Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 10:13

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στον εργαζόμενο Δημήτρη Τσάμπουρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον συνάδελφο Δημήτρη Τσάμπουρα. Ο συνάδελφος απολύθηκε από τη Victus (θυγατρική των Vodafone και Wind) στις αρχές Δεκέμβρη του 2016. Πρόκειται για εργαζόμενο, που εργαζόταν για πάρα πολλά χρόνια αρχικά στη Vodafone και στη συνέχεια στη Victus, στην τεχνική διεύθυνση. Η διοίκηση της Victus του ανακοίνωσε την απόλυσή του λίγες μέρες πριν τις γιορτές. Σύμφωνα με την πάγια πρακτική των διοικήσεων, για να καταγραφεί η απόλυση ως «οικειοθελής παραίτηση», του πρόσφεραν ως αντίτιμο για να εγκαταλείψει τη δουλειά του 2-3 μισθούς παραπάνω από τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης. Ο εργαζόμενος δεν δέχτηκε το… δώρο. Δεν αποδέχτηκε την απόλυσή του. Προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, που θα συζητηθεί την Πέμπτη 19/1/2017.

Η άρνηση του εργαζόμενου να συναινέσει στην απόλυσή του:

  • Θέτει έμπρακτα εμπόδια στην προσπάθεια των μεγαλοεργοδοτών να «εκκαθαρίσουν» όλο το παλαιό προσωπικό. Να ξηλώσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των παλαιότερων εργαζόμενων. Να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό με νεότερες προσλήψεις, με χαμηλότερους μισθούς – με όλο και χειρότερες εργασιακές σχέσεις («ενοικιαζόμενοι», μπλοκάκια, outsourcing κ.λπ.).

  • Βοηθάει τον αγώνα όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων τους για την υπογραφή αξιοπρεπών, ουσιαστικών συλλογικών συμβάσεων, για να ακυρωθούν στην πράξη τα σκληρά μνημονιακά μέτρα στα «Εργασιακά».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απόλυση του Δημήτρη Τσάμπουρα και στηρίζει το δίκαιο αγώνα του.

Απαιτούμε:

Άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Δημήτρη Τσάμπουρα

Όχι στις απολύσεις

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους

Όχι στην αντικατάσταση του σταθερού προσωπικού από «ενοικιαζόμενους» και εργαζόμενους με μπλοκάκι

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΔΕΔΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 20:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.