Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 21:24

Για ένα δημοκρατικό και σοσιαλιστικό Καζακστάν! Σταματήστε την επέμβαση, ελευθερώστε τους κρατούμενους!

 

Για ένα δημοκρατικό και σοσιαλιστικό Καζακστάν!

Σταματήστε την επέμβαση, ελευθερώστε τους κρατούμενους!

Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα, Εκτελεστική Επιτροπή του κινήματος της Εργατικής Ρωσίας, Συντακτική επιτροπή του altleft.org/Εναλλακτική Αριστερά, Διαπεριφερειακός συνασπισμός αριστερών δυνάμεων "Αριστερό Μπλοκ", Μαρξιστική τάση, Σοσιαλιστική τάση, Φοιτητικό σωματείο «Κοινότητα.», Διαδικτυακό περιοδικό «Rabkor.», Επαναστατικό Μαρξιστικό Μπλοκ, Re-media, Επαναστατική εναλλακτική RΑ, Εφημερίδα BuriOriginals, Διαδικτυακή έκδοση "Αριστερή παράταξη", Σοσιαλιστικό ελευθεριακό κίνημα, Ένωση Προλεταριακής Απελευθέρωσης CPO, Νέα Φρουρά των Μπολσεβίκων-Λενινιστών, Διεθνιστική Επαναστατική Κομμουνιστική Τάση, Ρωσικό Μαοϊκό Κόμμα, Διαδίκτυο CMI "Αριστερά Νέα», Internet CMI «ΑναρχικάΝέα», Ένωση Δημοκρατικών Σοσιαλιστών CDC, Ρωσικό Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κίνημα,  Δημοκρατικός Αντικαπιταλισμός, DemSoc Δημοκρατικός Σοσιαλισμός, Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα.

Στο Καζακστάν διεξάγονται εδώ και αρκετές ημέρες μαζικές διαδηλώσεις. Η εξέγερση προκλήθηκε από την αύξηση των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου, αλλά είναι σαφές ότι οι αντιφάσεις που οδήγησαν τελικά στην κοινωνική έκρηξη συσσωρεύονταν στο Καζακστάν εδώ και χρόνια. Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές σχηματίζουν τα δικά τους αυτοδιοικητικά όργανα, ενώ σε ορισμένες πόλεις έχουν εισβάλει σε διοικητικά κτίρια και γραφεία των δυνάμεων ασφαλείας.

Παρόλο που ο δήθεν πρόεδρος της χώρας, ο Kosym-Jarmat Tokayev, προσπάθησε να κατευνάσει τον λαό παγώνοντας τις τιμές του φυσικού αερίου και απολύοντας την κυβέρνηση, οι διαδηλώσεις μόνο εντάθηκαν και εισήλθαν σε νέα φάση, υποδεικνύοντας τις βαθιές ρίζες της δυσαρέσκειας για τον αυταρχικό και γραφειοκρατικό καπιταλισμό στο Καζακστάν.

Η εργατική τάξη είναι η εμπροσθοφυλακή της διαμαρτυρίας και είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο αυτή μπορεί να ολοκληρώσει τον δημοκρατικό μετασχηματισμό, χωρίς τον οποίο ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία και σοσιαλισμό είναι αδύνατος. Μόνο οι εργάτες και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις του Καζακστάν θα οδηγήσουν την επανάσταση μέχρι το τέλος , χωρίς να αποπροσανατολίζονται από τους αποχαυνωτικούς λόγους της κυβέρνησης και χωρίς να παραδίδουν τη μοίρα της διαμαρτυρίας στα χέρια των "δημοκρατικών" πολιτικών της αντιπολίτευσης.

Δηλώνουμε αλληλεγγύη στον επαναστατημένο λαό του Καζακστάν, απαιτώντας:

- Απελευθερώστε αμέσως όλους τους κρατούμενους διαδηλωτές και τους πολιτικούς κρατούμενους.

- Απαιτούμε να σταματήσει η στρατιωτική επέμβαση των κρατών μελών της CSTO (Collective Security Treaty Organization).

Καλούμε την αριστερά του Καζακστάν να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις και να υπερασπιστεί το Καζακστάν από τη στρατιωτική επέμβαση. Δηλώνουμε αλληλεγγύη στον επαναστατημένο λαό του Καζακστάν, απαιτώντας:

- Απελευθερώστε αμέσως όλους τους κρατούμενους διαδηλωτές και τους πολιτικούς κρατούμενους.

- Απαιτούμε να σταματήσει η στρατιωτική επέμβαση των κρατών μελών της CSTO.

Καλούμε την αριστερά του Καζακστάν να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις και να υπερασπιστεί το Καζακστάν ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση. Να εμπλουτίσει με σοσιαλιστικούς στόχους τα αιτήματα της εξέγερσης του λαού του Καζακστάν και να οικοδομήσει τη δική του ανεξάρτητη πολιτική οργάνωση.

06.01.2022

Τη δήλωση υπογράφουν:

1. Το Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα,

2. Η Εκτελεστική Επιτροπή του κινήματος της Εργατικής Ρωσίας,

3. Η Συντακτική επιτροπή του altleft.org,

4. Ο Διαπεριφερειακός συνασπισμός αριστερών δυνάμεων "Αριστερό Μπλοκ"

5. Η Μαρξιστική τάση.

6. Σοσιαλιστική τάση

7. Φοιτητικό σωματείο «Κοινότητα.»

8. Διαδικτυακό περιοδικό «Rabkor.»

9. Επαναστατικό Μαρξιστικό Μπλοκ

10. Re-media

11. Επαναστατική εναλλακτική RΑ

12. Εφημερίδα BuriOriginals

13. Διαδικτυακή έκδοση "Αριστερή παράταξη"

14. Σοσιαλιστικό ελευθεριακό κίνημα

15. Ένωση Προλεταριακής Απελευθέρωσης CPO

16. Νέα Φρουρά των Μπολσεβίκων-Λενινιστών

17. Διεθνιστική Επαναστατική Κομμουνιστική Τάση

18. Ρωσικό Μαοϊκό Κόμμα

19. Διαδίκτυο CMI "Αριστερά Νέα»

20. Internet CMI «ΑναρχικάΝέα»

21. Ένωση Δημοκρατικών Σοσιαλιστών CDC

22. Ρωσικό Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κίνημα

23. Δημοκρατικός Αντικαπιταλισμός

24. DemSoc Δημοκρατικός Σοσιαλισμός

25. Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα.

 

Η δήλωση είναι ανοιχτή για υπογραφή.

 

https://anticapitalist.ru/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 22:20

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.