Η συνήγορος της οικογένειας Κωστόπουλου αποκαλύπτει ότι τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του/της Ζακ / Zackie Oh, το ύποπτο γαϊτανάκι απροθυμίας και κωλυσιεργίας από τις ανακριτικές αρχές συνεχίζεται. Από την πρώτη στιγμή οι δικηγόροι της οικογένειας του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου / Zackie oh είχαν καταγγείλει την κωλυσιεργία στην ανάκριση αλλά και στην άσκηση των διώξεων. Η δίωξη που ασκήθηκε και η οποία εκδικάζεται στις 20 Οκτωβρίου φέτος, μετά από αναβολή εξαιτίας των περιορισμών στις δικαστικές αίθουσες λόγω της πανδημίας, ήταν εξαρχής ελλιπής: μόνο 6 από τους 11 συνολικά εμπλεκόμενους στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ είχαν παραπεμφθεί...
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙOΣΥΝΗ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ. Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα. Πέρασαν τρία χρόνια με κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση του σώματος του Ζακ. Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. 
Ο ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, γνωστότατος για το ρατσιστικό δηλητήριο που διοχετεύει δημόσια, αξιοποιώντας την ιδιότητά του και το «χάϊδεμα» από τα συστημικά ΜΜΕ, βρήκε την ευκαιρία να δαγκώσει ξανά. Αυτή τη φορά, ευκαιρία είναι το άνοιγμα των σχολείων. Δεν τον απασχολεί, βέβαια, το πως ανοίγουν τα σχολεία μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας COVID-19. Αντιθέτως σηκώνει τη λερωμένη σημαία της ρατσιστικής «καθαρότητας» των σχολείων της πρωτεύουσας. Η ιστοσελίδα meaculpa (που αποτελεί δικό του παιδί) προχώρησε στη δημοσίευση των ονομάτων παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας, στοχοποιώντας ανοικτά παιδιά μεταναστών και προσφύγων.
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα ανταποκρινόμαστε θετικά και θα συμμετέχουμε στην πρόσκληση της Επιτροπής Ντόπιων και Μεταναστ(ρι)ών Καθαριστ(ρι)ων για σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού την Κυριακή 19/9, στις 11:00 πμ στο ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48β, με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη σύσκεψη, η Επιτροπή, εκτός από τις παρατάξεις του δήμου της Αθήνας καλεί να συμμετέχουν σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΕΛΜΕ, σύλλογοι και ενώσεις γονέων, αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες καθώς και φεμινιστικές οργανώσεις. Με ενότητα και αλληλεγγύη, ντόπιες και μετανάστριες καθαρίστριες αγωνίζονται ενάντια στον ρατσιστικό αποκλεισμό.
Αύριο, Τρίτη 14/9/2021, στις 11:30 το πρωί, στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης αποχαιρετούμε την 32χρονη αρχιτεκτόνισσα Δήμητρα Φραντζή που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021. Όλα τα μέλη της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης δηλώνουν την ανείπωτη θλίψη τους και τη συμπαράστασή τους στη μητέρα της Δήμητρας, την αγαπημένη μας συντρόφισσα και φίλη Πηνελόπη Τερνιώτη. Επιθυμία της Πηνελόπης είναι, αντί για στεφάνια, να κατατεθούν δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου.
Οι αντιδραστικές μνημονιακές πολιτικές με εντολή ΕΕ ως γνωστό απεχθάνονται γενικά την δημόσια περίθαλψη. Όμως τρέφουν ένα ιδιαίτερο μίσος για την Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας… Η μετατροπή πολλών ΚΥ στην περιφέρεια σε κτίρια – φαντάσματα άδεια από προσωπικό και εξοπλισμό είχε αρχίσει ήδη πολύ πριν το 2010. Με τα μνημόνια αυτή η επίθεση εντάθηκε. Καταργήθηκε αιφνιδιαστικά ολόκληρο δίκτυο δημόσιας ΠΦΥ (τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ) και ξέσπασε πολυετής διεκδικητικός αγώνας από τους υγειονομικούς και από την κοινωνία γενικότερα για να διατηρηθούν έστω και στοιχειωδώς τα ΚΥ σε πόλεις και χωριά.
Σελίδα 1 από 411