Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 23:10

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η κυβέρνηση και ο Κοντονής υπόλογοι για απαγωγή κρατουμένου

Η κυβέρνηση και ο Κοντονής υπόλογοι για απαγωγή κρατουμένου

Τα χαράματα τα ΕΚΑΜ εισέβαλαν στον Κορυδαλλό για να απαγάγουν τον κρατούμενο απεργό πείνας Κ. Γιατζόγλου, που βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος με βάση την "αντιτρομοκρατική" νομοθεσία. Τα ΕΚΑΜ δεν αρκέστηκαν στην με το ζόρι μεταγωγή, αλλά φρόντισαν να ασκήσουν τέτοια βία ώστε να πάρουν τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τον Κορυδαλλό! Οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού εξεγέρθηκαν άμεσα, απαιτώντας την παραμονή του συγκεκριμένου κρατούμενου στην Αθήνα, όπως ζητάει και ο ίδιος, και ζητώντας να σταματήσει αυτή η άθλια μεταχείριση των κρατουμένων και να αλλάξει ο ποινικός και σωφρονιστικός κώδικας. Αργα το μεσημέρι υπήρξε η υπόσχεση ότι κάποια τα αιτήματά τους θα γίνουν δεκτά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την εισβολή των ΕΚΑΜ σε κελιά, τους ξυλοδαρμούς και τις απαγωγές κρατουμένων.

Ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της εξέγερσης των κρατούμενων στις φυλακές Κορυδαλλού και να μην υπάρξουν διώξεις εναντίον τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στις φυλακές και για τη διατήρηση όλου του αντιδημοκρατικού οπλοστασίου και των ρυθμίσεων έκτακτης ανάγκης της "αντιτρομοκρατικής" νομοθεσίας, αλλά και του δήθεν Σωφρονιστικού -στην πραγματικότητα πλήρως εκδικητικού απέναντι σε όποιον θεωρείται "εχθρός του κράτους"- Κώδικα.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:14

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.