Δελτίο τύπου
Νέα έκδοση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείο
Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών
Μαρία Στύλλου
Από τις 8 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το νέο βιβλίο των εκδόσεων Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο με τίτλο Η Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών.
Το βιβλίο αυτό έρχεται σε μια συγκυρία όπου οι αγώνες των γυναικών ενάντια στα Μνημόνια στην Ελλάδα ξεδιπλώνονται δίπλα σε τεράστιες κινητοποιήσεις γυναικών από την Αμερική μέχρι τη Μαδρίτη και από το Δουβλίνο μέχρι την Αργεντινή.
Η Μαρία Στύλλου στέκεται σε όλα τα ζητήματα που έχουν ανοίξει οι μάχες των γυναικών για την απελευθέρωση και τα αντιμετωπίζει από τη σκοπιά του Μαρξισμού ανατρέχοντας στον Ένγκελς και στον Μαρξ, στη Ρώσικη επανάσταση και στον Μάη του 1968. Η αντεπίθεση του νεοφιλελευθερισμού δεν ήταν µόνο οικονομική αλλά και άγρια σεξιστική - από τον Ρήγκαν στον Τραμπ.
Γι' αυτό, η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών έχει ξανά σήμερα όσο ποτέ ανάγκη τη σύνδεση µε την απελευθερωτική δυναμική της εργατικής τάξης και των επαναστάσεών της.
Περιεχόμενα
Αντίσταση στον σεξισμό-από το ατομικό στο συλλογικό * Οι ρίζες της γυναικείας καταπίεσης * Η οικογένεια στον καπιταλισμό * 100 χρόνια αγώνες * 1968-Το νήμα ξαναπιάνεται * Η μάχη ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό * Η επανάσταση στη Ρωσία * Είναι δυνατή η απελευθέρωση σήμερα;
Για τη συγγραφέα
Η Μαρία Στύλλου είναι ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση (ΟΣΕ) από την οποία προέρχεται το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ). Είναι υπεύθυνη του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω και κείμενά της υπάρχουν στα βιβλία:
*Μάης 68 – Η επιστροφή της επανάστασης
*Κρίση στην ΕΕ και αντικαπιταλιστική εναλλακτική
*Ιουλιανά 1965
*Ο ελληνικός καπιταλισμός, η παγκόσμια οικονομία και η κρίση
*Η κρίση στα Βαλκάνια, το Μακεδονικό και η εργατική τάξη
Επικοινωνία: τηλ. 2105247584, marxistiko@yahoo.gr, www.marxistiko.gr