Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 00:22

Αντιφασιστική και αντιρατσιστική συγκέντρωση το Σάββατο 6 Απριλίου στις 12:00 μμ στην πλατεία Κύπρου.

 

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου καλεί σε αντιφασιστική και αντιρατσιστική συγκέντρωση το Σάββατο 12:00 μμ στην πλατεία Κύπρου.

Ούτε στην Καλλιθέα, ούτε και πουθενά ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 

Το πρωί της 25ης Μαρτίου ομάδα 15 περίπου φασιστών μαζί με υποψηφίους της φασιστικής παράταξης Ελληνική Αυγή, προσπάθησε, με την κάλυψη της αστυνομίας και των ΜΑΤ να εισβάλει στην πλατεία Κύπρου και να μετατρέψει τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου σε προεκλογική ναζιστική φιέστα. Στην ομάδα, η οποία συνοδευόταν και συντονίζονταν από στελέχη της φασιστικής δημοτικής παράταξης, συμμετείχε και χρυσαυγίτης από τη Σαλαμίνα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό ενός Πακιστανού εργάτη.

Την ίδια στιγμή, στην πλατεία Κύπρου υπήρχε αντιφασιστική συγκέντρωση που καλέστηκε από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου και από την ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, καθώς και συγκέντρωση που καλούσε το Παράρτημα Καλλιθέας του Σωματείου Οικοδόμων και η ΟΓΕ. Επίσης, τις προηγούμενες μέρες υπήρξε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου και σε ολόκληρη την Καλλιθέα.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την εισβολή των φασιστών, αλλά και επιτέθηκαν στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία. Με γκλοπς και κρότου λάμψης οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν τους συγκεντρωμένους, στέλνοντας τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο.

Φυσικά το αντιφασιστικό κίνημα δεν υποχώρησε και οι φασίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πλατεία ύστερα από λίγα λεπτά.

Όμως η εμφάνισή τους είναι μια πρόκληση η οποία πρέπει να απαντηθεί από το αντιφασιστικό κίνημα. Όπως επίσης πρέπει να απαντηθεί και η προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες επιτέθηκαν στον δημοκρατικό λαό της Καλλιθέας που αγωνίζεται ενάντια στη φασιστική βία. Θα πρέπει να απαντηθεί επίσης και η απαράδεκτη ανοχή της δημοτικής αρχής απέναντι στους φασίστες, αλλά και η στάση της κυβέρνησης και της υπουργού προστασίας του πολίτη, που αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν με ΜΑΤ και βία την αντιφασιστική κινητοποίηση του λαού της Καλλιθέας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 21:22

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.