Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 12:17

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας: Ούτε στο Πέραμα, ούτε στην Καλλιθέα - τον φασισμό τσακίζουμε σε κάθε γειτονιά

Ούτε στο Πέραμα, ούτε στην Καλλιθέα

τον φασισμό τσακίζουμε σε κάθε γειτονιά

Την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, επιτέθηκαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου τουΔημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Την επόμενη μέρα ομάδα φασιστών πραγματοποίησε εξόρμηση στο κέντρο της Καλλιθέας, διανέμοντας εμετικό προπαγανδιστικό υλικό εθνικιστικού μίσους.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αποθρασυμένοι από τα παιγνίδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί τους, την κυβερνητική ανοχή απέναντι τους και τον «εξαγνισμό» τους στην κολυμβήθρα του εθνικισμού (Καστελόριζο), πίστεψαν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιχειρήσουν να ξαναβγούν στους δρόμους και να προετοιμαστούν για νέες επιθέσεις ενάντια στο κίνημα και στους πρόσφυγες.

Δεν θα το ανεχτούμε. Το αντιφασιστικό κίνημα έχει επιφέρει ένα ισχυρό χτύπημα στο φασισμό την περίοδο 2012-2013, αναγκάζοντας τις φασιστικές συμμορίες να τρέχουν να κρυφτούν πανικόβλητες και φέρνοντας την φασιστική οργάνωση στα πρόθυρα της διάλυσης. Διασώθηκε μόνο χάρη στην ανοχή και στη βοήθεια που τους πρόσφεραν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

Στην Καλλιθέα το μαζικό και μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα μεταναστών/προσφύγων και ντόπιων πάλεψε σκληρά για να μην αφήσει τις φασιστικές συμμορίες να μαχαιρώνουν μετανάστες/πρόσφυγες και αγωνιστές, να καίνε σπίτια μεταναστών, να στήνουν ομάδες τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού της Καλλιθέας. Το αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας έδιωξε τους φασίστες από τις γειτονιές μας. Το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμιά φασιστική δράση στην πόλη μας.

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας, ντόπιους και πρόσφυγες/μετανάστες σε συνεχή επαγρύπνηση και συσπείρωση ενάντια στους φασίστες. Καμιά ανοχή στο φασισμό.

Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση στο σχολείο του Νέου Ικονίου. Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των γονιών που δέχτηκαν την φασιστική επίθεση.

Και στην Καλλιθέα και στο Πέραμα τσακίζουμε το φίδι του φασισμού μέσα στ’ αυγό του.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 21:13

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.