Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 15:09

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ε όχι και το νερό!

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ και θα βρεθούμε μαζί τους στη μάχη που δίνουν. Καλούμε κάθε συνάδελφο να βρεθεί την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη στις 9πμ έξω από το Χρηματιστήριο Αθήνας στη λεωφόρο Αθηνών.

Η μάχη για την ιδιωτικοποίηση του νερού έχει σημείο κορύφωσης την 23η Δεκέμβρη. Εκείνη την ημέρα πραγματοποιείται η συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ με στόχο να αποφασίσει να δώσει επιστροφή κεφαλαίων στους ιδιώτες «επενδυτές», πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η επιστροφή κεφαλαίου είναι οι περικοπές των μισθών των εργαζομένων και οι διακανονισμοί από το υστέρημα μιας χειμαζόμενης από τα μνημόνια κοινωνίας. Για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ αυτή η κίνηση, αποτελεί το πρώτο βήμα στην ιδιωτικοποίηση μια που είναι στο πακέτο των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης. Απαιτούν τα χρήματα αυτά να πάνε στον εκσυγχρονισμό των δικτύων, και στην κοινωνική πολιτική προς όφελος των φτωχότερων συνανθρώπων μας και όχι στις τσέπες των «επενδυτών».

Είχε γίνει ξανά προσπάθεια να γίνει η συνέλευση των μετόχων την 1ηΔεκέμβρη, αλλά η μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ και αλληλέγγυων την είχε εμποδίσει. Τώρα πάνε να την επαναλάβουν στο χρηματιστήριο Αθήνας, το ναό του κέρδους και οι εργαζόμενοι οργανώνουν κινητοποίηση ξανά προκηρύσσοντας στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 9πμ για να την σταματήσουν.

Καλούμε όλους και όλες να προασπίσουν με την παρουσία τους και την αγωνιστικότητά τους τα κοινωνικά αγαθά του λαού. Το μεγάλο πάρτι ξεπουλήματος της περιουσίας της χώρας και των πολιτών πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Καμιά κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να χαρίζει το δημόσιο πλούτο για να μας κάνει υποτελείς σε ντόπιους και ξένους τοκογλύφους και δεν μπορεί να υποθηκεύει το μέλλον μας.

Δεν θέλουμε παρόν με δανεικά, θέλουμε να έχουμε μέλλον με αξιοπρέπεια.

 

Αλληλεγγύη, αντίσταση κι αγώνας μέχρι τη νίκη!

ΕΡΤOpen

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 22:43

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.