Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 00:04

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ! Για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ!

40 μέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν ο γυναικοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ομολογεί. Η λύση μπορεί να ήταν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, ωστόσο το αφήγημα του θύτη δύσκολα έσπαγε. Ίσως να φταίει το επάγγελμά του, ίσως η καλή κοινωνική του θέση, ίσως η τάση του «είναι πολύ καθώς πρέπει και αποκλείεται». Δεν ήταν βλέπετε και ο γεωργιανός που έσπευσαν να συλλάβουν, χωρίς να έχει καμία σχέση με το φόνο.

Άλλη μία γυναικοκτονία προστείθεται στον τεράστιο αυτό κατάλαγο. Και αυτό ΓΙΑΤΙ? Γιατί η δολοφονημένη έψαχνε τρόπο να φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί. Το ίδιο βράδυ μάλιστα έψαχνε ξενοδοχείο σε γνωστή εφαρμογή, ώστε να ξεφύγει από τον καταπιεστή και μετέπειτα δολοφόνο της. Κάτι που αν κατάφερνε, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης, ο γυναικοκτόνος θα δικαιούνταν τη συνεπιμέλεια του παιδιού. Το πραγματικό ΓΙΑΤΙ όμως είναι πως αυτός θεωρούσε πως η γυναίκα του τού ανήκει, πως είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να καθορίσει τη ζωή της… μέχρι το τέλος.

Μόνο οργή και θλίψη μας γεμίζει αυτό το έγκλημα. Αυτό που με το χειρότερο τρόπο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση και διάφορες ακροδεξιές φωνές. Το αντιμετώπισαν ως μια ευκαιρία για αυστηροποίηση των ποινών, για επαναφορά της κουβέντας για οπλοκατοχή, για άπλετο ξενοφοβικό και ρατσιστικό δηλητήριο για τους ξένους που έρχονται και μας αυξάνουν την εγκληματικότητα.

Δεν είναι οικογενειακή τραγωδία, τραγωδία είναι η εμφυλη βία. Σε ένα κόσμο που τρέχει να ξεπλενει το θύτη, που δεν τον νοιάζει πως θα αλλάξει στερεότυπα και συμπεριφορές, σε έναν κόσμο που υπάρχουν γυναίκες που πέφτουν νεκρές, άγρια δολοφονημένες, από σύντροφο, πατέρα, αδελφό,σ’ έναν κόσμο που έστω και μια βιώνει βία, φοβάται, πονάει, που γυναίκες κινδυνεύουν, που υπάρχουν επιζώσες που ζουν με μνήμες, στο άκουσμα της είδησης, γυναίκες που υπήρξαν θύματα έμφυλης βίας, κακοποιημένες που λένε «Θα μπορούσε να ήμουν εγώ», πάντα θα λέμε, θα φωνάζουμε δυνατά

"ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ"

#ΓλυκάΝερά #ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow

 tzhmeros

 

 

 

Μaria Louka

Γυναικοκτονια.

Μάλλον δεν υπάρχει θηλυκότητα αυτές τις ώρες που να μη νιώθει θυμό, μια στέρεη μάζα θυμού που κάθεται πάνω στο στήθος μας.

Αλλο ένα "καλό παιδί " που δολοφόνησε μια γυναίκα, που σκηνοθέτησε τη δολοφονία της, που υποκριθηκε για μέρες, που προσπάθησε με τον πλέον αισχρό τρόπο να ξεφύγει από τις ευθύνες. Και πολλοί άλλοι πρόθυμοι να πυροδοτήσουν τα πιο ταπεινά ελατήρια πάνω στο σενάριο της "ληστείας από αλλοδαπούς".

Ήταν πιο εύπεπτο και βολικό από την πραγματικότητα της εθνοπατριαρχιας που δολοφονεί παντού και συχνά μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Και ξέρεις γιατί το υποψιαζόμασταν όλες από την πρώτη στιγμή; Γιατί κουβαλάμε όλες την αυλη μνήμη της εμφυλης βίας. Είμαστε σημαδεμενες από αυτήν. Από τον τρόμο και τις απώλειες.

Μετράμε άλλη μια.

Μη κοπτεστε τόσο για το δημογραφικό και την υπογονιμότητα. Νοιαστειτε λίγο για τα κακοποιημένα, βασανισμενα, δολοφονημενα γυναικεία σώματα. Γι' αυτές που το σπίτι έγινε τόπος μαρτυρίου. Για να μην υπάρξουν άλλα καθάρματα. Νοιαστειτε για την Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της, ο οποίος δούλευε ασύστολα τόσο καιρό μια ολόκληρη κοινωνία.

