Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 21:26

Θεσσαλονίκη: Να ακυρώσουμε το φεστιβάλ φασισμού του «Ιερού Λόχου» στην Καλαμαριά, Κυρ 7/4, 2μμ, Δημαρχείο Καλαμαριάς

 

Να ακυρώσουμε το φεστιβάλ φασισμού του «Ιερού Λόχου» στην Καλαμαριά, Κυρ 7/4, 2μμ, Δημαρχείο Καλαμαριάς

Η φασιστική γκρούπα που ονομάζεται «Ιερός Λόχος» θέλει να οργανώσει στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα μια φιέστα μίσους που την ονομάζει «Makedonian pride». Με αυτόν τον τρόπο οι φασίστες θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δημόσιο χώρο, επιχειρώντας να σπείρουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο.

Η αποθράσυνση των φασιστικών ομάδων γίνεται σε ένα περιβάλλον νεοφιλελεύθερης υποταγής, αλλά και ρατσιστικής κατρακύλας της κυβέρνησης, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρώπης-φρούριο. Την ίδια ώρα, η κυριαρχία του εθνικισμού και η υποταγή στον ιμπεριαλισμό του σχεδιασμού και της εφαρμογής της πολιτικής της, ο αντιδημοκρατικός της κατήφορος, οι διώξεις και η χρησιμοποίηση των μηχανισμών καταστολής ενάντια στο κίνημα, καθώς και η καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, προσφέρουν έδαφος για τη δράση της ακροδεξιάς.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι, την ίδια ώρα που παλεύουμε ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης που θρέφουν τους φασίστες, δεν θα επιτρέψουμε σε ομάδες που επιτίθενται σε μετανάστες/στριες, καλλιτέχνες, ΛΟΑΤ+ άτομα και αντιφασίστες/στριες να κυκλοφορούν ελεύθεροι στις γειτονιές μας. Η πρόσφατη απόπειρά τους να διακόψουν τη θεατρική παράσταση “Πυρκαγιές” και οι επιθέσεις τους στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι μερικά από τα παραδείγματα που δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί κίνδυνο για κάθε προοδευτικό και δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη.

Δεν θα αφήσουμε λοιπόν τους νοσταλγούς της χούντας και του ναζισμού να πατήσουν το πόδι τους στην Καλαμαριά της προσφυγιάς και των αγώνων. Θα είμαστε εκεί για να ακυρώσουμε την φασιστοσύναξή τους!

Καλούμε τις αριστερές οργανώσεις, τα αριστερά ριζοσπαστικά αυτοδιοικητικά σχήματα, τις μαχητικές συλλογικότητες και τις αντιφασιστικές κινήσεις της πόλης να συντονίσουμε τη δράση μας για να αποτρέψουμε τέτοιες εκδηλώσεις μίσους.

 

Συγκέντρωση την Κυριακή 7 Απρίλη, στις 2μμ, στο Δημαρχείο Καλαμαριάς

 

Η Πόλη Ανάποδα- αριστερό ριζοσπαστικό σχήμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Δύναμη Ανατροπής - αντικαπιταλιστική κίνηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

 

 

 

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία

 

 

 

Να ακυρωθεί η φασιστική φιέστα στην Καλαμαριά της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών αγώνων

 

Συγκέντρωση την Κυριακή 7 Απρίλη, στις 2μμ, στο Δημαρχείο Καλαμαριάς

 

Είναι ανοιχτή αντιδημοκρατική πρόκληση η απόπειρα της περιθωριακής φασιστικής ομάδας Ιερός Λόχος να οργανώσει γιορτή μίσους και φασιστικής δήθεν "περηφάνιας", παρακρατικού θράσους δηλαδή, μια μέρα μετά την επέτειο της εισβολής της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα στις 6 Απρίλη 1941.

Είναι διπλή πρόκληση η απόπειρά τους να κάνουν φιέστα ρατσιστικού μίσους στην Καλαμαριά, μια προσφυγική πόλη, τον τόπο που ανάστησαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες κόντρα στην κρατική εγκατάλειψη, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό της ακροδεξιάς και των πολιτικών προγόνων των διάφορων "ιερών λόχων". Των ίδιων που τη ματοκύλισαν μαζί με το γερμανικό στρατό κατοχής στο μπλόκο της Καλαμαριάς στις 13/8/1944.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή στη δράση αυτού του "ανίερου λόχου" που ήδη επιχειρεί με το νταηλίκι και τον τραμπουκισμό, αλλά και την ανοχή της αστυνομίας και του κρατικού μηχανισμού, να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, να βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πιο φτωχών και πιο καταπιεσμένων. Έχει στο στόχαστρο τους κοινωνικούς αγώνες και το εργατικό κίνημα. Επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς λογοκρισίας και απαγόρευσης θεατρικών παραστάσεων σήμερα και ποιος ξέρει τι άλλο αύριο, με σκοταδιστικά συνθήματα που απευθύνονται σε αμόρφωτους φανατικούς. Η δράση αυτών των ομάδων επιχειρεί να νομιμοποιήσει την εγκληματική φασιστική βία είτε της Χρυσής Αυγής είτε των εμπρηστών της Libertatia. Προσπαθούν οι φασιστές να κερδίσουν αποδοχή μέσα από τον εθνικισμό που έφερε η Συμφωνία των Πρεσπών, όταν την ίδια ώρα προσκυνάνε το ΝΑΤΟ που την επιβάλλει και αποδέχονται τα πιο κρίσιμα σημεία της συμφωνίας για τον ενισχυμένο ρόλο στη Β. Μακεδονία του ελληνικού στρατού και φυσικά του ελληνικού κεφαλαίου, στο πλευρό του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ-ΕΕ.

