Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 11:45

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ν. Ιωνίας / N. Φιλαδέλφειας - N. Χαλκηδόνας / Μεταμόρφωσης – Νέου Ηρακλείου: ΡΗΞΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. - ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5 Πλατεια Σημηριώτη (Νέα Ιωνία) - 19:30

ΡΗΞΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΕΞΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5
Πλατεια Σημηριώτη (Νέα Ιωνία) - 19:30

θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές:
Γιώργος Ράγκος,
χημικός, ΚΣΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Δημήτρης Δεσυλλας ΠΣΟ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Παναγ. Καλαβανος δικηγόρος, ΚΣΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
   

  • Με τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

  • Ενάντια στην κυβέρνηση των ευρωμνημονίων και την δεξιά αντιπολίτευση για τη διαγραφή του χρέους και τον εργατικό έλεγχο

  • Αγώνας για την ειρήνη και την διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών

  • Εναντία στο ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό

  • Ενάντια στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό και την φασιστική απειλή

  • Ανοιχτό σύνορα για προσφυγές και μετανάστες

Οι κυρίαρχες δυνάμεις μας λένε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα κριθεί το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ», «Μνημονιακή βαρβαρότητα με ευαισθησία ή με φιλελευθερισμό;», «Μακρόν/Μέρκελ ή Σαλβίνι /Όρμπαν», «ευρωπαϊσμός, δημοκρατία» από την μια και «εθνικισμός, ρατσισμός, ακροδεξιά» από την άλλη.

Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία ζητούμενο είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις:

  • που πάλεψαν με συνέπεια ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκάλυψαν τον αντιδραστικό της ρόλο, έδειξαν ότι δεν μπορούν να καταργηθούν η λιτότητα, τα μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις και η διαρκής επιτροπεία εντός της.

  • που παλεύουν για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, για την άμεση βελτίωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην εκμετάλλευση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μνημόνια,

  • που δίνουν την μάχη ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε ότι θα «σκίσει τα μνημόνια» μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ, για να οδηγήσει στην συνέχιση και στη κλιμάκωση της επίθεσης. Μιας κυβέρνησης που εκτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, το «κέντρο» και την Καραμανλική δεξιά! Αυτή είναι «πρώτη φορά αριστερά».

  • που αντιμάχονται αποφασιστικά την δεξιά αντιπολίτευση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα, που εκφράζουν με το δικό της επιθετικό τρόπο την προώθηση της ίδιας αστικής μνημονιακής πολιτικής και πρωτοστατούν στην ανάπτυξη του εθνικισμού χέρι χέρι με την ΧΑ..

  • που παλεύουν καθημερινά να συντριβούν η ακροδεξιά και οι φασίστες που επιδιώκουν να ψαρέψουν στα θολά νερά της απογοήτευσης, που στηρίζουν σε Ελλάδα και Ευρώπη τις πιο βάρβαρες αντεργατικές επιλογές, καλλιεργούν τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς, επιτίθενται εγκληματικά στους αγώνες και την αριστερά.

Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ 

Αυτές οι δυνάμεις μπορεί και πρέπει να ενισχυθούν και πρώτα απ' όλα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έδωσαν με συνέπεια όλες αυτές τις μάχες.

Η ρήξη και η αποδέσμευση από την ΕΕ, η απειθαρχία στο δημοσιονομικό σφαγείο είναι αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού αγώνα για να επιβληθούν τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού απέναντι στην πολιτική των τραπεζών και των πολυεθνικών.

Είναι αναπόσπαστα δεμένη με τους κοινωνικούς αγώνες των εργατών, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μαζικές προσλήψεις και μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα ενάντια στην ελαστική και μαύρη εργασία, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη μείωση των ωρών εργασίας.

  • Τη διαγραφή του ληστρικού χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

  • Τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας και την λαϊκή κυριαρχία.

  • Την ειρήνη και τον διεθνισμό, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιβολή της ΕΕ, τον ευρωστρατό, τη στρατιωτικοποίηση.

  • Σύνορα, πόλεις και γειτονιές ανοιχτές στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

  • Το τσάκισμα των νεοναζί και της φασιστικής απειλής.

  • Την οικολογική επιβίωση του πλανήτη, ενάντια στο κέρδος, τα μεταλλαγμένα, την αλόγιστη «ανάπτυξη».

  • Την υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από τις ποσοστώσεις, την επέλαση των πολυεθνικών τροφίμων, τον καταστροφικό έλεγχο των τραπεζών.

  • Την πάλη ενάντια στη γυναικεία καταπίεση, τις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙΑ+, που έχουν ακόμα και τη βούλα των αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Δεν συγκρουόμαστε με την ΕΕ και την πολιτική της, για να ενισχύσουμε την «δική μας» αστική τάξη, αλλά τον κόσμο της δουλειάς. Δεν τα βάζουμε με την ΕΚΤ γιατί είναι καλοί οι «δικοί μας» τραπεζίτες. Όλοι τους τα ίδια κοράκια είναι! Ο ένας ενισχύει και βοηθάει τον άλλον!

Οι δεξιοί, ακροδεξιοί και οι άλλοι «ευρωσκεπτικιστές» παζαρεύουν με τις Βρυξέλλες για λογαριασμό των δικών τους βιομήχανων και τραπεζιτών. Αυτοί λένε ενάντια στην ΕΕ από την πλευρά του εθνικισμού, του ρατσισμού και της «Ευρώπης φρούριο».

Το δικό μας «έξω από την ΕΕ» εμπνέεται από τα μεγάλα διεθνιστικά κινήματα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης από την Γένοβα έως σήμερα. Από την ενότητα των εργατών και των λαών. Από μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Ας λένε οι κυρίαρχες τάξεις ότι ελέγχουν τα πάντα! Το 2018 τέλειωσε με τα «κίτρινα γιλέκα» να ανατρέπουν με τον μεγάλο τους αγώνα όλη την βιτρίνα της σταθερότητας. Οι ελπίδες τους για μια νέα αρχή, όπως ο Μακρόν, βουλιάζουν γρήγορα στην ανυποληψία. Η ΕΕ τρίζει. Η εργατική τάξη και το κίνημα αντίστασης είναι εδώ! Μπορούμε να κάνουμε το ρήγμα που έχει ανοίξει με τους αγώνες μας, δρόμο ανατροπής!


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Ν. Ιωνίας / N. Φιλαδέλφειας - N. Χαλκηδόνας / Μεταμόρφωσης – Νέου Ηρακλείου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 15:05

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.