Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 20:30

Τι κρύβεται πίσω από την κατηγορία του αντισημιτισμού που εκτοξεύτηκε εναντίον του Καρίμ Χαν - Gilbert Achcar

Τι κρύβεται πίσω από την κατηγορία του αντισημιτισμού που εκτοξεύτηκε εναντίον του Καρίμ Χαν

Gilbert Achcar

ΠΗΓΗ: https://gilbert-achcar.net

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

Το θέμα ήταν τόσο προφανές που δεν θα άξιζε τον κόπο να βάλουμε στοίχημα. Ήταν πολύ προφανές και απολύτως βέβαιο ότι το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Καρίμ Αχμέντ Χαν, να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού και υπουργού "Άμυνας" του Ισραήλ θα οδηγούσε το Σιωνιστικό κατεστημένο να εκτοξεύσει την κατηγορία του αντισημιτισμού εναντίον του και εναντίον του δικαστηρίου. Όπως τα σκυλιά του Ρώσου επιστήμονα Ιβάν Παβλόφ, τα οποία επιβεβαίωσαν την περίφημη μελέτη του για την ανταπόκριση στη μάθηση, ο Νετανιάχου και ο Γκαλάντ, μαζί με ολόκληρη τη Σιωνιστική ελίτ εξουσίας, συμπεριλαμβανομένου του Γκαντζ, του ηγέτη του μπλοκ της αντιπολίτευσης που συνεργάζεται σήμερα με το Λικούντ, το κόμμα των δύο κατηγορουμένων, και του Λαπίντ, του ηγέτη του μεγάλου μπλοκ της αντιπολίτευσης που αρνείται να συνεργαστεί μαζί του, όλοι τους καταδίκασαν αμέσως και βίαια τη θέση του εισαγγελέα, ενώ του απηύθυναν την κατηγορία του "αντισημιτισμού".

Είναι πράγματι σχεδόν ομόφωνη η Σιωνιστική πολιτική τάξη - 106 από τα 120 μέλη της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου (εκτός από τα δέκα μέλη των "αραβικών" λιστών, τέσσερις βουλευτές του Εργατικού Κόμματος που απομακρύνθηκαν από τη Σιωνιστική συναίνεση λόγω της έντονης εχθρότητάς τους προς τον Νετανιάχου) - ενέκριναν μια δήλωση με την οποία καταδικάζουν τον εισαγγελέα και χαρακτηρίζουν την παραπομπή τόσο της Σιωνιστικής κυβέρνησης όσο και των ηγετών της Χαμάς με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ως μια "εξωφρενική σύγκριση" που αποτελεί "ανεξίτηλο ιστορικό έγκλημα και σαφή έκφραση αντισημιτισμού". Ο Νετανιάχου είδε την καταδίκη του Καρίμ Αχμάντ Χαν ως μια ευκαιρία να ενισχύσει τη φθίνουσα δημοτικότητά του παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως σύμβολο του Σιωνιστικού κράτους. Δήλωσε ότι το "παράλογο και ψευδές ένταλμα του εισαγγελέα της Χάγης στρέφεται όχι μόνο κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ και του υπουργού Άμυνας, αλλά κατά ολόκληρου του κράτους του Ισραήλ". Στη συνέχεια πρόσθεσε, απευθυνόμενος απευθείας στον εισαγγελέα:

" Με ποια αυθάδεια τολμάτε να συγκρίνετε τα τέρατα της Χαμάς με τους στρατιώτες του IDF, του πιο ηθικού στρατού στον κόσμο;" Τη στάση του Νετανιάχου ακολούθησε ο Γκαντζ, ο εταίρος του στο ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο ισραηλινός στρατός "πολεμά με έναν από τους αυστηρότερους ηθικούς κώδικες στην ιστορία". Αποτελεί, φυσικά, απαράμιλλο θράσος για οποιονδήποτε να περιγράφει τις Σιωνιστικές δυνάμεις γενοκτονίας ως "τον πιο ηθικό στρατό στον κόσμο", αλλά αυτό το θράσος έχει γίνει κοινός τόπος. Η επανάληψή της, ενώ χαρακτηρίζει θρασύτατο έναν επικριτή των ενεργειών του Σιωνιστικού στρατού, τις οποίες το Διεθνές Δικαστήριο έκρινε ότι εμπίπτουν στην κατηγορία της γενοκτονίας, φέρνει το θράσος σε έναν παροξυσμό που είναι χαρακτηριστικός για τον Νετανιάχου και πολύ δύσκολο να συγκριθεί.

