Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 21:38

26/11/20: Πανεργατική Απεργία! Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πέρασε, η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν!

26/11/20: Πανεργατική Απεργία!

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πέρασε, η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν!

Εκατοντάδες απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή για να διαδηλώσουν ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης, αψηφώντας την τρομοκρατία των προηγούμενων ημερών, την πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία στη Σταδίου και τις πιέσεις της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν.

Παρ’όλο που η κυβέρνηση δεν τόλμησε να καταθέσει ακόμα το αντεργατικό νομοσχέδιο του Βρούτση, η απεργία και η συγκέντρωση έγιναν "για τις ζωές τις δουλειές και τις δημοκρατικές ελευθερίες μας", όπως έλεγε και το πανό στην απεργιακή συγκέντρωση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την καραντίνα για να περάσει σειρά αντιδραστικών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα περικόπτει δαπάνες από την Υγεία εν μέσω πανδημίας.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, εμποροϋπάλληλοι κ.α. στάθηκαν πίσω απο τα πανό ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων, φωνάζοντας “Λιτότητα-ανεργία-τρομοκρατίαα, κάτω η Νέα Δημοκρατία” και “Μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, είναι η απάντηση για την πανδημία".

Το λόγο στη συγκέντρωση πήραν ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγ. Σάββας, ο Κώστας Πολύδωρος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΑ Γεννηματάς, ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο ΓΝΑ Γεννηματάς και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ο Μιχάλης Ρίζος, γιατρός στο Αττικό Νοσοκομείο και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ο Γιάννης Αναγνωσταράς από το ΔΣ της Δ.Ο.Ε, ο Δημήτρης Μαριόλης από τον Α' ΣΕΠΕ Αθηνών κι ο Τάσος Αναστασιάδης, από τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης.

Νωρίτερα το πρωί σε δεκάδες νοσοκομεία, δήμους και άλλους εργατικούς χώρους έγιναν απεργιακές συγκεντρώσεις.

A.Ath

somateia

tzaved

ag.savvas

vodafon

ate

eas

mariolhs

anagnostaras

rizos

argyri

solidarity

antarsya26

batsoi

oloi

polli

ergas

polit

popokp

diadil.meta

smt1

public

pites

 

φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης, Γιώργος Πίττας, Δημήτρης Δασκαλάκης / Εργατική Αλληλεγγύη

www.ergatiki.gr

www.sekonline.gr

www.facebook.com/

Η απεργιακή «ανταρσία» και η μαχητική συγκέντρωση έσπασαν τον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό

poreia

Η απεργία έγινε, απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, απεργιακές περιφρουρήσεις σε χώρους δουλειάς έγιναν, η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πέρασε! Η 26η Νοέμβρη 2020, μέρα απεργίας εν μέσω πανδημίας και ασφυκτικών αστυνομικών απαγορεύσεων, θα περάσει στην ιστορία του εργατικού κινήματος ως μια σοβαρή μάχη και ως μια κρίσιμη επιτυχία, που ανοίγει ρωγμή στην ολοκληρωτικού τύπου κυβερνητική πολιτική.

Ο αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων, των νέων και των ανέργων για ζωή, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις για την Υγεία και την ανατροπή της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία, για την εργασία, την εκπαίδευση, την ελευθερία και το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και την εργατική πάλη, δεν μπορούν να κατασταλούν.

Κανένας συρμός δεν κινήθηκε στην Αθήνα, παρά την απεργοσπαστική προσπάθεια χθες το βράδυ. Χιλιάδες απεργοί δηλώθηκαν σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, παρά την απεργοσπαστική παρέμβαση του κυβερνητικού και αστικοποιημένου συνδικαλισμού. Τα πλοία δεν κινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά και αλλού.

Μεγάλη σημασία είχε η μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος – Κοραή – υπουργείο Εργασίας που κάλεσαν στις 11 π.μ. πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έσπασε την κυβερνητική γραμμή για σιωπητήριο στο κέντρο. Μια συγκέντρωση που υπερέβη μαχητικά και λογικές συμβολικών κινητοποιήσεων.

Εκατοντάδες απεργοί διαδήλωσαν μαχητικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, πίσω από τα πανό των σωματείων τους, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης, αψηφώντας την μαζική παρουσία του «στρατού κατοχής» της ΕΛΑΣ. Εκεί βρέθηκαν πολλές εργατικές συλλογικότητες και κινήσεις, καθώς και οι δυνάμεις του ΝΑΡ και της νΚΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και άλλων οργανώσεων της μαχόμενης Αριστεράς. Ακολούθησε πορεία μέσω της Σταδίου προς τα Χαυτεία.