Η Θεσσαλονίκη των κοινωνικών αγώνων και της αντιφασιστικής πάλης δε θα επιτρέψει το πισωγύρισμα. Δεν είναι «δικαίωμα» των φασιστών να προπαγανδίσουν στο δημόσιο χώρο ότι θέλουν να καταργήσουν κάθε δικαίωμα, κάθε ελευθερία.

Καλούμε μαζί με τις μαχόμενες δυνάμεις της πόλης, δημοκρατικές και αντιφασιστικές, που δίνουν τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό στην αντιφασιστική κινητοποίηση την Κυριακή 7/4, 2μμ στο δημαρχείο Καλαμαριάς. 

 

Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Την Κυριακή 7 Απριλίου στην Καλαμαριά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα το “φασιστικό μόρφωμα” του Ιερού Λόχου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση με τη φιλοδοξία, κατά τα λεγόμενά του, να αποτελέσει θεσμό. Είναι τουλάχιστον πρόκληση “οι απόγονοι του Χίτλερ” με την παρουσία τους να λερώνουν χώρους όπου αγωνιστές δώσανε το αίμα τους για να εξαφανιστεί ο φασισμός και ο ναζισμός. Είναι πρόκληση για το λαό της Καλαμαριάς οι φασίστες να θέλουν να μετατρέψουν το στρατόπεδο σε χώρο μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Είναι γνωστή η δράση του Ιερού Λόχου και οι επιθέσεις τους σε πολιτιστικούς χώρους, στους πρόσφυγες, σε εργατικές κινητοποιήσεις.

Η Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμπαρατάσσεται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο αρνήθηκε να παραχωρήσει το χώρο για τη φασιστική φιέστα και καταδικάζει τις φασιστικές εκδηλώσεις μίσους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και το λαό της Καλαμαριάς την Κυριακή στις 5 μ.μ. στον πεζόδρομο επί της οδού Μεταμορφώσεως να δώσουν με την παρουσία τους μαζική απάντηση. Είναι υπόθεση του κινήματος να εμποδίσει κάθε απάνθρωπη και αντιδραστική ομάδα να ποτίζει με φασιστικό δηλητήριο τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Οι νεοναζί φασίστες με όποιο μανδύα και αν ντυθούν είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/9 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Tο ΔΣ της Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ

 

 

Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλαμαριάς, κατηγορηματικά δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του «Ιερού Λόχου2012», την Κυριακή 7/4 στην περιοχή μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς αποφασίζει να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση οποιουδήποτε εθνικιστικού – φασιστικού μορφώματος στην πόλη μας, για να μην προπαγανδίζονται οι φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάζει το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Οι πολίτες της μαρτυρικής και ηρωικής Καλαμαριάς των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, της προσφυγιάς και της εργατιάς, του πολιτισμού και της μνήμης οφείλουν να εκπληρώνουν κάθε μέρα το Χρέος τους απέναντι στην Ιστορία.

Στην Καλαμαριά του Μπλόκου, των αγωνιστικών παραδόσεων και των λαϊκών αγώνων δεν χωράνε οι νεοναζί, ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών.

Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας, και ειδικότερα, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, να υψώνεται τοίχος στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού.

Η Καλαμαριά πρέπει να επιδείξει μηδενική ανοχή στο φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Είναι πρέπον ο δήμος μας να είναι ένας Δήμος που θα μπαίνει μπροστά σε ζητήματα ιστορικής μνήμης, μπροστά σε ζητήματα υπεράσπισης της ιστορίας αυτής της πόλης, των ανθρώπων αυτής της πόλης, των αγώνων που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι για την απελευθέρωση από το φασισμό.

Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά.

Δεν υπάρχει χώρος στην Καλαμαριά για αυτούς που διχάζουν.

Για πολιτικούς, κοινωνικούς και νομικούς λόγους δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη μετατροπή του στρατοπέδου «Κόδρα» σε χώρο μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού.

antifa

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 21:21

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.