Δέσποινα Κουτσούμπα, Δημήτρης Τσίρκας, Μαρία Λούκα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και τίποτα πια από όσα θεωρούσαμε κατακτημένα δεν είναι σίγουρο. Θα χρειαστεί να τα παλέψουμε από την αρχή. Η ψήφος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κυμπουρόπουλου υπέρ του «αγέννητου παιδιού», η αποστροφή του Κ. Χατζηδάκη στη Βουλή για τη μητέρα που «θα βλέπει τα παιδιά της τις Παρασκευές με τα ρεπό», η ψήφιση του νόμου Τσιάρα με την καμπάνια για τα «δικαιώματα των ανδρών», η πρωτοβουλία της Eurobank για το… δημογραφικό πρόβλημα είναι όλες όψεις μιας στρατηγικά σχεδιασμένης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Η κατάληξή της, αν αδιαφορήσουμε, με…
Τα μαύρα ρόδα ανθίζουν μια ζωή...Αυτό είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα. Προς κάθε άνθρωπο που βλέπει τον εαυτό του μέσα σε αυτή την διαδικασία και τις δράσεις που θα προκύψουν. Προς κάθε άνθρωπο που έχανε το ηλιοβασίλεμα γιατί αισθανόταν άβολα να περάσει την ανοιχτή πόρτα της αυλής μιας κατάληψης. Συμμετέχουμε στην Απεργία της Πέμπτης 10 Ιούνη και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς στις 10:00 το πρωί. Ανοιχτή συνέλευση στην αυλή της Rosa Nera κάθε μέρα στις 7 μ.μ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει, σύμφωνα με την πάγια τακτική της για μπαράζ νομοθετήσεων εν μέσω πανδημίας, ένα νομοσχέδιο-τερατούργημα που το παρουσιάζει, με στήριξη από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ, ως εκσυγχρονισμό που προστατεύει τους εργαζόμενους, εναρμονίζοντας τη νομοθεσία στα νέα δεδομένα. Δεν πρόκειται όπως ισχυρίζονται, για κανόνες που θα βάλουν τάξη σε ό,τι ήδη συμβαίνει, αλλά πρόκειται για νομιμοποίηση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας, κατάργηση του 8ώρου, ένταση της εκμετάλλευσης, ξεχείλωμα του χρόνου εργασίας, διεύρυνση της ελαστικής απασχόλησης και κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων.
Το φετινό Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια έρχεται σε μία ιδιαίτερη περίοδο μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας με τη διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική, να έχει αφήσει το στίγμα της. Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την κατάσταση, προχώρησε σε μία σειρά αντιδραστικών μέτρων τόσο για τον κόσμο της εργασίας που ήρθε αντιμέτωπος με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όσο και σε άλλα επίπεδα, όπως η εκπαίδευση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και το περιβάλλον.
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει σημαντικές αλλαγές με το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα ανάδειξης συμβουλίων, περιφερειαρχών και δημάρχων. Αποτελεί το αναγκαίο θεσμικό συμπλήρωμα της «επιτελικής»/ επιχειρηματικής λειτουργίας των Περιφερειών και Δήμων, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. για την «Ευρώπη των Περιφερειών», μακριά από κάθε λογική λαϊκής συμμετοχής και κάλυψης κοινωνικών αναγκών.
Με την στήριξη εκατοντάδων συλλογικοτήτων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, την Αλληλεγγύη γονιών, φαντάρων, τη φυσική παρουσία δεκάδων αγωνιστών έξω από το Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατάφερε να πετάξει και αυτή την Δίωξη στο κενό. Γιατί το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λέει την Αλήθεια, γιατί το Κίνημα των Φαντάρων έχει Δίκιο. Η νίκη μας αυτή γεμίζει με αισιοδοξία πρώτα από όλα τους φάνταρους που η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο αντιμετωπίζει ως Σκλάβους και Αναλώσιμους.
Σελίδα 1 από 403