Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 00:49

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ την Τρίτη 15/11 στις 5μμ (Πολυτεχνείο) - Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα!

Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων: Όλοι στους δρόμους την Τρίτη 15/11-Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15.11.2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 5 μ.μ.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ!

ΑΘΗΝΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ:

-ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

-ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΗΠΑ, ΔΝΤ, ΕΕ.

Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το λαό μας και την ιστορία του και επιπλέον σηματοδοτεί τις απαιτήσεις: για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, την γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", όπως επιδιώκει και το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο και του δρόμους μεταφοράς του στην περιοχή, τις αντιδραστικές λύσεις για το Κυπριακό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να μας πείσει ότι οι “φονιάδες των λαών” είναι μια ειρηνική, φιλική και συμμαχική δύναμη. Δεν ξεχνάμε τις Χούντες, την Κύπρο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία. Δεν ξεχνάμε ότι οι Η.Π.Α. είναι υπεύθυνες για πολέμους, δικτατορίες, για την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στην πολιτική αυτή, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ παράλληλα εξωραΐζει κυνικά την πολιτική των ΗΠΑ, δημιουργώντας αυταπάτες ότι ο Ομπάμα έρχεται για να "βοηθήσει" στην μείωση του χρέους!

Η εναρμόνιση με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές και η πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό φέρνει πιο κοντά τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, την εκμετάλλευση.

Καθήκον μας είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, για ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα.

-καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ.

- αντίσταση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και των αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", της υποταγής σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

-κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΛΑΕ, ΑΡΚ, ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε.: ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5 Μ.Μ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

19 Νοέμβρη 1999: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βομβαρδίζονται από χημικά στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη. Για να βγει ο Κλίντον από το αεροπλάνο, έπρεπε να τσακιστεί μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που οργανώθηκε ποτέ στην πρωτεύουσα, έπρεπε να διαλυθεί κάθε ίχνος αντιαμερικανισμού και αντιϊμπεριαλισμού στην ελληνική κοινωνία. Ήταν η χρονιά της έναρξης των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Σερβία και η αρχή του αιματοκυλίσματος των λαών των Βαλκανίων. Η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παραχώρησε τη χώρα στους ΝΑΤΟικούς ως πολεμικό ορμητήριο.

15 – 16 Νοέμβρη 2016: Σε μία κίνηση πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, πάλι τις παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και όλο το αστικό μπλοκ, υποδέχεται τον επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού μετά βαΐων και κλάδων.

Στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της παρουσίας και των συμφερόντων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και η επιβολή των επεκτατικών τους σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή. Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός θέλει να προσδέσει στο πολεμικό άρμα του την κυβέρνηση και την ντόπια άρχουσα τάξη καθώς και τους «συμμάχους» του στην περιοχή. Η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου στην γειτονιά μας μεγαλώνει με δραματικές συνέπειες για τους λαούς.

Η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια» αλλά εμπλέκουν τον ελληνικό λαό στους πολεμικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Ο Ομπάμα δεν έρχεται ως «φίλος». Η επίσκεψή του δεν έχει σχέση «με την ελάφρυνση του χρέους, για να έρθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έρχεται ως επιθεωρητής για να προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Δεν ξεχνάμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο πολιτικός καθοδηγητής του ΔΝΤ, στηρίζει αποφασιστικά τις αντεργατικές – αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και πιέζει για την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μνημονίων. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει, προωθεί και ταυτόχρονα στηρίζει την πολιτική όλων των ντόπιων κυβερνήσεων που καταβαραθρώνουν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Υποστηρίζει αποφασιστικά την παραμονή της χώρας μας στη μέγγενη της ΕΕ, στον ανταγωνισμό της με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης.

Για όλους αυτούς του λόγους πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Για μια «υποδοχή» του Ομπάμα όπως του αξίζει. Για την καταδίκη των πολεμικών σχεδίων και ιμπεριαλιστικής επιβολής ΗΠΑ –ΝΑΤΟ –ΕΕ στην περιοχή.

Όλοι στη μεγάλη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Τρίτη, 15 Νοέμβρη, στις 5 το απόγευμα

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ 3ΜΜ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ :

- ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

- ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ – ΔΝΤ – ΕΕ - ΝΑΤΟ

Ανακοινώθηκε ότι ο Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι και το Γενάρη του 2017, έρχεται στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Αυτή η επίσκεψη είναι πρόκληση για το λαό, τη νεολαία μας και την ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Γίνεται τις μέρες αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σφραγίστηκε από το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου, που βάφτηκαν με το αίμα των εξεγερμένων.

