Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 13:54

Καταγγελία των παρεμβάσεων Δημοσίου: Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησαν τη σημερινή μαζική συγκέντρωση για τα βαρέα και ανθυγιεινά

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

http://paremvaseisdimosiou.blogspot.gr/              Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ στις 18/2/22 ΣΤΟ ΓΛΚ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΒΑΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ!

 

Με ΜΑΤ και χημικά υποδέχτηκαν τους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Πανεπιστημίου στα πλαίσια της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών ενάντια στο κόψιμο και τη μείωση σε χιλιάδες εργαζόμενους των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

varea2

Από την αρχή της συγκέντρωσης, με προκλητικό τρόπο τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν στις εργαζόμενες να καταλάβουν την Πανεπιστημίου μπροστά από το Γενικό Λογιστήριο. Με μια μαζική αποφασιστική ενέργεια των εργαζομένων, απώθησαν τα ΜΑΤ και παρά τα χημικά που δέχτηκαν συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο και έκλεισαν την Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια όταν η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ εισήλθε στο κτίριο μετά από σπρωξίματα με τους αστυνομικούς στην είσοδο, για την, κατά τα άλλα, προγραμματισμένη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υφυπουργό Σκυλακάκη η αστυνομία εντελώς απροκάλυπτα και προκλητικά έριξε δακρυγόνα μπροστά στην είσοδο και μέσα στο σώμα της διαδήλωσης πάνω στην Πανεπιστημίου με στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και οι συγκεντρωμένοι υποχώρησαν αλλά παρέμειναν στο ευρύτερο χώρο. Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ που είχε περάσει μέσα στο κτίριο και ανέμενε τον υφυπουργό για τη συνάντηση ενημερώθηκε για την προκλητική αστυνομική επίθεση που ακολούθησε την είσοδό της. Αμέσως κατήγγειλε την κυβερνητική ευθύνη και την προσωπική ευθύνη του υφυπουργού που έδειξε πως εννοεί το «διάλογο». Η επίθεση της αστυνομίας και η προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους τους εργαζόμενους απαντήθηκε και με την άμεση αποχώρηση της ΑΔΕΔΥ.

mail

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την τοποθέτηση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο Δημόσιο (ΕΔΩ : ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΆΚΗ στις 28/1/22 ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ) Η προκλητική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί με τον ποιο σκληρό τρόπο όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων θέλει να μειώσουν και να καταργήσουν τελικά τα ΒΑΕ εντείνοντας ακόμα περισσότερο τη φτώχεια και τη μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων. Άλλωστε αυτό κάνουν σε όλους τους εργαζόμενους με το επί δεκαετία πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς σε συνθήκες ακρίβειας και απελευθέρωσης των τιμών σε βασικά είδη διαβίωσης και τα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές, κατοικία κλπ).

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η πολιτική αυτή των Μνημονίων – του βραχνά του Χρέους και της αξιολόγησης της ΕΕ και των θεσμών, δεν ανατρέπεται με μια στάση εργασίας μόνο για τις ομοσπονδίες που αφορούν τα ΒΑΕ αλλά χρειάζεται συγκέντρωση δυνάμεων, συντονισμό των αγώνων των κλάδων και κλιμάκωση του αγώνα ΜΕ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΙΚΉ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για ξεσηκωμό των εργαζόμενων. Η άμεση γενίκευση του αγώνα με σταθμό την απεργία στην Υγεία στις 23/2 και τα επόμενα αγωνιστικά βήματα με ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ είναι αναγκαία ΤΩΡΑ.

Δυστυχώς η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες δεν προβάλουν κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της κλιμάκωσης στα χέρια τους. Να μην αφήσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδια των περικοπών.

18/2/2022

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 14:10

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.