Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 20:56

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει το ρατσιστικό πογκρόμ στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την οργανωμένη  δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών μαζί με ακροδεξιούς κατά προσφύγων και μεταναστών, που ανάμεσά τους υπήρχαν μικρά παιδιά και γυναίκες, στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη το βράδυ της Κυριακής 22 Απρίλη. 

  

Οι φασίστες είχαν προφανή στόχο να σκοτώσουν γιατί η επίθεση έγινε, συνοδεία της αστυνομίας, με ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και πέτρες κατά ανυπεράσπιστων οικογενειών, που έφυγαν από τις χώρες τους για να γλυτώσουν τον πόλεμο. 

Είναι πρόκληση την ώρα που η συμμαχία ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας σκορπάει το θάνατο την Συρία με πυραυλικές επιθέσεις, συνεχίζοντας το μακελειό του λαού της Συρίας και οδηγώντας στην προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες, τα θύματα να αντιμετωπίζουν κλειστά σύνορα, φυλακίσεις και περιορισμούς σε νησιά εξορίας. 

  

Η ανοχή της αστυνομίας ήταν προκλητική καθώς μετά από μια ολόκληρη νύχτα  άγριων επιθέσεων δεν έγινε ούτε μία σύλληψη ακροδεξιού τραμπούκου ενώ τουλάχιστον 5 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι. Αντίθετα, η ΕΛΑΣ έσπευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας να απομακρύνει βίαια τους πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία Σαπφούς, όπου πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία (δικαιώνοντας έτσι το αίτημα των ρατσιστών για εκκαθάριση του χώρου), προχωρώντας μάλιστα στην προσαγωγή 130 μεταναστών αλλά και αλληλέγγυων αγωνιστών, οι οποίοι κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα από την αστυνομία.

   

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσω της εφαρμογής της απαράδεκτης και ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, η οποία έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot spot), στην ουσιαστική αναίρεση του δικαιώματος στο άσυλο και στην κατάργηση του δικαιώματος να ταξιδέψουν σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ανοικτή φυλακή προσφύγων.

Τεράστιες ευθύνες φέρουν και η δημοτική αρχή, η διοίκηση της περιφέρειας, τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, και διάφοροι παράγοντες και ΜΜΕ του νησιού, που εδώ και καιρό σιγοντάρουν ρατσιστικές λογικές και ανάβουν πράσινο φως στους ακροδεξιούς τραμπούκους.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τους νέους που βρέθηκαν στο πλευρό της προσφυγιάς και ύψωσαν το ανάστημά τους στο τέρας του ρατσισμού και του φασισμού, που για μια ακόμα φορά θα ηττηθεί.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων προσφύγων και αλληλέγγυων και την παραδειγματική τιμωρία των τραμπούκων που επιτέθηκαν στους πρόσφυγες.

Να αποσυρθεί το ρατσιστικό νομοσχέδιο και η νέα εγκύκλιος που επιβάλλουν το γεωγραφικό αποκλεισμό των προσφύγων στα νησιά.  

   

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:28

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.