Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 10:59

Λευτεριά σε όλους τους κρατούμενους... Ο δικτάτορας μετατρέπει την Αίγυπτο σε απέραντη φυλακή

Επαναστάτες Σοσιαλιστές

الاشتراكيون الثوريون

Λευτεριά σε όλους τους κρατούμενους... Ο δικτάτορας μετατρέπει την Αίγυπτο σε απέραντη φυλακή

Ο δικτάτορας Ασ-Σίσι έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Σε ολόκληρη την Αίγυπτο, δεν υπάρχουν ασφαλή μέρη για να κρυφτεί κανείς από τις επιθέσεις των δεσμοφυλάκων, οι οποίοι έχουν απαγάγει όποιον μπόρεσαν να πιάσουν στις πλατείες, στους δρόμους, στα σπίτια, στα πανεπιστήμια και ακόμη και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το καθεστώς γνωρίζει πολύ καλά τι έχει κάνει στη ζωή των Αιγυπτίων: την εξαθλίωση, τις διώξεις, την περιθωριοποίηση και τη δολοφονία κάθε ελπίδας για το μέλλον. Ήξερε ότι ο θυμός που έπνιγε τις καρδιές των ανθρώπων θα μπορούσε να προκληθεί από οποιοδήποτε κάλεσμα, ανεξάρτητα από την πηγή του, ικανό να γίνει η θύελλα που θα το ανατρέψει. Σήμερα, το καθεστώς ενεργεί σε κατάσταση πανικού, επειδή το μίσος που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις μάζες είναι τώρα απτό και ορατό. Λειτουργεί από φόβο για τις συνέπειες.

Για άλλη μια φορά, το καθεστώς αποδεικνύει ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από τις φυλακές, την καταπίεση και τις δίωξη για όποιον αποτελεί απειλεί. Σε λίγες μέρες, έχει επιτύχει έναν άνευ προηγουμένου ρυθμό συλλήψεων, καθώς ο αριθμός των κρατουμένων φτάνει τώρα σχεδόν στους 1.500 και αυξάνεται. Τους άρπαξαν από τις πλατείες, τα σπίτια και τους δρόμους των περιφερειών της Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που το καθεστώς δεν αναγνωρίζει ακόμη και βάζει τα προπαγανδιστικά του πρακτορεία να αμφισβητήσουν. Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των φυλακισμένων, τόσο περισσότερο ο δικτάτορας αντιλαμβάνεται το μέγεθος της οργής μεταξύ του λαού, τόσο περισσότερο καταδιώκει και συλλαμβάνει.

Αυτός ο αποτρόπαιος κύκλος καταστολής έχει αποκαλύψει τις αυταπάτες της μεταρρύθμισης και της ειλικρίνειας που οι υποστηρικτές των αρχών προσπάθησαν να προβάλουν πριν από λίγες εβδομάδες, δείχνοντας ότι το καθεστώς του Ασ-Σίσι δεν είναι παρά ο φύλακας μιας τεράστιας φυλακής για όλους τους Αιγυπτίους.

Ο απίστευτος αριθμός συλλήψεων, που έχουν πλήξει όλους ανεξαιρέτως, αποδεικνύει μόνο ότι το μίσος για το καθεστώς αυτό αυξάνεται καθημερινά και αυτό που κάνει το καθεστώς θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερο μίσος. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, περίπου 1.500 οικογένειες έχουν βρεθεί να έχουν ένα φυλακισμένο στις φυλακές του καθεστώτος. Η πλατεία Ταχρίρ δέχτηκε τους εξεφτελισμούς και τη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις του Ασ-Σίσι, αυξάνοντας τις τάξεις των εχθρών και των αντιπάλων του καθεστώτος κάθε μέρα.

Ο πανικός που αντιμετωπίζει σήμερα το καθεστώς με τα καλέσματα για διαδηλώσεις προέρχεται από τη συνειδητοποίηση από το καθεστώς της έκτασης του θυμού που έχει συσσωρευτεί μεταξύ των μαζών ως αποτέλεσμα των πολιτικών φτώχειας, περιθωριοποίησης και καταπίεσης. Δεν είναι μόνο η Παρασκευή ο φόβος του καθεστώτος, αλλά ο θυμός που έχει γίνει τόσο πολύ ισχυρός που δεν φεύγει. Εάν δεν ξεσπάσει αύριο, θα ξεσπάσει αργότερα.

Καθώς το καθεστώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει αυτήν την οργή με περισσότερες φυλακές, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να προετοιμαστούν για αυτόν τον θυμό με περισσότερη οργάνωση και σκληρή δουλειά μέσα στις μάζες. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, όλοι οι καταπιεσμένοι και οι διωκόμενοι, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να οργανώσουν τις τάξεις τους για να δουλέψουν με τις μάζες σαν ένα ενιαίο μέτωπο ικανό να διαμορφώσει τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους σε ξεκάθαρες διεκδικήσεις.

Στοιχεία αυτών των διακδικήσεων έχουν ήδη διατυπωθεί από διαφορετικά κόμματα, δυνάμεις και πλατφόρμες. Το καθήκον μας σήμερα είναι να οργανώσουμε το θυμό σε ένα κίνημα ικανό να διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα.

Επαναστάτες Σοσιαλιστές

25 Σεπτεμβρίου 2019

 

Μετάφραση: e la libertà

الاشتراكيون الثوريون، “الحرية للمعتقلين.. الديكتاتور يحوِّل البلاد إلى سجن كبير”، الاشتراكيون الثوريون، الأربعاء 25 سبتمبر 2019

Revolutionary Socialists, «Freedom to All Detainees... The dictator is transforming Egypt into a huge prison», The Revolutionary Socialists, 22 Σεπτεμβρίου 2019 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:05

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.