Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 23:20

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2

Κλείνουν φέτος 24 χρόνια από τα γεγονότα στα Ιμιαπου έφεραν πιο κοντά από ποτέ την πολεμική απειλή ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Αυτή η πολεμική απειλή, ως αποτέλεσμα της αντιδραστικής διαμάχης των άρχουσων τάξεων των δύο χωρών, είναι και σήμερα ξανά στο προσκήνιο.

Από το 2016 το αντιφασιστικό κίνημα έχει καταφέρει να μετατρέψει την επέτειο σε μέρα διεθνιστικής, αντιφασιστικής κινητοποίησης, και έχει ματαιώσει τηνπολεμοκάπηληφασιστοσύναξη της Χ.Α στους δρόμους της Αθήνας.

Η φετινή διαδήλωση στις 1 Φλεβάρη στέλνει μήνυμα αγωνιστικού, αντιπολεμικού, αντιφασιστικού συναγερμού στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, αλλά και κοινής δράσης σε όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης αριστεράς σε μια περίοδο που:

-τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή με την όξυνση του ανταγωνισμού Ελλάδας και Τουρκίας για τις ΑΟΖ, τη συνέχιση του πολέμου στη Συρία και στη Λιβύη, την υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, Ρωσία και άλλες χώρες, την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ - με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ, Βελόπουλου - για ανανέωση και επέκταση των αμερικανικών βάσεων στη χώρα, για αύξηση των κονδυλίων για εξοπλιστικά προγράμματα, και για εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνες αποστολές, με συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο, στη Λιβύη, στη ΝΑ Μεσόγειο. Οι δηλώσεις Δένδια για πιθανή αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη,στο πλευρό του Χαφτάρ, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της χώρας στην εγκατάσταση συστοιχίας Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία που θα στρέφονται ενάντια στο Ιράν και την αποστολή φρεγάτας στα στενά του Ορμούζ αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για μονομερή κατοχύρωση ΑΟΖ και την ενίσχυση του επιθετικού άξονα θανάτου με ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ παράλληλα δίνει τα διαπιστευτήρια της εμφανίζεται ως ο «πιστός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

- από την άλλη πλευρά του Αιγαίου η Τουρκία επιχειρεί να αποκομίσει κέρδη από την αστάθεια και τους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Λιβύη, καθώς και η εμπλοκή της στον πόλεμο στη χώρα αυτή, αποτελούν την «συμβολή» της στην κλιμάκωση του ανταγωνισμού μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας.

-η όξυνση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας Τουρκίας σε συνδυασμό με τη δράση ισχυρών καπιταλιστικών ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών στην περιοχή (ΗΠΑ, Γαλλία, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα κλπ) αυξάνουν τον κίνδυνο εμπλοκής του ελληνικού λαού, αλλά και των γειτονικών λαών στη δίνη πολεμικών εξελίξεων και σε αιματοκύλισμα για τα κέρδη των πολυεθνικών, των Λατσηδων και των Βαρδινογιάννηδων.

-την ίδια στιγμή που λεηλατούν τα εναπομείναντα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, “μιλάνε ξανά για του έθνους τη τιμή” “για νίκες που το μέλλον θα φέρει”, ενισχύοντας τον εθνικισμό την πολεμοκαπηλεία, το ρατσισμότην ενίσχυση της ακροδεξιάςκαι την επανεμφάνιση των ναζί της Χρυσής Αυγής στο προσκήνιο.

Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως αποτυπώνει την επιχείρησηαπό το «βαθύ κράτος» της νομιμοποίησης ξανάτης νεοναζί συμμορίας τηςΧρυσής Αυγήςκαι των φασιστικών ομάδων που μαζί με την εκστρατεία «νόμου και τάξης» της αστυνομίας του Χρυσοχοϊδη, τις ομάδες των «αγανακτισμένωνδημάρχων και περιφερειαρχών», στις «ομάδες των αγανακτισμένων πολιτών» ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες σε μια ρατσιστική εκστρατεία, οι πολεμοκάπηλες κραυγές αποτελούν τα εργαλεία για να προχωρήσει απρόσκοπτα η αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση, που υλοποιούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το πολιτικό σύστημα που στηρίζει την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων πλειοδοτεί σε αυτή την πολιτική, ενώ η ακροδεξιά Ελληνική Λύση είναι λαγός της μηχανής του πολέμου.

Συμμετέχουμε το Σάββατο 1 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στην πλατεία Ρηγίλλης, γιατί ο διεθνισμός, η αλληλεγγύη, η αντιπολεμική και αντιφασιστική πάλη, ο αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε κάθε κυβέρνηση που υλοποιεί την κυρίαρχη πολιτική, η πάλη για την ανατροπή του συστήματος, είναι η δική μας απάντηση στον φασισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό που εξυπηρετεί μόνο τις κυβερνήσεις, τις άρχουσες τάξεις, τις πολυεθνικές και τους ιμπεριαλιστές.

Αγωνιζόμαστε:

  • Για την αποτροπή του πολέμου, ενάντια στην ελληνική ολιγαρχία, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. Για να σταματήσει η πολεμική προετοιμασία και να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και συμπλέει με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Ενάντια στις πολεμικές δαπάνες και τα εξοπλιστικά προγράμματα, για την αύξηση των δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες: την παιδεία, την υγεία,τους μισθούς, τις συντάξεις, τη θέρμανση, τις μεταφορές.
  • Ενάντια σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε ασκήσεις που στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς.
  • Για να ανατραπεί ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου υπό τις οδηγίες των ΗΠΑ.
  • Για να κλείσουν οι βάσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και να μην ανοίξει καμία νέα. Καμία εξυπηρέτηση των στρατιωτικών δυνάμεων των μακελάρηδων των λαών. Οχι στη νέα συμφωνία για τις βάσεις, που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
  • Για την έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, έξω το ΝΑΤΟ και όλοι οι ιμπεριαλιστές από την περιοχή μας.
  • Ενάντια στον ορισμό ΑΟΖ και στις εξορύξεις, που μαυρίζουν τη ζωή μας και το περιβάλλον.Όχι στον αγωγό East Med.
  • Για τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στο εθνικιστικό μίσος και το ρατσισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Γκουαντανάμο για τους πρόσφυγες, πλήρη δικαιώματα και δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης στους πρόσφυγες. Κάτω η ρατσιστική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ.
  • Στη φυλακή για πάντα οινεοναζί της Χρυσής Αυγής.

ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2, 4 Μ.Μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΙΛΗΣ -προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Σύνταγμα στις 3.30 μμ

  

ANT.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 23:24

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.