Είχε προηγηθεί συμβολική συγκέντρωση μελών ΔΣ και άλλων συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας, που κάλεσε το ΠΑΜΕ, στην οποία συνέκλινε και μοτοπορεία του Συνδικάτου Επισιτισμού Αθήνας.

Στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπείες της ΠΟΕΔΗΝ και σωματείων από νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Υγείας, όπου έφτασε και μοτοπορεία καλλιτεχνών και ντελιβεράδων με πικέτες με το σύνθημα «ΜΑΤ παντού, ΜΕΘ πουθενά».

Συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπως στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, ενώ κτυπήθηκε από την αστυνομία η απεργιακή δράση στα Γιάννενα.

Από τη σημερινή απεργιακή «ανταρσία» των εργαζομένων στο lockdown δικαιωμάτων που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του αστικού πολιτικού συστήματος, βγαίνει ξεκάθαρο μήνυμα:

Μην τολμήσετε να καταθέσετε το τερατούργημα Βρούτση, που καταργεί οκτάωρο και συνδικαλισμό.

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τις ελευθερίες, να παύσουν οι διώξεις και τα πρόστιμα για τις πορείες του Πολυτεχνείου και όλες τις κινητοποιήσεις (όπως χθες ενάντια στη βία κατά των γυναικών).

Οι διεκδικήσεις για αξιοπρεπή Δουλειά, ισχυρή δημόσια Υγεία και Παιδεία και Ελευθερία έρχονται με φόρα από το μέλλον.

 

 

 

prin.gr

 Άλμπουμ από M.M.

Ανακοίνωση του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης: Πετυχημένη η Πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη

syntonismos26

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των νοσοκομείων, χαιρετίζει την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Από το πρωί της Πέμπτης, φάνηκε ότι η πανεργατική θα έχει επιτυχία. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νέκρωσαν την Αθήνα, τα καράβια έμειναν ακινητοποιημένα στα Λιμάνια, χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες συμμετείχαν στην απεργία. Σε δεκάδες νοσοκομεία από την Κρήτη στην Αθήνα και από την Πάτρα στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της Υγείας, βρέθηκαν από τα ξημερώματα στις πύλες πιάνοντας το νήμα από τις πετυχημένες κινητοποιήσεις στις 12 Νοέμβρη. Σε δεκάδες εργατικούς χώρους οργανώθηκαν περιφρουρήσεις και εξορμήσεις που εξασφάλισαν την επιτυχία αυτής της πανεργατικής.

Το ότι η κυβέρνηση τελικά, δεν έχει κατεβάσει το κατάπτυστο νομοσχέδιο Βρούτση για την κατάργηση του 8ωρου, είναι μια πρώτη νίκη των απεργών και δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εργατική Τάξη και τους αγώνες. Εξαιτίας αυτού του φόβου, η κυβέρνηση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Πανδημία για να περιορίσει την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων. Από την προηγούμενη μέρα διέδιδε από τα κανάλια ότι οι διαδηλώσεις θα απαγορευτούν όπως στο Πολυτεχνείο, προσπαθώντας να χτυπήσει την απεργία και τις συγκεντρώσεις. Τελικά οι μόνοι που ενδώσανε σε αυτές τις πιέσεις ήταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που αρνήθηκαν να οργανώσουν κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, αλλά αντίθετα προχώρησαν σε δεκάδες αποκεντρωμένες κινητοποιήσεις. Η απεργία όμως είχε επιτυχία και πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις από την Ικαρία και τα Χανιά μέχρι την Ξάνθη.

Στην Αθήνα, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των νοσοκομείων οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος με μεγάλη επιτυχία. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, σωματεία, συνδικάτα και συλλογικότητες συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, εμποροϋπάλληλοι στάθηκαν πίσω από τα πανό ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης.

Το λόγο στην απεργιακή συγκέντρωση πήραν ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Κώστας Πολύδωρος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΑ Γεννηματάς, ο Χρίστος Αργύρης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ο Μιχάλης Ρίζος, μέλος της εκτελεστικής Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, ο Γιάννης Αναγνωσταράς από το ΔΣ της Δ.Ο.Ε, ο Δημήτρης Μαριόλης πρόεδρος του συλλόγου Α' ΣΕΠΕ Αθηνών κι ο Τάσος Αναστασιάδης, από τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης.

Η μάχη ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται με μεγαλύτερη ορμή μετά την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Θα χρειαστεί τα Συνδικάτα να προχωρήσουν σε νέα πανεργατική απεργία για:

  • Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία τους Δήμους τα Μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.
  • Να μην περάσει ο προϋπολογισμός του 2021, που φέρνει νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα. Νέα επίθεση στα δημόσια αγαθά, στην Υγεία, την Παιδεία, το ρεύμα, το νερό και την στέγη. Που τα κονδύλια για την υγεία είναι 551 εκ. λιγότερα (2020 υγεία 4,8 δις, 2021 4, 25 δις), ενώ αντίθετα οι αμυντικές δαπάνες από 3,8 δις το 2020, εκτοξεύονται για το 2021 σε 5,4 δις.
  • Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να φέρει το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει, για να μπορέσει να πάρει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί η ΕΕ.