Κι αφήστε μας ήσυχες να πενθησουμε και να αγωνιστούμε για τη μνήμη της, για τις ζωές μας

 

 

Στα Γλυκά Νερά: Μία ακόμα πικρή γυναικοκτονία

Γράφει η Κατερίνα Πράπα

Κάτσε και σκέψου, πόσες ακόμα;

Μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις και όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη στυγερή δολοφονία της νεαρής Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, η αστυνομία είχε επαρκή στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι ο δολοφόνος της 20χρονης είναι ο σύζυγος της. Ο ίδιος ύστερα από 7 ώρες ανάκρισης λύγισε και ομολόγησε! Υποστηρίζει ότι το μωρό τους ήταν η αιτία που απέκρυψε το έγκλημα που διέπραξε.

Ύστερα από τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό του συζύγου, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης από την κάμερα και το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν που κατέγραψε τους αυξημένους παλμούς πολύ νωρίτερα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είχε καταθέσει την αλήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καρολάιν είχε ενημερώσει το σύζυγο πως ήθελε να τον χωρίσει. Επιπλέον, φέρεται να ήταν αποφασισμένη να φύγει μαζί με το παιδί και να ψάχνει για ξενοδοχεία στο κινητό της.

Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να “βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο” τις έρευνες, μίλησε στα κανάλια με χαρακτηριστική ψυχραιμία και ευχαρίστησε τον κόσμο.

Δεν άργησαν να ακουστούν και οι απόψεις, ότι υπεύθυνοι δεν ήταν άλλοι παρά «Αλβανοί, Πακιστανοί, αναρχικοί, ανώμαλοι σεξουαλικά». Η αλήθεια είναι πικρή και δυσκολοχώνευτη για πολλούς αλλά ναι, είναι ο «Έλληνας, ο πλούσιος, ο λευκός, ο καλός σύζυγος» .

Δεν είναι ληστεία, όπως βαφτίστηκε, δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, δεν είναι έγκλημα πάθους από έρωτα, είναι μια ακόμα υπόθεση γυναικοκτονίας. Μια γυναίκα, μια μητέρα, δολοφονήθηκε με το χειρότερο τρόπο από τον σύζυγο της, δίπλα στο μωρό της.

Στην «ασφάλεια και του σπιτιού και του άντρα της» μια ακόμα γυναίκα, έπεσε θύμα ενός φρικτού εγκλήματος. Μια ακόμα γυναίκα δολοφονήθηκε από έναν άνθρωπο που κοιμόταν και ξύπναγε δίπλα του.

Οργή, αγανάκτηση και θυμό μας προκαλούν τα συνεχόμενα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος των γυναικών. Ζητάμε δικαίωση, ζητάμε προστασία. Το φρικτό τέλος της Καρολάιν δεν είναι μια τυχαία δολοφονία, είναι γυναικοκτονία.

Μια ερώτηση κάνε απόψε στον εαυτό σου και σώπασε μετά: πόσες ακόμα;

https://tomov.gr/

 

Γράφει η Δέσποινα Κουτσούμπα:

Ναι, το ξέραμε όλες από την αρχή: στραγγαλισμός μέσα σε σπίτι=ενδοοικογενειακό έγκλημα, δηλαδή γυναικοκτονία.

Κάποια στιγμή καλό είναι να καταλάβετε ότι το "κακοποιημένη γυναίκα" ισοδυναμεί με το "επιζήσασα". Όσο "καλό παιδί", "υπεράνω υποψίας", ή "όμορφος και νέος" κι αν σας φαίνεται.

Ακριβώς επειδή ήταν νέος, ωραίος, υπέράνω υποψίας, αναρωτηθείτε λίγο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ;

Λέγεται πατριαρχία και είναι η αντίληψη ότι το σώμα της γυναίκας του του ανήκει. Είναι δική του (ήταν από 15 χρονών, δυστυχώς) και γι΄ αυτό είχε δεν είχε δικαίωμα να έχει ζωή =, να πάει στη σχολή της ή να φύγει από το σπίτι.

Η ψυχραιμία του να στήσει το σκηνικό για να φανεί σαν ατύχημα είναι το πλέον αποκρουστικό. Αν τη γλίτωνε, θα σκότωνε και την επόμενη.

