Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 15:47

Παρεμβάσεις ΠΕ-ΔΕ: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας Τρίτη 1 Φλεβάρη στις 13.00

mazi

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας Τρίτη 1 Φλεβάρη στις 13.00

Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!

Κάτω η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κατάσταση παραμένει τραγική. Ο λαός μας πληρώνει με εκατόμβες θυμάτων την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και η χώρα μας κατατάσσεται πλέον σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως στη διαχείριση της πανδημίας. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους διάλυσης, οι γιατροί και νοσηλευτές εξουθενωμένοι, τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα και χρεοκοπημένα.

Η πολιτική της ΝΔ δύο ολόκληρα χρόνια στηρίχθηκε στο αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης» για να συγκαλύψει τις δικές της, στα σκληρά και μακρόχρονα lockdown, στον αυταρχισμό, την καταστολή, τα πρόστιμα και τις συλλήψεις. Απαξίωσε προκλητικά τη λαϊκή απαίτηση για να ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ με υγειονομικούς, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία, να επιταχθεί άμεσα το σύνολο του ιδιωτικού τομέα, να πραγματοποιούνται μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ. Αντίθετα με όλα αυτά πρόσφερε αμύθητα κέρδη στους κλινικάρχες, μπούκωσε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ για να ενισχύσει την προπαγάνδα της. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ψήφισε έναν ακόμα βαθιά αντιλαϊκό και αντικοινωνικό προϋπολογισμό ο οποίος επιβάλλει νέες δραματικές περικοπές στη Δημόσια Υγεία κατά 820εκατ. ευρώ φτάνοντας το ύψος των περικοπών για τη διετία της πανδημίας σχεδόν στο ασύλληπτο πόσο των 1,4δις ευρώ!

Με όχημα την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να επιβάλλει μια διχαστική και αυταρχική πολιτική που συνοδεύεται από ποινές, πρόστιμα και χαράτσια. Υποχρεώνει εκατοντάδες χιλιάδες λαού να χρυσοπληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test προσφέροντας αμύθητα κέρδη στα αρπακτικά των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Την ώρα που το ΕΣΥ είναι γονατισμένο η κυβέρνηση με προκλητικότητα ετοιμάζεται να απολύσει 7.000 υγειονομικούς τους οποίους έθεσε σε αναστολή τον περασμένο Σεπτέμβρη. Μετέτρεψε έτσι το εμβόλιο, από σπουδαίο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε εργαλείο για να αναπτυχθούν κάθε είδους προκαταλήψεις και καχυποψίες, τροφοδότησε συντηρητικές, ανορθολογικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις της αντιεπιστημονικής καθυστέρησης, έστρωσε το έδαφος για τη δράση της ακροδεξιάς.

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ο αγώνας για την υπεράσπιση και την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας είναι επίκαιρος όσο ποτέ. 

Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας!

  • Να ενισχυθεί εδώ και τώρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας! Να επιταχθεί εδώ και τώρα το σύνολο του ιδιωτικού τομέα!
  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό! Όχι στην πολιτική των περικοπών!
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών – προσωπικού!
  • Να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός! Ναι στα εμβόλια – όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τις απολύσεις!
  • Μέτρα για την προστασία της υγείας στα Σχολεία, στα ΜΜΜ, στους χώρους εργασίας!
  • Μαζικά – Δωρεάν – Επαναλαμβανόμενα τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ!
  • Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Η υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας και Παιδείας είναι υπόθεση όλων!

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση Τρίτη 1 Φλεβάρη στις 13.00 στο Υπουργείο Υγείας!

Ιανουάριος 2022

Παρεμβάσεις ΠΕ - ΔΕ

http://www.paremvasis.gr/

http://paremvaseisde.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 16:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.