Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 10:58

Κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στα συλλαλητήρια που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών την Πέμπτη 14 Γενάρη

ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΑΘΙΑ ΤΑΞΙΚΗ, ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙHΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14/1 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (12 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ) ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή το συλλαλητήριο που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις.

Οι φοιτητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί παλεύουν ενάντια στις άγριες ταξικές επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και της Κεραμέως.

Άγριες περικοπές στους προϋπολογισμούς, σκληροί ταξικοί αποκλεισμοί (επαναφορά βάσεων εισαγωγής, τράπεζα θεμάτων και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας) για μείωση του αριθμού των εισακτέων, μετατροπή της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε «μαθητεία» για τζάμπα δουλειά των μαθητών στους εργοδότες από 15 χρονών, καταστολή (πανεπιστημιακή αστυνομία), καμιά προστασία από την πανδημία, η παιδεία χάρισμα στους ιδιώτες, πλήρης εμπορευματοποίηση, επιχειρηματικοποίηση των πάντων, ουσιαστική κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, μέσω της εξίσωσής τους με τα κολέγια,  -αυτή είναι η πολιτική τους.

Για να «περάσει» αυτή την άθλια πολιτική, για μην αναπτυχθεί φοιτητικό και πανεπιστημιακό κίνημα   η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια για σχεδόν ένα χρόνο, και μετά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις Συρίγου σκοπεύει να τα κρατήσει κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνη.

Είναι πλέον καθαρό σε δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κυριολεκτικά διαλύει την ανώτατη εκπαίδευση κρατώντας τα πανεπιστήμια κλειστά μόνο και μόνο για να περάσει την τραγική πολιτική της χωρίς το φοιτητικό και πανεπιστημιακό κίνημα.  

Ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος και των εκπαιδευτικών για να μην περάσουν τα αντιδραστικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και για να ανοίξουν οι σχολές, ο αγώνας για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους στην μόρφωση και την δουλειά είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Είναι στο ίδιο χαράκωμα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που παλεύουν ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ, για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, για πραγματική προστασία από την πανδημία ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης. Εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί και φοιτητές παλεύουν για την πραγματική προστασία των εργαζόμενων από την πανδημία, για τη ζωή και τα δικαιώματά τους. 

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων που χτυπιούνται από την ανεργία και τη φτώχεια, βλέπουν τις ίδιες τις ζωές τους να απειλούνται από τις θανατερές ταξικές επιλογές της κυβέρνησης. Έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τα σχέδια της Κεραμέως και όλοι μαζί, με τις απεργίες, τις διαδηλώσεις τους αγώνες μας να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της πανδημίας και να ανοίξουμε το δρόμο όπου η υγεία, η παιδεία και ο κοινωνικός πλούτος θα είναι στα χέρια των εργαζόμενων.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 11:01

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.