Δελτίο Τύπου - Ως Δαμέ! Ευχαριστούμε από καρδιάς τους/ις περίπου 10,000 συμμετέχοντες/χουσες στη μεγαλειώδη πορεία που διοργανώσαμε ενάντια στην διαφθορά και τον αυταρχισμό του κρατικού μηχανισμού. Χαιρετίζουμε όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες που συμπορεύτηκαν μαζί μας σεβόμενα το πολιτικό πλαίσιο της εκδήλωσης, τα προτάγματα και τα συνθήματα της ενάντια στην διαφθορά και ενάντια στην διαχείριση της πανδημίας με όρους καταστολής και υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας και όχι των αστυνομικών και στρατιωτικών εξοπλισμών. Ευχαριστούμε επίσης τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας που μας συμπαραστάθηκαν με πληθώρα μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της βδομάδας…
 Εκατοντάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων καταστολής, επιτέθηκαν σε 1000 περίπου διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Κολοκάση στη Λευκωσία για να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, ζητώντας επενδύσεις για τη δημόσια υγεία και παιδεία, όχι για την αστυνομία και τα εξοπλιστικά προγράμματα, τέλος στη διαχείριση της πανδημίας με όρους καταστολής,  διασφάλιση της προστασίας των ευάλωτων ομάδων,  άμεσα μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων, μεταναστριών και αιτητών ασύλου που επηρεάζονται από την πανδημία, τέλος στον πόλεμο εναντίον του πολιτισμού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τέλος στην απαγόρευση διαδηλώσεων.
Joseph Daher Ο Εμμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε άλλη μια επίσκεψη στο Λίβανο, αλλά και στο Ιράκ, για να εδραιώσει τον ρόλο της γαλλικής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην περιοχή. Στο τέλος της τελευταίας του επίσκεψης στη Βηρυτό, τη δεύτερη μέσα σε ένα μήνα μετά τη διπλή έκρηξη της 4ης Αυγούστου, ο Μακρόν απέσπασε κυρίως τη δέσμευση των αστικών θρησκευτικών κομμάτων της χώρας να σχηματίσουν γρήγορα κυβέρνηση, μετά το διορισμό του νέου πρωθυπουργού, Μουσταφά Αντίμπ.
Οι έρευνες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και το σχέδιο για κατασκευή ενός αγωγού που θα το μεταφέρει στην Ευρώπη, δυναμώνει τις εντάσεις ανάμεσα στα κράτη της περιοχής. Το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα υπέγραψαν την συμφωνία για τον αγωγό που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Γαλλία.
Joseph Daher Η έκρηξη που κατέστρεψε τη Βηρυτό ήταν ένα κατηγορητήριο κατά των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει άθλια τον Λίβανο για δεκαετίες. Τώρα, ωστόσο, αυτά τα κόμματα χρησιμοποιούν την καταστροφή ως πρόσχημα για να εμβαθύνουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με τον Γάλλο ηγέτη Εμμανουέλ Μακρόν και το ΔΝΤ να τις ξεκινούν.
Gilbert Achcar Η τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε τον Λίβανο στις 4 Αυγούστου θα καταγραφεί ως σημαντική καμπή στην ιστορία της χώρας, όχι λιγότερο από την πολύ λιγότερο ισχυρή έκρηξη που σκότωσε τον πρώην πρωθυπουργό Ραφίκ Χαρίρι στις 14 Φεβρουαρίου 2005. Κρίνοντας από τα 15 χρόνια που χρειάστηκαν προτού ένα διορισμένο από τον ΟΗΕ δικαστήριο παραδεχτεί βασικά την ανικανότητά του για το παλαιότερο γεγονός, δεν μπορεί να υπάρξει καμία επίσημη βεβαιότητα σχετικά με τις συνθήκες της τρομερής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, μπορούν να εξαχθούν μερικά συμπεράσματα σχετικά με αυτήν την εξαιρετικά τραυματική τραγωδία.
Σελίδα 1 από 51