Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 20:12

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πάτρας: Η εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08 δείχνει το δρόμο για τη πάλη για μόρφωση-δουλειά-υγεία-ελευθερίες, ενάντια στην αστική πολιτική και την αστυνομοκρατία.

 

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08 δείχνει το δρόμο

 

για τη πάλη για μόρφωση-δουλειά-υγεία-ελευθερίες,

 

ενάντια στην αστική πολιτική και την αστυνομοκρατία.

Με μεγάλη συμμετοχή και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη πόλη της Πάτρας η συγκέντρωση και η πορεία για την επέτειο από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, που καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες στο Νότιο Πάρκο, και στήριξαν με κάλεσμά τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, το ΚΚΕ (μ-λ), οργανώσεις της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις φρόντισαν σαν κανονικός «στρατός κατοχής» να αποκλείσουν ξανά τις συγκεντρώσεις σε όλο το κέντρο της πόλης, με ΜΑΤ να καταλαμβάνουν από νωρίς το πρωί της Κυριακής τις κεντρικές πλατείες, καθώς και την πλ. Γεωργίου όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της αριστεράς. Άλλη μία χουντική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Προ.Πο όμως έπεσε στο κενό. Εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στο Νότιο Πάρκο της πόλης τιμώντας το μήνυμα του Δεκέμβρη του ‘08, με τη διαρκή και μαχητική πάλη απέναντι στο σύγχρονο καπιταλισμό που γεννά διαρκώς φτώχεια, πολέμους πανδημίες, καταστολή. Ενάντια στη κυβέρνηση της ΝΔ, καταγγέλλοντας την κυβερνητική/κρατική βία, και διεκδικώντας τα δικαιώματα του λαού σε μόρφωση, δουλειά, υγεία, ελευθερία.

Ακολούθησε συγκέντρωση στο χώρο του πάρκου καθώς και παρέμβαση στο κόσμο που παρευρίσκονταν εκεί. Η στάση δε της αστυνομίας ξεπέρασε κάθε όριο στέλνοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ για να εισβάλλουν μέσα στο χώρο την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά βρίσκονταν εκεί.Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά, πως η απαγόρευση των διαδηλώσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ένα ακόμα πρόσχημα της κυβέρνησης για να επιτεθεί απέναντι σε όσους εναντιώνονται στην πολιτική της.

Οι δεκάδες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έσπασαν στη πράξη την απαγόρευση της κυβέρνησης.Οι προσαγωγές εργαζομένων, συνδικαλιστών, και μελών πολιτικών οργανώσεων, δεν τρομοκρατούν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.Αυτή που θα πρέπει να φοβάται είναι η κυβέρνηση που με την άθλια πολιτική της και το αστυνομικό κράτος που προωθεί, νομίζει ότι μπορεί να αποτρέψει τις σύγχρονες εξεγέρσεις του λαού και την νεολαίας. Η 6 Δεκέμβρη θα γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοίδη. Το σύνθημα του Δεκέμβρη του 2008: «Στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» παραμένει επίκαιρο.

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

Μαχητικός-ανατρεπτικός αγώνας τώρα για υγεία, δουλειά, παιδεία, ελευθερίες.

Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες σε όλη την Ελλάδα.

Τοπικές Επιτροπές ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πάτρας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 21:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.