Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 19:09

Ολλανδία: Δήμαρχος απαγορεύει σε αναρχικούς την πρόσβαση σε γειτονιές της πόλης της Χάγης

(03/08/2016) αρκετοί αναρχικοί στην πόλη της Χάγης στην Ολλανδία, αλλά και σε άλλες πόλεις, έλαβαν επισκέψεις της αστυνομίας. Η αστυνομία απέστειλε επιστολές που περιλάμβαναν τις προθέσεις του δημάρχου Jozias van Aartsen να απαγορεύσει στους αναρχικούς από το να πατήσουν το πόδι τους στη γειτονιά Schilderswijk στη Χάγη για τους επόμενους δύο μήνες.

Τα γράμματα ανέφεραν ότι οι αναρχικοί θα κατηγορηθούν για «διαρθρωτική ενόχληση». Αυτή η ενόχληση θα περιλαμβάνει αιφνίδιες διαδηλώσεις, διατάραξη της ειρήνης και διατάραξη λόγο διαδηλώσεων. Οι επιστολές περιέχουν κατάλογο των ισχυρισμών στους οποίους οι αποδέκτες συνδέονται με ή για τους οποίους έχουν συλληφθεί. Οι ισχυρισμοί αυτοί διαφέρουν ανά άτομο. Κυμαίνονται από καταλήψεις, συμμετοχή σε αυθόρμητες διαδηλώσεις, επικόλληση αφισών και καταστροφή ενός φράχτη φυλακής. Αυτό που οι αναρχικοί έχουν κοινό είναι ότι είναι όλοι είναι ενεργοί κατά του θεσμοθετημένου ρατσισμού, του εθνοτικού στιγματισμού και της ρατσιστικής αστυνομικής δύναμης της Χάγης. Όλοι τους επίσης είχαν προληπτικά συνελήφθη στις 27 Ιουνίου, μετά από μια διαδήλωση για την μνήμη του Mitch Henríquez ο οποίος δολοφονήθηκε από την αστυνομία τον περασμένο χρόνο.

Η επιστολή αναφέρει επίσης ότι «υπήρξε παρουσία ανθρώπων που συνδέονται με την Αντιφασιστική Δράση (AFA)» κατά τη διάρκεια των τεσσάρων νυχτών ταραχών του περασμένου έτους μετά από την δολοφονία του Mitch Henriquez, και ότι «είχαν ενα προτρεπτικό και καταλυτικό ρόλο στην κλιμάκωση της διαδήλωση σε ταραχές». Υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός ότι οι άνθρωποι που συνδέονται με την AFA «έχουν παραβιάσει την ειρήνη πολλές φορές στο Schilderswijk».

Ότι το περιεχόμενο αυτών των επιστολών βασίζεται κυρίως σε υποθέσεις και αόριστες καταγγελίες δεν μας εκπλήσσει. Ούτε το γεγονός ότι πολλές από αυτές τις κατηγορίες έχουν πέσει από τον εισαγγελέα, επειδή απλά δεν ήταν αρκετά συγκεκριμένες για ποινική δίωξη. Η συσσώρευση αόριστων και μακρινών γεγονότων, η διαστρεύλωση και η στοχοποίηση των αναρχικών δεν είναι κάτι καινούργιο. Μπορούμε να το δούμε αυτό να συμβαίνει σε ένα ευρύτερο διεθνές πλαίσιο κατά των αναρχικών στις Βρυξέλλες, την Ισπανία και την Ιταλία, όπου κατηγορούνται οτι είναι μέλη σε «ανατρεπτικές» ή «τρομοκρατικές» οργανώσεις.

Η καταστολή στην Χάγη δεν είναι κάτι νέο. Εκτός από τις στοχευμένες συλλήψεις, την καταδίωξη των αναρχικών στους δρόμους και τις απόπειρες διείσδυσης της αστυνομίας στις συλλογικότητές τους, μία ποινή φυλάκισης οκτώ εβδομάδων ζητήθηκε για ένα σύντροφο ο οποίος ήταν ύποπτος για το κόλημα μιάς αναρχικής εφημερίδας τοίχου.

Πόσοι άνθρωποι έχουν υποστεί τον περιορισμό στην κίνησή τους στην πόλη είναι ακόμα απροσδιόριστο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ψάχνει εκείνους στους οποίους θα πρέπει να παραδώσει την επιστολή. Οι νομικοί λόγοι στους οποίους στηρίζεται η απαγόρευση πρόσβασης σε αυτη την περιοχή είναι το λεγόμενο «Ποδοσφαιρικό Δίκαιο» (αρ. 172α), το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2010. Προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων για να περιορίζει την κίνηση των «χούλιγκαν». Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον ακτιβιστών και αναρχικών.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει απόφαση για το αν οι αστυνομικοί που δολοφόνησαν Mitch Henriquez θα διωχθούν στο τέλος του καλοκαιριού. Και πάλι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συνεχίζεται ο περιορισμός της κίνησης, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ελευθερία και την αναρχία. Κανένας περιορισμός, της αστυνομίας ή του δημάρχου Jozias van Aartsen θα μας σταματήσει απο αυτό.

Ζήτω η Αναρχία!

Πηγή: facebook.com/siopi.simenei.synenoxi από Insurrection News, 7 Αυγούστου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:21

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.