρωσία, από τους ιδρυτές της νέας ιστοσελίδας "Posle"

 

Διοργανώνουν: Περιοδικό “ΤΕΣΣΕΡΑ” https://tpt4.org/,

ιστοσελίδα www.elaliberta.gr

Κυριακή στις 19 Ιούνη, ώρα 7.00 μμ.

Στις 24 Φλεβάρη τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα και εισέβαλαν στην Ουκρανία. Όμως, η στρατιωτική υπεροπλία της στρατιωτικής μηχανής του ρωσικού ιμπεριαλισμού, δεν μπορεσε να κάμψει την αποφασιστικότητα των ουκρανικών λαϊκών μαζών: συνδικάτα, οργανώσεις υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων, οργανώσεις για τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, ΛΟΑΤΚΙ και φεμινιστικές οργανώσεις, καθώς επίσης φυσικά και οι αριστερές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή για να βοηθήσουν με όλους τους τρόπους την οργάνωση της αντίστασης και να στελεχώσουν τις ομάδες εδαφικής άμυνας.

Στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού, αλλά και, ειδικότερα στο πλευρό των οργανώσεων του ουκρανικού κοινωνικού και εργατικού κινήματος, οι οποίες διεξάγουν σήμερα έναν πολύπλευρο αγώνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική αντίσταση και παλεύοντας ταυτόχρονα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Ζελένσκι και τους Ουκρανούς ολιγάρχες που προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα βάρη του πολέμου στις πλάτες του εργαζόμενου λαού και να του αφαιρέσουν κατακτημένα δικαιώματα με αφορμή τον πόλεμο, για μια διεθνιστική και σοσιαλιστική προοπτική για την ουκρανική αντίσταση και για την ανασυγκρότηση της ουκρανικής κοινωνίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στο αντιπολεμικό κίνημα στη Ρωσία και στον ρωσικό λαό που υποφέρει αυτή τη στιγμή κάτω από σιδερένια γροθιά της δικτατορίας του Πούτιν.

Ένα μέρος της δυτικής αριστεράς εξακολουθεί ακόμα και σήμερα, να αρνείται να σταθεί αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού, αρνείται να καταδικάσει τα εγκλήματα του ρωσικού ιμπεριαλισμού, ή ακόμα χειρότερα, δικαιολογεί, ή και υποστηρίζει τη ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία. Χρησιμοποιώντας συχνά ως φύλλο συκής την επίκληση στην ειρήνη, καλεί τον ουκρανικό λαό να σταματήσει να αγωνίζεται, ή του αρνείται το δικαίωμα να εξοπλιστεί για να αντιμετωπίσει έναν εχθρό πολύ ισχυρότερό του στρατιωτικά. Αυτό το οποίο θα πρέπει να κατανοήσει αυτή η αριστερά είναι ότι ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι παγκόσμιος και υπερβαίνει τις γραμμές που οριοθετούν τους αντίπαλους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν στην διαδικτυακή εκδήλωση

που διοργανώνουν

το Περιοδικό “ΤΕΣΣΕΡΑ” https://tpt4.org/, και τo σάιτ www.elaliberta.gr

με τίτλο

Αλληλεγγύη στην ουκρανική αντίσταση.

Άμεση αποχώρηση όλων των ρώσικων στρατευμάτων από την Ουκρανία.

Πάλη ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλισμούς”,

την Κυριακή στις 19 Ιούνη, ώρα 7. 00 μμ.

Θα μιλήσουν η Daria Saburova (Ουκρανία) και ο Ilya Budraitskis (Ρωσία).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο και να κάνετε τις ερωτήσεις σας στο τσατ:

 https://www.youtube.com/watch?v=MJ0AkGJ5Zcg

 Το event στο facebook: https://www.facebook.com/events/

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 16:02

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.