Για την ανατροπή της κυβέρνησης και της εγκληματικής της πολιτικής.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με απεργίες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις

για την απόσυρση και ανατροπή των αντεργατικών νόμοσχεδίων και νόμων της κυβέρνησης.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με απεργίες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για την απόσυρση και ανατροπή των αντεργατικών νομοσχεδίων και νόμων της κυβέρνησης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις/τους χιλιάδες απεργούς που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο απεργιακό κάλεσμα Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος των ταξικών σωματείων και της μαχόμενης Αριστεράς απέδειξε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει τους εργαζόμενους και το λαό, με απαγορεύσεις, καταστολή, συλλήψεις και πρόστιμα πέφτει στο κενό. Η τρομοκρατία σπάει στους δρόμους του αγώνα!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με απεργίες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για την απόσυρση και ανατροπή των αντεργατικών νόμοσχεδίων και νόμων της κυβέρνησης.

Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία. Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία.

 

ΝΑΡ: Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πέρασε, η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

toylgar

Η απεργία πραγματοποιήθηκε με σημαντική επιτυχία και γενικευμένα χαρακτηριστικά. Πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις και απεργιακές περιφρουρήσεις σε χώρους δουλειάς. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πέρασε! Παρά την μόνιμη απεργοσπασία του παραρτήματος του ΣΕΒ και της κυβέρνησης που ακούει στο όνομα «ΓΣΕΕ» και των παρατάξεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η 26η Νοέμβρη 2020, ημέρα απεργίας εν μέσω πανδημίας και ασφυκτικών αστυνομικών απαγορεύσεων θα περάσει στην ιστορία του εργατικού κινήματος ως μια σοβαρή μάχη και ως μια κρίσιμη επιτυχία, που ανοίγει ρωγμή στην ολοκληρωτικού τύπου κυβερνητική πολιτική.

Ο αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων, των νέων και των ανέργων για ζωή, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις για την Υγεία και την ανατροπή της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία, για την εργασία, την εκπαίδευση, την ελευθερία και το δικαίωμα στο συνδικαλισμό την πολιτική και την εργατική πάλη, δεν μπορούν να κατασταλούν.

Κανένας συρμός δεν κινήθηκε στην Αθήνα, παρά την απεργοσπαστική προσπάθεια χθες το βράδυ. Τα πλοία δεν κινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά και αλλού, σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, απέργησαν εργαζόμενοι παρά την απεργοσπαστική παρέμβαση του κυβερνητικού και αστικοποιημένου συνδικαλισμού. Από το πρωί έγιναν κινητοποιήσεις σε όλες τις πύλες των δημόσιων νοσοκομείων.

Μεγάλη σημασία είχε η μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος – Κοραή – Υπουργείο Εργασίας που κάλεσαν στις 11 π.μ. πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έσπασε την κυβερνητική γραμμή για σιωπητήριο στο κέντρο, παρά την τρομοκρατία της κυβέρνησης, η οποία είχε παρατάξει από νωρίς το πρωί κλούβες, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και τρεις Αύρες νερού για να αποτρέψει τους απεργούς. Δεν τα κατάφερε.

Εκατοντάδες απεργοί διαδήλωσαν μαχητικά, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης, αψηφώντας την μαζική παρουσία του «στρατού κατοχής» της ΕΛΑΣ. Εκεί βρέθηκαν πολλές εργατικές συλλογικότητες και κινήσεις, καθώς και οι δυνάμεις του ΝΑΡ και της νΚΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και άλλων οργανώσεων της μαχόμενης Αριστεράς. Ακολούθησε πορεία μέσω της Σταδίου προς τα Χαυτεία.

Παράλληλα, εξελίχθηκαν και δράσεις άλλων μορφών από δυνάμεις του μαχόμενου εργατικού κινήματος

Συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπως στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, ενώ κτυπήθηκε από την αστυνομία η απεργιακή δράση στα Γιάννενα.

Από τη σημερινή απεργιακή «ανταρσία» των εργαζομένων στο lockdown δικαιωμάτων που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του αστικού πολιτικού συστήματος, βγαίνει ξεκάθαρο μήνυμα:

Θα αγωνιστούμε για ζωή και υγεία. Για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μην τολμήσετε να καταθέσετε το τερατούργημα Βρούτση, που καταργεί οκτάωρο και συνδικαλισμό.

