Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 21:27

Βρετανία: Το συνδικάτο PCS συμμετέχει στην Ukrainian Solidarity Campaign

Το συνδικάτο PCS συμμετέχει στην Ukrainian Solidarity Campaign (Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Ουκρανία)

https://ukrainesolidaritycampaign.org/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

Το συνέδριο του Public and Commercial Services Union (PCS) ψήφισε στις 25 Μαΐου ομόφωνα να ενταχθεί στην Ukrainian Solidarity Campaign και να υποστηρίξει τους συνδικαλιστές στην εμπόλεμη χώρα.

Το συνέδριο ψήφισε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το λαό της Ουκρανίας και για να υποστηρίξει τον αγώνα του ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Με την προσχώρηση στην USC, το συνδικάτο θα υποστηρίξει επίσης το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ουκρανία.

Προχωρώντας στην πρόταση Α37, ο Kulvinder από την Αρχή Δημόσιας Προστασίας (Office of the Public Guardian) δήλωσε:

"Κατά τη διάρκεια αυτής της βάναυσης εισβολής στην Ουκρανία, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε και να οικοδομήσουμε δεσμούς με τα συνδικάτα της Ουκρανίας.

"Τα συνδικάτα που εξακολουθούσαν να εργάζονται ενώ το Κίεβο βομβαρδιζόταν και κρατούσαν την πόλη σε λειτουργία.

"Είναι σημαντικό να μοιραστούμε τις απόψεις τους για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

"Κανένας Ουκρανός εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει τα δικαιώματά του και τις συνθήκες εργασίας του εκτεθειμένες σε αυτό που θέλει η Δύση, ή το ΔΝΤ ή ο Πούτιν γι' αυτούς".

Ο Chris Hickey, από το PSg - DLUHC (Department for Levelling Up, Housing and Communities) Headquarters National Branch, δήλωσε:

"Για το Ukrain Solidarity Campaign είναι απολύτως σαφές, όπως και το συνέδριο χθες, ότι η πολεμική επιχείρηση της Ρωσίας είναι η άρνηση της αυτοδιάθεσης του λαού της Ουκρανίας. "Για το USC είναι εξίσου σαφές ότι το καθήκον του εργατικού κινήματος είναι να διασφαλίσει μια ιδιαίτερη αλληλεγγύη και να δημιουργήσει δεσμούς με τα συνδικάτα, να απαιτήσει την κατάργηση του ουκρανικού χρέους να απαιτήσει βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, να απαιτήσει το άνοιγμα των συνόρων μας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες και για το δικαίωμα της Ουκρανίας να λάβει όπλα αν χρειαστεί - και χρειάζεται - για να αντισταθεί στη ρωσική εισβολή".

Το ψήφισμα ζητούσε από το PCS να ενταχθεί στην USC σε εθνική βάση με κόστος 150 λίρες ετησίως και να ενθαρρύνει τα παραρτήματα να προβούν επίσης σε προσχωρήσεις/δωρεές.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια παράλληλη σύσκεψη από την USC με ομιλητές τον Mark Serwotka Γενικό Γραμματέα της PCS, την Yuliya Yurchenko του Sotsialny Rukh, τον βουλευτή John McDonnell και τον Christopher Ford της USC.

yulia

Η Yuliya Yurchenko μιλάει σε συνάντηση του PCS.

Ο γενικός γραμματέας του PCS δήλωσε ότι δεν μιλά με την προσωπική του ιδιότητα. "Μιλάω εκ μέρους του PCS. Και από την αρχή έχουμε καταστήσει πολύ σαφή την αλληλεγγύη μας". Ο πρόεδρος της ομάδας κοινοβουλευτικού ελέγχου του PCS, βουλευτής John McDonnell, εξήγησε γιατί βοήθησε στην ίδρυση της USC το 2014 και δήλωσε: "Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας είναι ένα έγκλημα πολέμου. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον ουκρανικό λαό, με τους ηρωικούς Ρώσους που αντιτίθενται στον πόλεμο και με το εργατικό κίνημα της Ουκρανίας.

Η Yuliya Yurchenko από το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα της Ουκρανίας Sotsialniy Rukh, μίλησε για τον αγώνα της Αριστεράς για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας σε μια διαφορετική, πιο ισότιμη βάση μετά τον πόλεμο - και για τα άμεσα αιτήματα, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής του χρέους της Ουκρανίας.

