Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 16:10

ΣΥΖΗΤΗΣΗ - Ο αγώνας της Ουκρανίας για εθνική κυριαρχία: Διεθνές Βήμα, Σάββατο 6/5, 7μμ, Σόλωνος 142

ΣΥΖΗΤΗΣΗ - Ο αγώνας της Ουκρανίας για εθνική κυριαρχία

http://www.diethnesvima.com

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και του αγώνα των Ουκρανών εργαζομένων για αυτοδιάθεση. Ήταν επίσης ένας χρόνος ‎αυξανόμενης καταστολής στη Ρωσία εναντίον των αντιπάλων του πολέμου του Κρεμλίνου, καθώς το καθεστώς Πούτιν χρησιμοποιεί τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ για να τους παρουσιάσει ως "προδότες"

Τη συζήτηση θα ανοίξουν

Μωυσής Λίτσης, δημοσιογράφος. Επισκέφθηκε την Ουκρανία το 2014, στον απόηχο της εξέγερσης του Μαϊντάν.‎

Μπάμπης Μισαηλίδης, συνδικαλιστής στο αεροδρόμιο Αθηνών και συνεκδότης του βιβλίου "Ουκρανία: Ο αγώνας των εργαζομένων για εθνική κυριαρχία"

Συνιστούμε από τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα:

Ουκρανία – Η πάλη των εργαζομένων για ‎εθνική κυριαρχία

Τζον Στούντερ, Σεθ Γκαλίνσκι, Φρανκ Φόρεσταλ

Στο βιβλίο αυτό οι συγγραφείς εξηγούν τους λόγους που οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού της Ουκρανίας και της Ρωσίας ενάντια στις επιθέσεις στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας που πραγματοποιεί το καπιταλιστικό καθεστώς της Μόσχας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ταχθούμε κατά των κυρώσεων που έχουν ‎επιβάλει η Ουάσιγκτον και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Μόσχας. Οι κυρώσεις αυτές έχουν στόχο να πλήξουν κυρίως τους εργαζόμενους της Ρωσίας.

Στα κείμενα του βιβλίου, σκιαγραφείται η μακρόχρονη ιστορία τόσο της καταπίεσης όσο και του αγώνα του ουκρανικού λαού για εθνική απελευθέρωση: από την εθνική σκλαβιά επί της τσαρικής αυτοκρατορίας στην εθνική άνοιξη στα πρώτα χρόνια της επανάστασης των ‎Μπολσεβίκων τη δεκαετία του 1920 και από την επαναφορά της μεγαλορωσικής κυριαρχίας ‎υπό το σταλινικό καθεστώς το 1930 μέχρι και την ανατροπή του καθεστώτος Γιανουκόβιτς τον ‎Φλεβάρη 2014.

Παρουσιάζεται επίσης το παράδειγμα της εργατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης της Κουβανικής επανάστασης προς τα θύματα του πυρηνικού ολέθρου στο Τσερνόμπιλ από το 1986 έως ‎σήμερα.

Οι συγγραφείς συμμετείχαν σε διαδοχικές δημοσιογραφικές αποστολές στην Ουκρανία εκ μέρους της εφημερίδας Militant στην οποία δημοσιεύτηκαν

αρχικά τα κείμενα αυτού του βιβλίου

https://www.facebook.com/events/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 16:18

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.