Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 23:18

Λευτεριά στον Φρανκ Γκαρσία Ερνάντες και στους άλλους κρατούμενους στην Κούβα

 

 

Λευτεριά στον Φρανκ Γκαρσία Ερνάντες και στους άλλους κρατούμενους στην Κούβα

 

 

Αυτή την Κυριακή, 11 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στην Αβάνα και σε διάφορες περιοχές της Κούβας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υγειονομική κρίση, τις ελλείψεις και τα διάφορα μέτρα της κυβέρνησης, που επιδεινώνονται από την σκλήρυνση του εγκληματικού ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων και της καταστολής που ασκήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις εναντίον όσων κινητοποιήθηκαν, συνελήφθη ο Φρανκ Γκαρσία Ερνάντες, μεταξύ άλλων διαδηλωτών. Οι φίλοι και οι σύντροφοί του καταγγέλλουν ότι αυτή η αυθαίρετη σύλληψη έγινε με τη βία των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού εναντίον όσων βρίσκονταν μέσα και γύρω από τις δράσεις.

Ο Φρανκ είναι Κουβανός μαρξιστής, κοινωνιολόγος και ιστορικός και μέλος της συλλογικότητας του μπλογκ Comunistas.

Συνελήφθη μαζί με τον Μάρκο Αντόνιο Πέρεζ Φερνάντεζ (προ-πανεπιστημιακός φοιτητής, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 30 Απριλίου επειδή κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «Σοσιαλισμός ναι, καταστολή όχι») και τον Λεονάρντο Ρομέρο Νεγκρίν, φοιτητή φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Συνελήφθησαν επίσης ο Μάικελ Γκονζάλεζ Βιβέρο (διευθυντής του περιοδικού της LGTBQ κοινότητας Tremenda nota), καθώς και ο Μελ Ερρέρα, τρανς ακτιβιστής για τα LGTBQ δικαιώματα. Όλοι οι συλληφθέντες δηλώνουν σοσιαλιστές, ενώ στην περίπτωση των Λεονάρντο Ρομέρο, Μάρκο Αντόνιο Πέρεζ και Μελ Ερέρα, η τύχη τους είναι άγνωστη.

Το μπλογκ Comunistas, της Κούβας, δημοσίευσε έκκληση για την απελευθέρωση των κρατουμένων στην Κούβα

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές που απαιτούν, στην Κούβα και σε άλλες χώρες, την άμεση απελευθέρωση του Φρανκ Γκαρσία και των συντρόφων του.

Λέμε επίσης ότι αρκετά με την καταστολή και τις αυθαίρετες συλλήψεις από την κουβανική κυβέρνηση, υπέρ του δημοκρατικού δικαιώματος διαμαρτυρίας και της ελεύθερης συνδικαλιστικής, κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης.

 

Μετάφραση: e la libertà

«Cuba: Libertad a Frank García Hernandez y los demás detenidos», La Izquierda Diario (Μεξικό), 12 Ιουλίου 2021, https://www.laizquierdadiario.com/Cuba-Libertad-a-Frank-Garcia-Hernandez-y-los-demas-detenidos.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 01:13

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.