Ένα μήνυμα αλληλεγγύης διαβάστηκε στην παράλληλη σύσκεψη από την Olesia Briazgunova Διεθνή Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ελεύθερων Συνδικάτων της Ουκρανίας:

Αγαπητές αδελφές και αδελφοί,

Εκ μέρους των μελών της Συνομοσπονδίας Ελεύθερων Συνδικάτων της Ουκρανίας (KVPU) , θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς το Public and Commercial Services Union (PCS) και τα μέλη του για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας. Ενώ εσείς πραγματοποιείτε αυτό το συνέδριο, τα μέλη της KVPU εργάζονται κάτω από πυραύλους ή κρύβονται σε υπόγεια λόγω των απανωτών χτυπημάτων που πραγματοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις. Οι γενναίοι γιατροί μας σώζουν τις ζωές πολιτών και στρατιωτών. Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές μας εξασφαλίζουν τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και την εκκένωση ανθρώπων από τις εμπόλεμες ζώνες. Επί του παρόντος, τα μέλη της KVPU βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καθώς υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες άφησαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και την ειρηνική τους ζωή και τώρα υπερασπίζονται την πατρίδα τους από τους Ρώσους κατακτητές. Ταυτόχρονα, η KVPU και οι οργανώσεις που συνδέονται με αυτήν παρέχουν βοήθεια σε πολίτες, εκτοπισμένους και στρατιώτες/γυναίκες. Οι επικεφαλής και τα μέλη μας πηγαίνουν στις πόλεις και τις κωμοπόλεις που έχουν πληγεί από τον πόλεμο για να παραδώσουν βοήθεια και να απομακρύνουν ανθρώπους. Χρησιμοποιούμε όλους τους συνδικαλιστικούς μας πόρους για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και να φέρουμε την ειρήνη στην Ουκρανία. Ωστόσο, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας σε αυτόν τον αγώνα για την ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη ζωή μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να επαναφέρουμε την ειρήνη στην Ουκρανία και την Ευρώπη. Η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια, οικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια για να πολεμήσει το σκοτεινό ρωσικό καθεστώς, να βοηθήσει τους ανθρώπους και να ανοικοδομήσει τις κατεστραμμένες πόλεις και την οικονομία. Σας καλούμε να υποστηρίξετε ισχυρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να σταματήσει αυτός ο φρικτός πόλεμος. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες να ενωθούν και να δράσουν για να διασφαλίσουν ότι ποτέ ξανά δεν θα υπάρξουν φρικαλεότητες, καταστροφές, γενοκτονίες και φρικτοί πόλεμοι. Πιστεύουμε στη δύναμη της αλληλεγγύης! Πιστεύουμε στη νίκη της Ουκρανίας!

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας!

Στο συνέδριο διαβάστηκε μήνυμα αλληλεγγύης από τον Yurii Pizhuk, πρόεδρο της Ένωσης Δημοσίων Υπαλλήλων της Ουκρανίας, του αδελφού σωματείου της PCS στην Ουκρανία:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε του Συνεδρίου της PCS,

Αγαπητοί συνδικαλιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, φίλοι και συνάδελφοί μας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ουκρανική συνδικαλιστική κοινωνία, όπως και για όλη την Ουκρανία, αρχίζει στις 24 Φεβρουαρίου 24, όταν άλλαξε η ζωή μας.

Η προδοτική ρωσική εισβολή μας πήρε την άνοιξη, τα σχέδιά μας, την ειρηνική μας εργασία. Ο πόλεμος πήρε και παίρνει το πιο πολύτιμο πράγμα που έχει η χώρα μας - τις ζωές των πολιτών μας.

Το επίπεδο του κακού που έφερε στη χώρα μας, ένας φυσιολογικός άνθρωπος είναι απλά αδύνατο να το φανταστεί! Αλλά η τρομερή ορδή του Κρεμλίνου δεν μπορεί να αφαιρέσει την αγάπη μας για την πατρίδα μας, την πίστη μας, την ελπίδα μας, τα όνειρά μας και το μέλλον μας.

Και καταφέραμε να αντέξουμε αυτούς τους δύσκολους μήνες, επίσης επειδή πραγματικά αισθανθήκαμε αναπόσπαστο μέρος μιας πραγματικής ευρωπαϊκής εργατικής οικογένειας, όπου δεν υπάρχει κανένας πόνος για τους άλλους, όπου όλοι νοιαζόμαστε για το ίδιο πράγμα και βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έγιναν από εταίροι φίλοι και αδέλφια. Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους σας για την ανεκτίμητη βοήθεια, την υποστήριξη και τις αποφασιστικές σας ενέργειες.

Καταλάβαμε το πραγματικό νόημα της αληθινής συνδικαλιστικής αλληλεγγύης. Οι αλληλέγγυες ενέργειές σας που καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι εκκλήσεις σας για άμεση κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από όλη την Ουκρανία απέδειξαν πειστικά την αλήθεια των βασικών ευρωπαϊκών αξιών.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι εσείς, ως μέλη του συνδικαλιστικού κινήματος, ζητάτε μια δίκαιη ειρήνη και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή και αλληλεγγύης προς το λαό της Ουκρανίας, μαζί με τα ουκρανικά συνδικάτα, εκφράσατε την υποστήριξή σας στη διαδήλωση του Συνδικάτου για την Ουκρανία.