Ο πλανητάρχης έρχεται σαν ατζέντης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, που παρά την αλλαγή στο Λευκό Οίκο, είναι αυτά που υπηρετούν οι πρώην και μελλοντικοί κυβερνώντες των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας», αλλά σαν μεσίτης για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, για μεγαλύτερο μερίδιο στη λεία από τις μνημονιακές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθούν τα μνημόνια και το ΔΝΤ, για εξασφάλιση των συμφερόντων των αμερικάνικων πολυεθνικών στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς στην περιοχή. Αποτελεί τον πρόεδρο που συνέχισε τις πολιτικές των επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη, το κυνήγι των μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ, την «προστασία» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. από τους πρόσφυγες των πολέμων τους με τα πλοία του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκλητικά ασεβής απέναντι στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, επιδιώκει να γράψει την ιστορία με το μελάνι της δικής της υποταγής. Να ξεχάσουμε το “φονιάδες των λαών” και να αποδεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι φίλοι και σύμμαχοι για την ειρήνη. Να κλείσουμε τα μάτια στην ευθύνη τους για πολέμους, επεμβάσεις, στήριξη πραξικοπημάτων, αιματοβαμμένων δικτατοριών, καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση ακολουθεί την πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό και εναρμονίζεται όλο και περισσότερο με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές που φέρνουν πιο κοντά στο λαό μας στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους. Εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προσφέροντας δυνάμεις, βάσεις, νέο έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πολλαπλασιάζουν τα θύματα των πολέμων και τους ξεριζωμένους, στηρίζοντας τη συμμαχία με Ισραήλ – Αίγυπτο. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών, αναγνωρίζει την Τουρκία σαν «ασφαλή τρίτη χώρα» και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Δεν αρθρώνει λέξη για το μαζικό πογκρόμ με την κάλυψη των ΗΠΑ ενάντια στους Κούρδους από το τουρκικό κράτος.

Εμείς επιμένουμε στο «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό για τη φιλία των λαών, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Για την υπεράσπιση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών και την κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας κόντρα στις επιτροπείες και τις επεμβάσεις. Για τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες ανάγκες κόντρα στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

  • Καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.

  • Αντίσταση - ανατροπή της κυβερνητικής σύμπλευσης με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

  • Κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες. Δικαιώματα, ελευθερίες, προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ομπάμα Ανεπιθύμητος! Όχι στον πόλεμο και το ρατσισμό. Διαδήλωση, Τρίτη 15 Νοέμβρη, Πολυτεχνείο, 5μμ.

ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.

ΟΧΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 5ΜΜ,

ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 3ΜΜ

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, μετά την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ, στο τριήμερο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι μια πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών και των φιλειρηνικών αισθημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και της νεολαίας. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στήριζαν τότε την αιματοβαμμένη δικτατορία των συνταγματαρχών, στηρίζουν σήμερα το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, το δικτάτορα Σίσι της Αιγύπτου και εξοπλίζουν τους συμμάχους τους για να ανταγωνιστούν τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις στον εμφύλιο της Συρίας.

Η εκλογή Τράμπ στέλνει το μήνυμα της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών και του ρατσισμού μέσα στις ΗΠΑ γι αυτό και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έτρεξαν να πανηγυρίσουν.

Η ήττα των επεμβάσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν άφησαν πίσω τους συντρίμμια, εκατομμύρια νεκρούς και ξεριζωμένους πρόσφυγες για χάρη του ελέγχου των πετρελαιοπηγών και των στρατηγικών περασμάτων.

Ο Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ κλείνει τη θητεία του κλιμακώνοντας την πολεμική επέμβαση στη Συρία με τις επιχειρήσεις στη Μοσούλη και το Χαλέπι. Νέες εκατόμβες νεκρών, εκατομμύρια προσφύγων θα φέρει αυτή η κλιμάκωση.

Τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο ενωμένος αγώνας των εργατών και των Κούρδων, μακριά από οποιαδήποτε συμμαχία με τους ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ και Ρωσία ή τις τοπικές δυνάμεις που διεκδικούν μερίδιο στη λεηλασία της Συρίας.

Στην ίδια τη χώρα του Ομπάμα, ο ξεσηκωμός των μαύρων, το κίνημα Blacklivesmatter, υπογραμμίζει ότι η πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη πρωτοστατεί στο ρατσισμό με τις εκατοντάδες δολοφονίες μαύρων από την Αστυνομία.

