Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 21:33

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Καταγγελία για την απεργοσπαστική αγωγή της κυβέρνησης. Να αποσύρει εδώ και τώρα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Να αποσύρει εδώ και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιοΧατζηδάκη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απεργοσπαστικήαγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στους κλάδους που απεργούν στις 16/6και κατά την γνώμη του Υπουργείου εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η κυβέρνησηεπιχειρεί με αυτό τον αντεργατικό και αντιδημοκρατικό τρόπονα «λύσει» τα προβλήματα που αυτή η ίδια δημιούργησε και για τα οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη.
Οι κλάδοι αυτοί, πέρα από
όλοτο προσωπικό του Υπ. Παιδείας καιόλουςτους εκπαιδευτικούς, είναιόλεςοι συγκοινωνίες (λεωφορεία, Μετρό, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές).
Η κυβέρνηση της ΝΔ όταν κατέθετε το νομοσχέδιο και
σχεδίαζε να το ψηφίσει μέσα στις πανελλαδικέςεξετάσειςήξερε πολύ καλάότι θα προκαλούσε ισχυρές αντιδράσειςκαι απεργίες.Επέλεξενα το κάνειγια να χρησιμοποιήσει τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους σαν «ασπίδα προστασίας» απέναντι στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Ας αποσύρει λοιπόν η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για να γίνουν απρόσκοπτα οι εξετάσεις.
Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους μαθητές και για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι
υποκριτικό.
Μειώνει τον αριθμό των εισακτέων στα Δημόσια Πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή που ενισχύει τα Ιδιωτικά.

Στρέφεται για δυο χρονιές ενάντια στους μαθητές, επιβάλλοντας την καταστροφική τηλεκπαίδευση, διαστρέφοντας και καταστρέφοντας το δημόσιο σχολείο. Δεν φρόντισε να φτιάξει τα σχολεία για να φοιτήσουν με ασφάλεια 15 μαθητές ανά τάξη, δεν προχώρησε έγκαιρα σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ δεν πήρε μέτρα για να ανοίξουν οι Σχολές.

Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν.

Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη! Ούτε βήμα πίσω!

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 21:38

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.