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τις ελευθερίες, να παύσουν οι διώξεις και τα πρόστιμα για τις πορείες του Πολυτεχνείου και στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα (ανάμεσά τους και στις χθεσινές δράσεις στην πλ. Συντάγματος ενάντια στη βία κατά των γυναικών).

Η σημερινή επιτυχία ήταν αποτέλεσμα και της σθεναρής αντίστασης στην απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και στο σπάσιμό της.

Οι διεκδικήσεις για αξιοπρεπή Δουλειά, ισχυρή δημόσια Υγεία και Παιδεία και Ελευθερία έρχονται με φόρα από το μέλλον.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την απόσυρση του αντεργατικού τερατουργήματος Βρούτση, για την συνολική ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 26/11/2020

 

 

Ανακοίνωση Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος:

Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση η επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων της 26ης Νοέμβρη

26

Η εργατική τάξη με την μαζική συμμετοχή της στην απεργία στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους Δήμους, τους εργασιακούς χώρους έστειλε ηχηρό μήνυμα οργής ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η προκλητική επιστράτευση μεθόδων τρομολαγνείας και συκοφάντησης της απεργίας από τα ΜΜΕ που σιγοντάρουν τις κυβερνητικές αθλιότητες έπεσαν στο κενό.

Τα σωματεία των απεργών στα νοσοκομεία από το πρωί έδωσαν τον τόνο με συγκεντρώσεις στις πύλες. Αμέσως μετά στις 10.30πμ, σωματεία απεργών από τα νοσοκομεία και την εκπαίδευση μαζί με το Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης, άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργάνωσαν μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη οδό Κοραή, έναντι της Πλατείας Κλαυθμώνος, όπου και είχαν καλέσει.

Οι απεργοί αψήφησαν τις προκλητικές και γελοίες ενέργειες του Χρυσοχοίδη και της ΕΛΑΣ που κατέλαβαν την Πλατεία Κλαυθμώνος με διμοιρίες των ΜΑΤ και το γνωστό κανόνι νερού ενώ με ντουντούκα ο επικεφαλής μέτρων καλούσε τους συγκεντρωμένους απεργούς να τηρούν τις αποστάσεις!

Απεργοί από τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Γεννηματά και Αττικό, εκπαιδευτικοί από την ΔΟΕ και τον Σύλλογο ΠΕ Α Αθήνας χαιρέτησαν τους απεργούς. Η απεργιακή συγκέντρωση ήταν έκφραση της οργής της βάσης των εργαζόμενων ενάντια στην κυβέρνηση που χαρίζει εκατομμύρια στους ιδιώτες κλινικάρχες αντί να τους επιτάξει για να σωθεί ο κόσμος από την πανδημία και που δωρίζει εκατομμύρια στο Βασιλάκη της Aegean και τους Τραπεζίτες ενώ δεν κάνει τις αναγκαίες μαζικές προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία και Δήμους. Την ίδια ώρα στο νέο προϋπολογισμό πετσοκόβει προκλητικά κατά 550 εκατομμύρια τις δαπάνες για την υγεία και σπαταλά πολλά εκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς και την Αστυνομία.

Η δύναμη της βάσης των συνδικάτων και η αποφασιστικότητα τους ήταν το καλύτερο αντίδοτο στον συντηρητισμό της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ και των Εργατικών Κέντρων που επέλεξαν συμβολικές δράσεις ολιγάριθμων στελεχών των συνδικάτων αντί να μπουν μπροστά και να οργανώσουν απεργιακά συλλαλητήρια.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα χαιρετίζει την απεργιακή δράση των εργαζόμενων. Η αριστερά χρειάζεται να μπει στο πλευρό των εργαζόμενων για να τσακιστούν οι κυβερνητικές επιθέσεις και όχι να υπόσχεται αλλαγές μέσα από τις επόμενες εκλογές. Είναι η μόνη εγγύηση ότι μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις, να σπάσουμε τα αντεργατικά σχέδια για ένα νέο μνημόνιο λιτότητας και επέκταση του ωραρίου εργασίας, την υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών αλλά και τις ίδιες τις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Η σημερινή πετυχημένη απεργία ήταν βήμα που δυναμώνει την εναλλακτική της εργατική τάξης και έτσι θα συνεχίσουμε! Με την επιμονή στα αιτήματα των μαζικών προσλήψεων, της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση, της σύγκρουσης με τις ιδιωτικοποιήσεις και όχι με συμβιβασμούς με την κυβέρνηση των δολοφονικών περικοπών που άφησαν την πανδημία να θερίζει ανθρώπινες ζωές. Έχουμε την δύναμη να τους ανατρέψουμε!

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, 26/11/2020

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 21:05

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.