Η αλήθεια είναι ότι η ελευθερία, η φιλία, η πίστη και η ειρήνη πάντα νικούν. Και δεν θα τα παρατήσουμε. Φυσικά, με τη βοήθειά σας, με τη βοήθεια του πολιτισμού των μεγάλων χωρών. Με την υποστήριξη του σπουδαίου λαού του Ηνωμένου Βασιλείου, για την οποία είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες και στην οποία προσβλέπουμε.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση του κράτους μας τώρα και στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο. Θέλουμε επίσης να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική συνεργασία με το Συνδικάτο PCS για την ενσωμάτωση στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα, την αμοιβαία επωφελή υλοποίηση κοινών σχεδίων για την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος της νεολαίας, την εισαγωγή σύγχρονων, αποτελεσματικών μορφών συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων και την ανταλλαγή αντιπροσωπειών.

Θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην ειρηνική ζωή και θα μπορέσουμε να γίνουμε αξιόπιστοι υπερασπιστές των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών συμφερόντων των εργαζομένων.

Έχουμε την πατρίδα μας, έχουμε έναν σκληρά εργαζόμενο ουκρανικό λαό, έχουμε μια δραστήρια νεολαία και έχουμε αξιόπιστους φίλους των συνδικάτων.

Θα ζήσουμε μαζί σε μια ειρηνική ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αιώνια μνήμη σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας.

Αιώνια μνήμη σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την παγκόσμια ελευθερία.

Yurii Pizhuk,

Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσίων Υπαλλήλων της Ουκρανίας

Το συνέδριο στέλνει την αλληλεγγύη του στο λαό της Ουκρανίας

Το συνέδριο της PCS έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον πολιορκημένο λαό της Ουκρανίας μετά από μια ευρεία συζήτηση.

Τρεις προτάσεις - A225, A10 και A227 - συζητήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (24), και οι προτάσεις A225 και A10 που ζητούσαν την απερίφραστη υποστήριξη του ουκρανικού λαού εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία. Ωστόσο, η Α227, η οποία περιέγραφε τη σύγκρουση ως "σύγκρουση δι' αντιπροσώπων" μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, απορρίφθηκε.

Την πρώτη πρόταση, η οποία ζητούσε εκστρατεία για μέτρα που θα επισπεύσουν την αποχώρηση της Ρωσίας, απεριόριστη πρόσβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους Ουκρανούς πρόσφυγες και διαγραφή των χρεών της Ουκρανίας, εισηγήθηκε ο John Moloney της NEC.

Ο ίδιος δήλωσε: "Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας να καθορίσει τους πολεμικούς της στόχους, τα ειρηνευτικά της αιτήματα και μόνο αυτή θα πρέπει να λάβει αυτή την απόφαση, όχι οι δυτικές δυνάμεις, όχι οι ΗΠΑ και όχι το Ηνωμένο Βασίλειο".

Η Fiona, από το παράρτημα SG West and Central Scotland εισηγήθηκε τη δεύτερη πρόταση, η οποία απηχούσε την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και υποστήριζε κυρώσεις κατά της Ρωσίας και δράση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης εντός του συνδικάτου.

Ο Peter, από το παράρτημα Birmingham South DWP, εισηγήθηκε την τρίτη πρόταση, η οποία ζητούσε την αντίθεση στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

Ο ίδιος δήλωσε: "Πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνησή μας και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ κάνουν τη δική τους εκστρατεία εδώ και δεν μπορούμε απλά να το αγνοήσουμε αυτό και να πάρουμε το μέρος μιας πλευράς σε αυτή τη μάχη".

Ο γενικός γραμματέας της PCS Mark Serwotka συμμετείχε στη συζήτηση. Ο ίδιος δήλωσε: "Υπάρχει καιρός να συζητήσουμε το ρόλο του ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτό, αλλά ο λαός της Ουκρανίας τελεί υπό κατοχή, δολοφονείται και πολιορκείται και εμείς ως συνδικάτο θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και απερίφραστο μήνυμα αλληλεγγύης προς αυτούς".

Οι δύο πρώτες προτάσεις ζήτησαν επίσης να γίνουν περισσότερα για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν την Ουκρανία και να τους δοθεί απεριόριστη πρόσβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Mohammed Shafiq από το NEC τόνισε τα "διπλά πρότυπα" στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι λευκοί Ουκρανοί πρόσφυγες και οι μαύροι φοιτητές που επίσης φεύγουν από την εμπόλεμη ζώνη.

Οι δύο πρώτες προτάσεις υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία. H τρίτη απορρίφθηκε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 22:01

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.