Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 00:21

Αναρχικοί ενάντια στον Πούτιν: Διεθνής αναρχική κινητοποίηση. Μέρος 1 -Πολωνία (βίντεο)

Αναρχικοί ενάντια στον Πούτιν: Διεθνής αναρχική κινητοποίηση. Μέρος 1 -Πολωνία

ΠΗΓΗ: https://freedomnews.org.uk/

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

Κόσμος, 27 Απριλίου

Το Freedom είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την επόμενη αποστολή βίντεο από την Ουκρανία που παρήγαγε ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος Αλέξης Νταλούμης για εμάς. Ο Αλέξης πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες στο Κίεβο, και προηγουμένως μπορεί να τον είχατε ακούσει λόγω της άλλης του παραγωγής, Belkî Sibê: A Journey Through The Syrian War and Rojava Revolution. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει την αποστολή της προηγούμενης εβδομάδας, βρίσκεται εδώ.

Το κύριο κομμάτι του ρεπορτάζ μου στην Πολωνία και την Ουκρανία αφορά την πρακτική κινητοποίηση των Αναρχικών, την υποστήριξή τους και τη συμμετοχή τους στην αντίσταση ενάντια στην εισβολή του καθεστώτος Πούτιν.

Αυτό το βίντεο γυρίζεται στην Πολωνία και είναι το πρώτο μέρος αυτού του κύριου κομματιού. Διερευνά την αντίδραση του αναρχικού χώρου στον πόλεμο στην Ουκρανία, σε όλη τη χώρα και διεθνώς. Το πώς υπήρξε μια ομόφωνη αντίθεση στον ρωσικό ιμπεριαλισμό και πώς αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ένωσε το κίνημα, παρά την προηγούμενη διαίρεση και σύγκρουση, προς έναν κοινό στόχο.

Το δεύτερο μέρος, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, θα γίνει στην Ουκρανία.

Αλέξης Νταλούμης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 00:40

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.