Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 21:03

ANT.AΡ.ΣY.A: Για την τραμπούκικη εισβολή της Χ.Α. στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου Μάθημα ζωής στα σχολειά από γονείς και δασκάλους η απομόνωση της ναζιστικής συμμορίας

Για την τραμπούκικη εισβολή της Χ.Α. στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου Μάθημα ζωής στα σχολειά από γονείς και δασκάλους η απομόνωση της ναζιστικής συμμορίας

H ANT.AΡ.ΣY.A καταδικάζει την επίθεση των εν ενεργεία ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής συμμορίας, σε δασκάλους και γονείς του 1ου Δημ.Σχολείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα νεαρά προσφυγόπουλα, στην πρώτη τους "απόδραση" απο τα κέντρα κράτησης που ζούν  τους τελευταίους μήνες.

Με πρόσχημα τάχα ζητήματα υγείας και υγιεινής των μικρών προσφύγων, προσπάθησαν χωρίς επιτυχία, απο νωρίς το πρωί να καταλάβουν το κτίριο του σχολείου για να ακυρώσουν τη διαδικασία υποδοχής των παιδιών που θα εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις  του σχολείου, μετά την κανονική του λειτουργία. Η θλιβερή φιέστα τους συνεχίστηκε  για αρκετές ώρες με διαρκείς και οργανωμένες απόπειρες εισβολής στο χώρο του σχολείου, προκαλώντας, βρίζοντας χυδαία και προπηλακίζοντας γονείς και δασκάλους που βρέθηκαν στο σχολείο για να υπερασπιστούν τις συλλογικές αποφάσεις των συλλόγων τους, να ενημερώσουν τους γονείς, να οργανώσουν την υποδοχή των νέων μαθητών αλλά και να εμποδίσουν εν τέλει τα ναζιστικά καθάρματα που επιχείρησαν να ακυρώσουν με συντεταγμένη επίθεση στο χώρο του σχολείου, τη σύσκεψη φορέων της περιοχής για το θέμα. Η ναζιστική αγέλη με επικεφαλής τον υπόδικο  και ακόμη ελεύθερο να εγκληματεί παρά τους δικαστικούς περιορισμούς, Λαγό, επιχειρεί να επανέλθει στο κοινωνικό προσκήνιο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Όχι μόνο επειδή "ράβει" το εθνικοπατριωτικό της κουστούμι με  Καμμένο-Κασιδιάρη, να ποζάρουν στα σύνορα, αλλα και επειδή δέν κάνει τίποτε για να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία που θα αποκαλύψει τον εγκληματικό ρόλο της. Με τον αέρα αυτόν και με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας δέ δίστασαν να μπουκάρουν με τη βία και ενώ το σχολείο ήταν σε λειτουργία, να προπηλακίζουν, να βρίζουν και τραμπουκίζουν δασκάλους μπροστά στους μαθητές τους, γονείς και εκλεγμένους εκπροσώπους φορέων.

 Στις γειτονιές που έδωσαν χρώμα και ζωή οι πρόσφυγες δέ θα αφήσουμε να κυριαρχήσει το μαύρο του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, θα υπερασπιστούμε μαζί με τις τοπικές, εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, στη μόρφωση τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Στα μέρη που οι αντάρτες του ΕΛ.Α.Σ πάτησαν το ναζιστικό φίδι μέχρι να αφήσει στη μάντρα της Ηλεκτρικής την τελευταία του πνοή, δέν θα αφήσουμε τους θαυμαστές του ναζισμού και τους φονιάδες του Π.Φύσσα να καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους φτωχούς, τους Έλληνες και τους ξένους εργάτες. Δέν θα αφήσουμε να ποτίσουν με το ρατσιστικό τους δηλητήριο τις εργατογειτονιές της φτώχειας και της ανεργίας στο Πέραμα και το Κερατσίνι, τα ναζιστικά μαντρόσκυλα των δουλεμπόρων της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, των υπηρετών των εφοπλιστών και των μπράβων της νύχτας. Δέν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στις τοπικές κοινωνίες και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Παλεύουμε μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, για το δικαίωμα στη μόρφωση τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:12

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.