Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 09:55

Παράσταση διαμαρτυρίας σε Μητσοτάκη – Κεραμέως από γονείς και εκπαιδευτικούς Δευτέρα 28/6/21 στις 7 μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας σε Μητσοτάκη – Κεραμέως

από γονείς και εκπαιδευτικούς

σήμερα Δευτέρα 28/6/21 στις 7 μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλούν γονείς και εκπαιδευτικοί στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και την υπουργό παιδείας Ν. Κεραμέως σήμερα Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ – 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου (στρογγυλό) στην παρουσίαση του νέου αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου

Απόφαση για την παράσταση διαμαρτυρίας έχουν λάβει μέχρι τώρα η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ο Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης. Ανάλογες αποφάσεις αναμένονται και από άλλα εκπαιδευτικά σωματεία.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου

Στην παρουσίαση του νέου αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου

«Ως ΔΣ Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής δεν μας εκπλήσσει που η κυβέρνηση παρουσιάζει αύριο στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου ακόμα ένα νέο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν πρωτοτυπεί!!!

Μας φέρνει την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, την παραπέρα μορφωτική υποβάθμιση και τον ασφυκτικό έλεγχο.

Η αυτονομημένη – αποκεντρωμένη σχολική μονάδα του νέου πολυνομοσχεδίου θα έχει διευθυντές-manager που θα αναζητούν χρηματοδοτήσεις και χορηγούς.

Ως γονείς γνωρίζουμε καλά ότι πίσω από την “αποκέντρωση” και την “αυτονομία” κρύβεται η υποχρηματοδότηση που ουσιαστικά θα παραχωρεί τις υποδομές του κάθε σχολείου στους επιχειρηματίες για να “εξοικονομεί” πόρους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης.

Οι εξαγγελίες για το “πολλαπλό βιβλίο” ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τη διαφοροποίηση του περιεχομένου της Εκπαίδευσης, αντί για σύγχρονα, ενιαία και παιδαγωγικά τεκμηριωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Κανένα από τα αιτήματα του γονεϊκού κινήματος ειδικά τώρα με τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Καμιά κουβέντα για αύξηση χρηματοδότησης, για εκσυγχρονισμό υποδομών, για δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά, για κάλυψη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις Ενώσεις και τους Συλλόγους να απορρίψουν το νομοσχέδιο με τη συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28 Ιούνη 2021 στις 7 μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ Άγιου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος».

 

ΕΛΜΕ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/6/21 στις 7 μ.μ. στο 1 ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου δεν μας εκπλήσσει που η κυβέρνηση παρουσιάζει αύριο Δευτέρα στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου ακόμα ένα νέο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν πρωτοτυπεί!

Σε μια προφανή προπαγανδιστική επιχείρηση εξαπάτησης των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, επιλέγουν να παρουσιάσουν το αντιδραστικό νομοσχέδιο χρησιμοποιώντας ως προπαγανδιστικό ντεκόρ ένα δημόσιο σχολείο, το 1ο ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου «Τάκης Ζενέτος», και προσκεκλημένους επιλεγμένους (!) εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Με το νέο νομοσχέδιο επιχειρείται να γίνει και νέα αντιδραστική τομή που αφορά στη μεγαλύτερη «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών και τις δομές της Εκπαίδευσης.

Με την «αυτονομία» η κυβέρνηση επιδιώκει, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, την παραπέρα «απαλλαγή» του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης. Οι γονείς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τα σχολεία με διευθυντές – managers θα σπρωχτούν να ζητιανεύουν χρηματοδοτήσεις και χορηγούς. Η εμπειρία από χώρες που έχουν προωθήσει αντίστοιχα μέτρα είναι αποκαλυπτική. Πρόκειται για ένα σχολείο που δεν θα έχει καμία σχέση με την αναβάθμιση του μαθήματος, την ουσιαστική μόρφωση. Μάλιστα, το λεγόμενο «πολλαπλό βιβλίο» θα ανοίξει επικίνδυνους δρόμους για τη διαφοροποίηση του ίδιου του περιεχομένου της εκπαίδευσης, αντί να ληφθεί μέριμνα για σύγχρονα, ενιαία και παιδαγωγικά τεκμηριωμένα προγράμματα και σχολικά βιβλία, ίδια για όλα τα παιδιά, με βάση την επιστημονική αλήθεια και γνώμονα την ολόπλευρη μόρφωση.

