Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 11:08

Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας -στοπ στο αμερικάνικο εμπάργκο-όχι στην καταστολή των διαδηλώσεων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

*στοπ στο αμερικάνικο εμπάργκο

χι στην καταστολή των διαδηλώσεων

Οι διαδηλώσεις στην Κούβα συνεχίζονται. Oι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν το γνήσιο αίσθημα αντίστασης των απλών ανθρώπων. Έχουν επιβάλει εδώ και δεκαετίες αποκλεισμό στην Κούβα και οι κυρώσεις έγιναν πιο αυστηρές επί προεδρίας Τραμπ παίζοντας μεγάλο ρόλο στη σημερινή κρίση. Ο Λευκός Οίκος δεν δίνει δεκάρα για τα δικαιώματα του κουβανικού λαού, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά και μόνο η επέκταση του ελέγχου του πάνω στην Κούβα.
Η πλήρης αντίθεση στις κυρώσεις και σε κάθε ιμπεριαλιστική παρέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα δεν μεταφράζεται βέβαια σε υποστήριξη στην κουβανική κυβέρνηση όταν επιτίθεται στους εργάτες και τους φτωχούς που διαδηλώνουν γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά -την ίδια στιγμή που η κουβανέζικη κυβέρνηση ανοίγεται όλο και περισσότερο στην αγορά. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και αγωνιστές της κουβανικής Αριστεράς για τους οποίους έχει ξεκινήσει διεθνής καμπάνια που ζητάει την απελευθέρωσή τους.

Πάρτε μέρος στη συζήτηση που οργανώνει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο την Πέμπτη 22 Ιούλη στις 7.30 μμ στην πλατεία Εξαρχείων.

Μια συζήτηση επίκαιρη και αναγκαία! 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 11:16

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.