Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 13:46

Διαμαρτυρία Ιταλών ακτιβιστών στη Θεσσαλονίκη κατά της Ευρώπης-φρούριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας Ιταλοί ακτιβιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και πέντε μέρες μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία.

Όπως ανέφεραν, το σύνθημα της εκστρατείας τους είναι «Πάνω από το φρούριο». Οι ίδιοι δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για την επαναπροώθηση μεταναστών και προανήγγειλαν νέα κινητοποίηση για την Κυριακή, 3 Απριλίου, στα σύνορα Ιταλίας – Αυστρίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική στάση της Αυστρίας. Γνωστοποίησαν, επίσης, πως μετά τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτούν τη δομή φιλοξενίας στη Βέροια και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Ιταλία.

Alterthess, 28 Μαρτίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 22:15

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.