Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 11:54

Τρία θανατηφόρα εργατικά "ατυχήματα" μέσα σε μια βδομάδα

Τρία νέα θανατηφόρα εργατικά "ατυχήματα" κι ένας ακρωτηριασμός εργαζόμενου συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα - τα δύο από αυτά μέσα σε μια μέρα.

Ο 35χρονος Γ.Β., εργαζόμενος στη ΔΕΔΔΗΕ στη Σύρο, έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν πάνω σε στύλο προσπαθώντας να αποκαταστήσει βλάβη, κατά τη διάρκεια βροχής στην περιοχή του Μέγα Γιαλού, την Παρασκευή 27 Ιουλίου. Ο συνάδελφός του που βρισκόταν εκεί ανέβηκε στο στύλο και προσπάθησε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να τον κατεβάσει για να οτν παραλάβει ασθενοφόρο. Ήταν όμως αργά.

Το βράδυ της ίδια μέρας, 25χρονη υπάλληλος σε αρτοζαχαροπλαστείο στην οδό Βενιζέλου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από μηχάνημα το οποίο προσπάθησε να μεταφέρει με το ασανσέρ της επιχείρησης.

Πριν από μια εβδομάδα περίπου, το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουλίου, ο 31χρονος Τάσος Λευκαδίτης, εργαζόμενος ως ηχολήπτης σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Λαγανά Ζακύνθου, έχασε τη ζωή του καθώς χτυπήθηκε από το ρεύμα στην προσπάθειά του να επισκευάσει τον κλιματισμό!

Στις 26 Ιουλίου, 37χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών με μπετονιέρα στο Κτένι Κοζάνης, χάνοντας το αριστερό του χέρι. Μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου οι οι συνάδερφοί του μετέφεραν και το ακρωτηριασμένο μέλος, το οποίο οι γιατροί προσπαθούν να συγκολλήσουν.

Μέσα στον Ιούλιο έχουν συμβεί συνολικά τέσσερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, ενώ από τις αρχές του 2018 ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ανέρχεται στους/στις 28.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 14:11

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.