Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 11:57

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κυβέρνηση και αστυνομία ευθύνονται και για τη νέα γυναικοκτονία

Κυβέρνηση και αστυνομία ευθύνονται και για τη νέα γυναικοκτονία

Πόνο και οργή προκάλεσε η νέα γυναικοκτονία στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, όπου η 28χρονη Κυριακή πήγε μάταια για να ζητήσει προστασία. 

Οι γυναικοκτονίες και η βία κατά των γυναικών δεν είναι "εγκλήματα πάθους" ή αποτέλεσμα της "διαταραγμένης προσωπικότητας" του δράστη αλλά προϊόν της ίδιας της λειτουργίας του καπιταλισμού και της πολύπλευρης κρίσης του, που στρέφεται ολοένα και πιο απειλητικά κατά των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Στη συγκεκριμένη γυναικοκτονία αναδείχθηκε, με τον πιο τραγικό και εξοργιστικό τρόπο, η αντιμετώπιση του κράτους και της αστυνομίας σε όσες γυναίκες ζητούν βοήθεια από τις υπηρεσίες του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». 

Η κυνική αδιαφορία και το σπρώξιμο τελικά στον θάνατο της 28χρονης Κυριακής, από τόσους πολλούς αστυνομικούς, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ζήτημα μόνο «προσωπικής ευθύνης». Είναι έκφραση ενός μηχανισμού, της αστυνομίας, που είναι εξ αρχής δομημένος και εκπαιδευμένος να είναι εχθρικός προς τον λαό και προστάτης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της ρατσιστικής τρομοκρατίας κλπ. Ο μηχανισμός συγκάλυψης που μπήκε αμέσως σε λειτουργία, μέχρι να σπάσει η ομερτά και να γίνουν γνωστά τα πραγματικά περιστατικά, δείχνει πως δουλεύει όλο αυτό το κύκλωμα.

Το κράτος και η αστυνομία είναι πάντοτε σε ετοιμότητα στις διαταγές των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου, των διάφορων μεγαλόσχημων του αστικού κόσμου, έχουν πάντοτε πλήθος προσωπικού και μέσων για να καταστείλουν μια διαδήλωση ή μια απεργία, αλλά γυρίζουν την πλάτη στα πιο στοιχειώδη αιτήματα, όπως το να πάνε μια νεαρή γυναίκα που κινδυνεύει η ζωή της στο σπίτι της. Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα αμέσως μετά τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής το επιβεβαιώνουν. 

Ας μην κρύβονται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόσα χρόνια υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πίσω από τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς - "σταθμάρχες" που τους απομάκρυναν. Δική τους είναι η πολιτική ευθύνη. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί και σε αυτό το έγκλημα.  

Το εργατικό λαϊκό κίνημα, οι συλλογικότητες για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, η αγωνιζόμενη νεολαία θα τους "παραιτήσουν". Αυτό έδειξε η φετινή απεργία στις 8 Μάρτη, το κύμα αλληλεγγύης στη 12χρόνη από τον Κολωνό που έστειλε ισόβια τον παιδοβιαστή Μίχο. 

Δημιουργούμε ασπίδα αλληλεγγύης για όλα τα ευάλωτα άτομα, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην βία, την καταπίεση και την εκμετάλλευση και στο σύστημα που τα γεννάει.

https://antarsya.gr/node/6764

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 12:01

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.