Αποτελεί πρόκληση η επιλογή Τσίπρα να υποδεχτεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κατήφορος της εμπλοκής στους ανταγωνισμούς στη Μ. Ανατολή και τη Μεσόγειο δεν έχει τέλος. Ο Τσίπρας αποδέχτηκε την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τις απελάσεις προσφύγων στη χώρα αυτή, την ώρα που ο Ερντογάν βομβαρδίζει τα χωριά των Κούρδων, φυλακίζει τους ηγέτες του HDP, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους. Αποδέχτηκε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο πλευρό της FRONTEX, κλείνοντας τα σύνορα για τους πρόσφυγες και ανεβάζοντας το φόρο αίματος στους 4300 πνιγμένους στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, βόρεια της Αιγύπτου και της Λιβύης. Έχτισε τον άξονα Ισραήλ-Αίγυπτος-Ελλάδα σφίγγοντας στα χέρια των σφαγέων του Παλαιστινιακού λαού και των αγωνιστών της Αιγυπτιακής επανάστασης κατά του Μουμπάρακ.

Για χάρη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η κυβέρνηση σπαταλάει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς πλάι σε αυτά που αρπάζουν οι Τραπεζίτες με την αποπληρωμή του χρέους.

Ο απεργιακός ξεσηκωμός, στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη με τις πανεργατικές απεργίες, τα μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο, τη Ξάνθη, τη Λέσβο και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για να γραφτούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης φέρνουν στο προσκήνιο τη δύναμη που βαδίζει σταθερά στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης του 1973.

Σας καλούμε να οργανώσουμε τη καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ενάντια στο πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και το ρατσισμό.

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα

Η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 Νοέμβρη, τις μέρες των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του ηγεμονικού αμερικανικού καπιταλισμού να αναβαθμίσει τη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, να επιβάλλει τα συμφέροντα των αμερικανικών πολυεθνικών. Η επίσκεψη αυτή διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή τόσο για τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ομπάμα δεν έρχεται για να βοηθήσει την Ελληνική κυβέρνηση, όπως διαλαλούν τα παπαγαλάκια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκαλώντας τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του Ελληνικού λαού. Αποτελεί μέγιστη πολιτική και ηθική κατάπτωση για ένα κόμμα, που τολμά να μιλά στο όνομα της Αριστεράς, να υποδέχεται σαν σωτήρα τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα και τις ΗΠΑ που τη στήριζαν. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά και με εκκωφαντικό τρόπο το οριστικό διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ από το κίνημα και την αριστερά.

Η περίοδος Ομπάμα δεν ήταν προοδευτική. Επί της προεδρίας του δολοφονήθηκαν οι περισσότεροι Αφροαμερικάνοι και Ισπανόφωνοι πολίτες από την αστυνομία, από κάθε άλλη περίοδο της πρόσφατης Αμερικάνικης ιστορίας. Στηρίχτηκε το μεγάλο κεφάλαιο και η Γουόλ Στριτ με δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που χιλιάδες αμερικάνοι εργαζόμενοι έχαναν τα σπίτια τους και έμεναν άστεγοι σε σκηνές. Το κλείσιμο του Γκουαντάναμο και η στρατιωτική «απεμπλοκή» από το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή ακούγονται ως κακόγουστο αστείο πάνω στα συντρίμμια της Λιβύης και της Συρίας.

Η επίσκεψη Ομπάμα δεν έχει καμιά σχέση με πρωτοβουλίες ελάφρυνσης του χρέους και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς που λέει η κυβέρνηση. Η Αμερικάνικη κυβέρνηση είναι ο πολιτικός καθοδηγητής του ΔΝΤ, στηρίζει αποφασιστικά τις αντεργατικές – αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις». Πήρε θέση κατά του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, πίεσε για την υποταγή μας στους μονόδρομους των μνημονίων. Ο Ομπάμα επισκέπτεται την Ελλάδα εν μέσω της «διαπραγμάτευσης» για την δεύτερη αξιολόγηση, με την κυβέρνηση και το κουαρτέτο να παζαρεύουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα ενάντια στον λαό. Δηλωμένη του πρόθεση είναι «να στηρίξει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων» όπως διατυμπανίζουν ο ίδιος και το επιτελείο του. Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος έρχεται πρώτα από όλα σαν εκπρόσωπος του πιο επιθετικού ολοκληρωτικού καπιταλισμού να πιέσει για ακόμα πιο γρήγορη καταβύθιση των μισθών, «απελευθέρωση των αγορών», ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Ομπάμα έρχεται για μπίζνες. Είναι γνωστή η προσπάθεια των αμερικάνικων πολυεθνικών επιχειρήσεων να εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά κοιτάσματα της νότιο ανατολικής Μεσογείου, να ελέγξουν τις ΑΟΖ της περιοχής και τους δρόμους πρόσβασης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η ελληνική ολιγαρχία προσδοκά να συμμετάσχει στο φαγοπότι στο πλάι αυτών των μεγαθηρίων και δεν θα διστάσει «να τα δώσει όλα» για αυτό, θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Η χρονική στιγμή της επίσκεψης δεν είναι καθόλου τυχαία. Συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, ειδικά σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη. Η σύγκρουση κλιμακώνεται, οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται διαμορφώνοντας ένα άκρως επικίνδυνο μίγμα που απειλεί την ειρήνη και τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, δημιουργώντας εκατομμύρια πρόσφυγες. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ακόμη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Μ. Ανατολή, την ακόμα βαθύτερη πρόσδεση στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς. Βασικό ζήτημα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εμβάθυνση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος-Ισραήλ. Αυτή η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ όχι μόνο δεν μας προστατεύει από το «να γίνουμε Συρία» όπως λένε στελέχη της κυβέρνησης και οι «Μένουμε Ευρώπη», αντίθετα φέρνει ολοένα και πιο κοντά στον ελληνικό λαό το πόλεμο και τις συνέπειες του.