Σε αυτό το πλαίσιο της αντιδραστικής κατηγοριοποίησης των σχολείων, της πρόσδεσής τους στο κυνήγι των χορηγών, θα λειτουργήσει και η «αξιολόγηση», με ασφυκτικό έλεγχο για το αν και κατά πόσο ο ίδιος ο εκπαιδευτικός γίνεται συνένοχος σε αυτή την πολιτική.

Δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε.

Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια για ακόμα μία φορά.

Όπως μας βρήκαν ενωμένους ενάντια στην «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όπως πήραν μαζικά την απάντηση του κλάδου στην προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έτσι θα μας βρουν και τώρα, όπως έφαγαν τα μούτρα τους με την κάμερα στην τάξη, το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε

  • Να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα. Όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, όχι στην αντιδραστική αξιολόγηση.

 

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί των συναδέλφων συμβασιούχων – αναπληρωτών

 

  • Να παρθούν από τώρα μέτρα ώστε η νέα σχολική χρονιά να μη βρει τα σχολεία και πάλι στο έλεος του επόμενου κύματος της πανδημίας.

 

  • Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης υποδομής.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απορρίψουν το νομοσχέδιο με τη συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28 Ιούνη 2021 στις 7 μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο Άγιου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος.

1ο ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο Άγιου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/6 στις 7 μ.μ.

στο 1 ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου

Ο Κ. Μητσοτάκης και η Ν. Κεραμέως παρουσιάζουν το νομοσχέδιο

για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας

και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών!

Η κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα 28/6 στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου ακόμα ένα νέο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την «αυτονομία» των σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Σε μια προφανή προπαγανδιστική επιχείρηση εξαπάτησης των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, επιλέγουν να παρουσιάσουν το αντιδραστικό νομοσχέδιο χρησιμοποιώντας ως προπαγανδιστικό ντεκόρ ένα δημόσιο σχολείο, το 1ο ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου «Τάκης Ζενέτος» και προσκεκλημένους επιλεγμένους (!) εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Με το νέο νομοσχέδιο επιχειρείται να γίνει και νέα αντιδραστική τομή που αφορά στη μεγαλύτερη «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών και τις δομές της Εκπαίδευσης.

Με την «αυτονομία» η κυβέρνηση επιδιώκει, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, την παραπέρα απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης. Οι γονείς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τα σχολεία με διευθυντές – managers θα αναγκαστούν να ζητιανεύουν χρηματοδοτήσεις και χορηγούς. Η εμπειρία από χώρες που έχουν προωθήσει αντίστοιχα μέτρα είναι αποκαλυπτική. Πρόκειται για ένα σχολείο που δεν θα έχει καμία σχέση με την αναβάθμιση του μαθήματος, την ουσιαστική μόρφωση.

Σε αυτό το πλαίσιο της αντιδραστικής κατηγοριοποίησης των σχολείων, της πρόσδεσής τους στο κυνήγι των χορηγών, θα λειτουργήσει και η «αξιολόγηση», με ασφυκτικό έλεγχο και κριτήρια το αν και κατά πόσο ο ίδιος ο εκπαιδευτικός γίνεται συνένοχος σε αυτή την πολιτική.

Δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε!

Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια για ακόμα μία φορά!

Όπως μας βρήκαν ενωμένους ενάντια στην «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όπως πήραν μαζικά την απάντηση του κλάδου στην προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έτσι θα μας βρουν και τώρα. Όπως έφαγαν τα μούτρα τους με την κάμερα στην τάξη, το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε

  • Να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα. Όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, όχι στην αντιδραστική αξιολόγηση.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες σήμερα ειδικότητες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Να παρθούν από τώρα μέτρα ώστε η νέα σχολική χρονιά να μη βρει τα σχολεία και πάλι στο έλεος του επόμενου κύματος της πανδημίας. Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης υποδομής.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές

να απορρίψουν το νομοσχέδιο

και να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας

που καλούν

οι ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι ΠΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής

τη Δευτέρα 28 Ιούνη 2021 στις 7 μ.μ.

στο 1ο ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο Άγιου Δημητρίου,

Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 10:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.