Η γυναικοκτονία αυτή συνέβη μια μέρα πριν ψηφιστεί στη Βουλή το έκτρωμα του Τσιάρα. Και ανατριχιάσαμε όλες, γιατί ξέραμε ότι αυτό που ψηφιζόταν μέσα στη Βουλή οπλίζει τα χέρια εκείνων των κακοποιητών που δεν πρόλαβαν -που οι γυναίκες κατάφεραν να φύγουν πριν συμβεί. Που δεν είναι απλώς "κακοποιημένες" αλλά "επιζήσασες"

Η γυναικοκτονία αυτή συνέβη δυο μέρες πριν ο Λοβέρδος μέσα στη Βουλή πει ότι κάποιος που δέρνει τη γυναίκα του μπορεί να είναι καλός πατέρας! Λίγο καιρό αφότου είχαμε ακούσει την επιχειρηματολογία των ραδιενεργών πατεράδων (και από δήθεν "αριστερά" χείλη) ότι "90% των καταγγελιών είναι ψεύτικες". Λίγες βδομάδες μετά από όταν ακούσαμε νομική υποστήριξη για την "αμετάκλητη" και μετά την "οριστική καταδίκη του δράστη" ως προϋπόθεση για να απομακρυνθεί από αυτές και αυτά που κακοποιεί.

loverdos

Όσοι και όσες αναρωτιόσασταν γιατί φωνάζαμε τότε, με το νόμο Τσιάρα, έχετε το αίμα άλλης μιας νεκρής να σας απαντήσει αντί για μας...

Φανταστείτε η Καρολάιν να είχε προλάβει να φύγει και να σωθεί. Και να πήγαινε στο δικαστήριο μετά να πει ότι ο πιλότος την κακοποιούσε ή ότι την απείλησε πώς θα τη σκοτώσει. Ο "υπεράνω υποψίας" θα ήταν μαζί με όλους τους άλλους "υπεράνω υποψίας" υποστηριχτές του νόμου Τσιάρα. Γι' αυτούς γράφτηκε ο νόμος, τους κυρίους "υπεράνω υποψίας"...

Αλλά μερικούς και μερικές σας πείραζαν τα επιχειρήματα των φεμινιστριών, γιατί σας φάνηκαν πολύ "υπερβολικά".

Υποκριτές...

ΩΣ ΕΔΩ!

 

 

Δικαιοσύνη για την Καρολάιν: Ομολόγησε ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών

▸Χρειάστηκε ένας μήνας και μια βδομάδα για να να εξιχνιαστεί η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά που σόκαρε την κοινή γνώμη. Η λύση ήταν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας που όμως μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να “σπάσει” το διάτρητο αφήγημα του συζύγου. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο να προχωρήσει και στη σύλληψη και πολυήμερη κράτηση άντρα Γεωργιανής καταγωγής, που όπως αποδείχτηκε δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Τα νέα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις υποψίες που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή πως ο δολοφόνος είναι ο ίδιος ο σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ με ελικόπτερο από την Αλόννησο που βρισκόταν για το μνημόσυνο της 20χρονης για να δώσει κατάθεση. Τελικά ο 32χρονος ομολόγησε.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Καρολάιν αναζητούσε τρόπο να φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί.  Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία βραδιά πριν από το στυγερό έγκλημα η νεαρή μητέρα έψαχνε στην πλατφόρμα Booking ξενοδοχείο στην Αθήνα για να φύγει από το σπίτι και τον καταπιεστή της.

Έγκλημα και πολιτική εκμετάλλευση

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για μια υπόθεση που απέκτησε πολιτική διάσταση. Η κυβέρνηση έσπευσε από την πρώτη στιγμή να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δολοφονία αναγγέλλοντας αυστηροποίηση της νομοθεσίας και βαρύτερες ποινές φυλάκισης στο Νέο Ποινικό Κώδικα για τις περιπτώσεις παρομοίων ειδεχθών εγκλημάτων.

Παράλληλα ξενοφοβικοί κύκλοι δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα παραμύθια του συζύγου ότι οι δράστες μιλούσαν «σπαστά Ελληνικά» για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο εναντίον όλων των μεταναστών.

sportime

H πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Άννα Ζαΐρη έσπευσε να δηλώσει ότι “αυτή η έξαρση της εγκληματικότητας … νομίζω ότι οφείλεται … στην εισροή στην κοινωνία, πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα”!

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επικοινώνησε προσωπικά με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ζήτησε γρήγορη διαλεύκανση του εγκλήματος, ενώ οι δολοφόνοι επικηρύχθηκαν με το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ.

Ο Κυριάκος, Βελόπουλος, αρχηγός του ακροδεξιού μορφώματος Ελληνική Λύση μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Γλυκά Νερά, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καταθέτοντας πρόταση νόμου για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, ενώ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ τόσο της θανατικής ποινής όσο και την «απελευθέρωση» της αστυνομίας από τους κανόνες εμπλοκής

Η πολιτεύτρια της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου έσπευσε να γράψει ότι η Αριστερά δεν νοιάζεται για την Καρολάιν γιατί η δεύτερη ήταν τάχα… λευκή και πλούσια! Δεν έκανε καν τον κόπο να μάθει ότι η δολοφονημένη κοπέλα ήταν μισή Φιλιππινέζα.

latinopoyloy

 

 

 ΠΗΓΗ:  https://prin.gr/

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 00:27

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.