Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 14:39

Αναστολή του ΕΣΥ και πλήρης ιδιωτικοποίηση. Αυτός ήταν ο στόχος!

Αναστολή του ΕΣΥ και πλήρης ιδιωτικοποίηση. Αυτός ήταν ο στόχος!

Δήλωση από Δέσποινα Τοσονίδου και Πάνο Παπανικολάου,

εκπροσώπους του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στην Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ 

Κυριολεκτικά με το καλημέρα έγιναν τα θριαμβευτικά αποκαλυπτήρια για το σκοπό που εξυπηρετούσε όλος αυτός ο προπαγανδιστικός θόρυβος που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση για τους λίγους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, παρά το γεγονός πως το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών του ΕΣΥ είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Ο νέος υπουργός κ. Πλεύρης με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα σε άσχετο νομοσχέδιο (του Υπουργείου Μετανάστευσης περί απελάσεων προσφύγων, σημαδιακό κι αυτό) προχωρά στην πλήρη παράδοση σχεδόν του συνόλου των δραστηριοτήτων των νοσοκομείων (εργαστηριακός τομέας, υπηρεσίες διοικητικές – τεχνικές – οικονομικές, φύλαξη, καθαριότητα κλπ) σε ιδιωτικές δομές, ιδιωτικές επιχειρήσεις περίθαλψης, ιδιωτικά συνεργεία, ιδιώτες εργολάβους ανθρώπινης εργασίας. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα σε διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ για απ' ευθείας αναθέσεις χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο. Το ίδιο ακριβώς προβλέπεται να ισχύσει και για το ΕΚΑΒ, μέσω συμβάσεων με εταιρίες ιδιωτικών ασθενοφόρων. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι εκτός από τα εκδικητικά τιμωρητικά μέτρα ενάντια στους λίγους υγειονομικούς που (κακώς) δεν έχουν εμβολιαστεί, όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων και για όργιο κρατικοδίαιτης ρεμούλας «ημέτερων» ιδιωτών – επιχειρηματιών.

Επίσης, οι συμβάσεις των νέων επικουρικών υγειονομικών θα είναι 3μηνες αντί ετήσιες, δηλαδή μετατρέπονται ολοκληρωτικά σε μίας χρήσεως αναλώσιμα αντικείμενα.

Μονόδρομος ο πανυγειονομικός απεργιακός αγώνας διαρκείας. Καλούμε το λαό σε ξεσηκωμό συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς για τη σωτηρία του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

 Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 14:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.