Ως συνήθως, ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατέφυγε σε παραπλανητικούς υπαινιγμούς επισημαίνοντας έμμεσα την καταγωγή του Καρίμ Αχμέντ Χαν από οικογένεια πακιστανικής καταγωγής που ανήκει στη μουσουλμανική κοινότητα Ahmadiyya. Ο υπαινιγμός ήρθε στη δήλωση του Νετανιάχου ότι ο "νέος αντισημιτισμός" - έκφραση που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει την εχθρότητα προς το κράτος του Ισραήλ όταν εκφράζεται από μουσουλμάνους - "έχει μετακινηθεί από τα πανεπιστήμια της Δύσης στο δικαστήριο της Χάγης"!

Αν η Χαμάς είχε προσθέσει στην παράλληλη καταδίκη του εισαγγελέα επειδή την έβαλε στο εδώλιο μαζί με τη σιωνιστική κυβέρνηση, έναν ισχυρισμό ότι η θέση του αντανακλά το μίσος για το Ισλάμ (ή την ισλαμοφοβία), όλος ο κόσμος θα γελούσε μαζί της.

Αλλά η Χαμάς δεν διεκδικεί και δεν μπορεί να διεκδικήσει το μονοπώλιο της εκπροσώπησης των μουσουλμάνων, όπως το Σιωνιστικό κράτος διεκδικεί το μονοπώλιο της εκπροσώπησης των Εβραίων, με την επιδοκιμασία των περισσότερων δυτικών ηγετών. Έτσι, αν και η αμερικανική κυβέρνηση απέφυγε να παρουσιάσει τη θέση του Καρίμ Χαν ως "αντισημιτική", ο Μπάιντεν έσπευσε να τη χαρακτηρίσει εξωφρενική και να ανανεώσει τη δέσμευσή του ότι "θα στέκεται πάντα στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια στις απειλές για την ασφάλειά του". Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του, Μπλίνκεν, επανέλαβε την περιγραφή της επιχείρησης Al-Aqsa Flood που διεξήγαγε η Χαμάς ως "τη χειρότερη σφαγή Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα" - μια περιγραφή που έχει γίνει σλόγκαν με σκοπό να παρουσιάσει την εχθρότητα των Παλαιστινίων προς τους Ισραηλινούς σαν να ήταν εχθρότητα προς τους Εβραίους εμπνευσμένη από τον "αντισημιτισμό" αντί για εχθρότητα προς έναν άγριο σιωνιστικό διωγμό που επιμένει να περιγράφει τον εαυτό του ως εβραϊκό (περισσότερα για αυτό στο άρθρο μου "Γάζα: 7 Οκτωβρίου σε ιστορική προοπτική").

Αν όλο αυτό το σιωνιστικό και φιλοϊσραηλινό μένος κατά της θέσης του Καρίμ Χαν δείχνει κάτι, είναι η σημασία αυτής της θέσης, την οποία δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσουμε ιστορική.

Και αυτό γιατί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, είχε απαγγείλει κατηγορίες μόνο κατά ανθρώπων από τον Παγκόσμιο Νότο, την αφρικανική ήπειρο ειδικότερα, εκτός από τους Ρώσους ηγέτες που παραπέμφθηκαν πρόσφατα σε δίκη λόγω της εισβολής του στρατού τους στην Ουκρανία. Είχε γίνει συνήθεια να θεωρείται το δικαστήριο, το οποίο ιδρύθηκε το 2002, στο απόγειο της δυτικής ηγεμονίας, ως ένα από τα πολιτικά εργαλεία της Δύσης, σε σημείο που οι οικογένειες 34 Ισραηλινών που έχασαν τη ζωή τους ή απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Al-Aqsa Flood κατέθεσαν μήνυση κατά της Χαμάς ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, λίγες ημέρες μετά το συμβάν. Είναι πράγματι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι μόνες κατηγορίες που εκδόθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σχετικά με το Ιράκ αφορούσαν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και όχι τον στρατό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Είναι λοιπόν η πρώτη φορά που το δικαστήριο παραπέμπει δύο ηγέτες μιας χώρας που θεωρείται μέρος του δυτικού στρατοπέδου, γεγονός που εξηγεί τη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν για τη θέση του εισαγγελέα η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η βρετανική κυβέρνηση, πιστός εταίρος της (ιδίως στην κατοχή του Ιράκ), καθώς και ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στάση του εισαγγελέα ήταν πολύ ενοχλητική στα μάτια της Σιωνιστικής κυβέρνησης και των πιο πιστών συμμάχων της. Συμφωνεί με την αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, γυρίζοντας σελίδα στη δυτική ηγεμονία επί των διεθνών δικαστικών οργάνων, γενικά, και επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη παγκόσμια καταδίκη της εγκληματικής συμπεριφοράς του σιωνιστικού κράτους υπό το φως του γενοκτονικού πολέμου που διεξάγει στη Γάζα, ειδικότερα.

 https://gilbert-achcar.net/karim-khan-accused-of-antisemitism

Al-Quds al-Arabi

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 20:42

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.