Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 22:23

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ. Δεν θα πληρώσει ο λαός την ιδιωτικοποίηση. Αποκλειστικά δημόσιος τομέας η ενέργεια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ. Δεν θα πληρώσει ο λαός την ιδιωτικοποίηση.

Αποκλειστικά δημόσιος τομέας η ενέργεια.

Η σημερινή απεργία στην ΔΕΗ αποτελεί μια πρώτη απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική τεμαχισμού και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή του κράτους οδηγεί στο να χαθεί για πρώτη φορά ο δημόσιος / κρατικός χαρακτήρας της και να παραδωθεί στα αρπακτικά funds της ενέργειας.

Η χρόνια πολιτική της "απελευθέρωσης" της αγοράς ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ έχει ήδη δείξει τα αποτελέσματά της στις φοβερές αυξήσεις των τιμολογίων που, μαζί με τις κρατικές επιδοτήσεις, γεμίζουν τις τσέπες των καπιταλιστών της ενέργειας και φορτώνουν το λογαριασμό στον λαό.

Τόσα χρόνια τώρα στο όνομα της "απελευθέρωσης" η ΔΕΗ κλέβει τον εαυτό της πουλώντας το ρεύμα στους ιδιώτες κάτω από το κόστος. Στο όνομα της περιβαλλοντικής κρίσης (που ο ίδιος ο καπιταλισμός δημιούργησε με την αλόγιστη εκματάλλευση της φύσης και την χρήση ορυκτών καυσίμων) και της "πράσινης μετάβασης" ενισχύονται οι πολυεθνικές των ΑΠΕ, καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο (βουνοκορφές κλπ), οδηγούν στην βίαιη "απολιγνιτοποίηση" και στα πανάκριβα εισαγόμενα (και ρυπογόνα) καύσιμα (όπως το φυσικό αέριο) και μέσα απ τους εξωφρενικούς κερδοσκοπικούς μηχανισμούς των "χρηματιστηρίων ενέργειας", "ρύπων" κλπ φορτώνουν το κόστος στους λαούς οδηγώντας σε εξωφρενικές τιμές το ρεύμα!.

Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό!! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων της ΔΕΗ, την συνέχιση, την κλιμάκωσή τους, την δημοκρατική τους οργάνωση. Παλεύει για την εθνικοποίηση όλου του ενεργειακού τομέα χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαικό έλεγχο, σύγκρουση και απειθαρχία στους κανονισμούς και τις επιλογές της ΕΕ, για μια παραγωγή ενέργειας προσιτή στα λαικά στρώματα, οικολογική, ασφαλή, για την εργαζομενη πλειοψηφία και όχι το κέρδος των αρπακτικών

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 22:26

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.