Η επίσκεψη θα έχει ως στόχο και την παρέμβαση των ΗΠΑ στον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας. Ανταγωνισμός ο οποίος, παρά την κοινή συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ και την αντιδραστική συμφωνία για το μεταναστευτικό, οξύνεται στο έδαφος της βαθιάς κρίσης του συστήματος και της επιθετικότητας των δύο αστικών τάξεων τόσο στο εσωτερικό των χωρών τους όσο και στην προσπάθεια για οικονομική εκμετάλλευση της περιοχής. Αυτή κάνει τον Ερντογάν να θέτει ζητήματα αμφισβήτησης των συνόρων και την ελληνική κυβέρνηση να στηρίζει το δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου και το βαμμένο με το αίμα των Παλαιστινίων κράτος του Ισραήλ.

Η νέα προσπάθεια αντιδραστικής «λύσης» του Κυπριακού με την επιστροφή ενός σχεδίου τύπου Ανάν, που θα έχει ως συνέπεια τη διχοτόμηση του νησιού, βρίσκεται στην ατζέντα του Ομπάμα. Ο πολιτικός και στρατιωτικός έλεγχος της Κύπρου στη φάση όξυνσης των πολεμικών επεισοδίων στη Μέση Ανατολή είναι καίριας σημασίας για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να σημάνει συναγερμός στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό κίνημα και όλη την μαχόμενη αριστερά. Για μια «υποδοχή» του Ομπάμα όπως του αξίζει. Για τη καταδίκη των νέων σχεδίων ιμπεριαλιστικής επιβολής και πολεμικής κλιμάκωσης. Για το δικαίωμα στη ζωή και την ειρήνη στην Μεσόγειο τη Μέση Ανατολή και όλο τον κόσμο. Μόνο ένα νέο αντιπολεμικό και διεθνιστικό κίνημα των λαών της περιοχής μπορεί να σταματήσει την επέκταση και τη κλιμάκωση του πολέμου, να υπερασπιστεί και τελικά να επιβάλλει την ειρήνη. Με αίτημα την αποχώρηση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, την διάλυση κάθε ιμπεριαλιστικού μηχανισμού. Για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, χωρίς ξένους στρατούς και βάσεις, με πλήρη δικαιώματα στις κοινότητες της. Για τη συνεργασία των κινημάτων και των λαών Ελλάδας – Τουρκίας ενάντια στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις τους.

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στο μαζικό κίνημα για την αναγκαία αντιπολεμική αφύπνιση των συνδικάτων, των φοιτητικών Συλλόγων και κάθε μορφής αγωνιστικής συσπείρωσης του λαού και της νεολαίας για να εκφραστεί μαζικά και δυναμικά η αντίθεση του λαού και νεολαίας στα νέα ιμπεριαλιστικά και φιλοπόλεμα σχέδια. Θα συμβάλλουν μέσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αναγκαία ενωτική, σε αντικυβερνητική, αντιιμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, αντιπολεμική δράση, για την συγκρότηση του αναγκαίου αντιπολεμικού μετώπου της εποχής μας.

Όλες και όλοι στις διαδηλώσεις και στον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 05/11/2016

 

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Αθήνα 10/11/2016

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Η παρουσία του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 – 16 Νοέμβρη αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες, υποδέχεται τον επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την ενίσχυση της παρουσίας των συμφερόντων του και την επιβολή των επεκτατικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:03

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.