Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 23:48

ΣΕΚ: Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με συγκέντρωση

Ανακοίνωση του ΣΕΚ:

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με συγκέντρωση

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με συγκέντρωση στις 12μεσ στο τόπο δολοφονίας στα Εξάρχεια, Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, δικηγόρων υπεράσπισης θυμάτων αστυνομικής βαρβαρότητας, συνδικαλιστών, που μας καλούν με κείμενο υπογραφών να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και να αφήσουμε ένα λουλούδι στο τόπο της εν ψυχρώ δολοφονίας του από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκέμβρη 2008.

Η εξέγερση του 2008 ήταν η απάντηση της νεολαίας και του εργατικού κινήματος στην αστυνομική βαρβαρότητα, ήταν η έκρηξη οργής για την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου ενω την ίδια περίοδο η κυβέρνηση Καραμανλή χάριζε 28 δις στους τραπεζίτες διασώζοντας τα κέρδη τους. Ιστορικό είναι το σύνθημα “στις Τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, τούτης της κυβέρνησης τελειώσανε οι μέρες”.

Σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται δολοφονικά την πανδημία με τις άγριες περικοπές, μειώνει ακόμη και τις δαπάνες για την υγεία ενώ εκτοξεύει στα ύψη τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Ο Χρυσοχοΐδης κάθε τόσο επιχειρεί να κάνει επίδειξη πυγμής με εκστρατείες “νόμου και τάξης”, κατά των μεταναστών στα σύνορα και τα νησιά, κατά των διαδηλωτών του Πολυτεχνείου και της Πανεργατικής στις 26 Νοέμβρη, σκοντάφτοντας στην αντίσταση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας αστυνομική βαρβαρότητα είναι στην ημερήσια διάταξη από τον Χρσοχοίδη, που καταδιώκει τους διαδηλωτές αλλά του διαφεύγει ο καταδικασμένος ναζί Χρήστος Παππάς.

Ετούτη η κυβέρνηση κοιτάει με πανικό την κυβέρνηση του φίλου του Μητσοτάκη, Μακρόν, να αναγκάζεται σε άτακτη υποχώρηση μπροστά στην εξέγερση ενάντια στο νομοσχέδιο απαγόρευσης της καταγραφής και προβολής της βίας των αστυνομικών και των αντιασφαλιστικών νόμων. Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα προϋπολογισμό σφαγείο και η 6η Δεκέμβρη είναι ένα σκαλοπάτι για την κλιμάκωση της δράσης με απεργίες τις μέρες ψήφισης του, 11-15 Δεκέμβρη.

Το ΣΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε συγκέντρωση τιμής στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη την Κυριακή στις 12μες στη Μεσολογγίου και Τζαβέλα, με μάσκες και τήρηση αποστάσεων.

https://ergatiki.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 23:52

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.