Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 10:02

Αθωώθηκαν οι 4 αγωνιστές του κινήματος του 2011 ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Αθώοι κριθήκαμε από το δικαστήριο στις 9/3/2017 οι τέσσερις κατηγορούμενοι του κινήματος του 2011 κατά των αυξήσεων των εισιτηρίων που έφταναν ακόμα και το 40%.

Μια άκρως πολιτική δίκη στην οποία η κατηγορία ήταν «Δημόσια πρόκληση σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων».

Μια δίκη που:

- ξεκίνησε από μήνυση της τότε διοίκησης της ΤΡΑΜ Α.Ε. εναντίον της δημοτικής κίνησης «Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Ν. Σμύρνης», της καμπάνιας αριστερών δημοτικών κινήσεων «Δωρεάν Μετακίνηση», της «Συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη» και της κίνησης «Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης».

- εξελίχτηκε με άρση απορρήτου για να «αποκαλυφτούν» οι υπεύθυνοι των συλλογικοτήτων

- συνεχίστηκε με τον εντοπισμό του μέλους της συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη στο όνομα του οποίου ήταν το τηλέφωνο που ήταν γραμμένο στις ανακοινώσεις της συλλογικότητας και στον οποίο ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα

- κλιμακώθηκε με μετατροπή και των τριών μαρτύρων υπεράσπισης, που κατέθεσαν στον εισαγγελέα και ανέφεραν ότι είναι μέλη της ίδιας συλλογικότητας, σε κατηγορούμενους

- διεξήχθη τελικά με άρνηση από την τωρινή διοίκηση της εταιρείας να αναλάβει την ευθύνη να δηλώσει στη δίκη ότι αποσύρει τη μήνυση και δεν έχει αντιδικία με συλλογικότητες των κινημάτων, παρά το ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στην παράσταση που έγινε στις 7/9 από συλλογικότητες και τους κατηγορούμενους, δήλωσε ότι θα κάνει τέτοια εισήγηση προς την πολιτική ηγεσία.

Η κατηγορία και όλη η διαδικασία, θυμίζει άλλες εποχές. Βάλει ευθέως κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνιστά ξεκάθαρη ποινικοποίηση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της ελεύθερης έκφρασης και της αλληλεγγύης και αμφισβητεί το δικαίωμα και την υποχρέωση των πολιτών για υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και αγώνες ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται από τις κυβερνήσεις.

Στο σημερινό δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης ο Κασιμέρης Απόστολος, εργαζόμενος στις συγκοινωνίες, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός από τη Λ.Σ. Κολωνού-Ακ. Πλάτωνος, ο Κώστας Τουλγαρίδης από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα Σταύρος Τζιορτζιώτης ανέφεραν ότι και τότε και σήμερα το κίνημα, οι φορείς που εκπροσωπούν, οι ίδιοι, όπως και χιλιάδες ακόμα αγωνιστές, συμμετέχουν στους αγώνες ενάντια σε μέτρα και κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, που ιδιωτικοποιούν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, ότι οι αγώνες δεν καταστέλλονται και θα συνεχίσουν να διεξάγονται για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα κοινωνικά δικαιώματα ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ευχαριστούμε συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες του εργατικού κινήματος, των ανέργων της νεολαίας, συλλογικότητες περιοχών, κινήσεις πόλης και περιφέρειας, πολιτικές οργανώσεις και μέτωπα που με πλήθος ψηφίσματα δήλωσαν την αλληλεγγύη τους.

Ευχαριστούμε όλους τους συναγωνιστές που μας συμπαραστάθηκαν και όσους παραβρέθηκαν στο δικαστήριο..

Θα είμαστε όλοι μαζί στους αγώνες για το δίκιο και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ελπίδα Αλεβίζου,

Πέτρο Δένδη,

Γιάννης Καράμπελας

Δημήτρης Οικονομίδης

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 21:26

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.