Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 23:50

Ψηφίσματα και ανακοινώσεις αλληλεγγύης για τον Αιγύπτιο απεργό πείνας Μοχάμεντ

Αυξάνεται ο αριθμός των ψηφισμάτων και των ανακοινώσεων αλληλεγγύης για τον Αιγύπτιο απεργό πείνας Μοχάμεντ Αμπντελγαουάντ, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να απελάσει στην Τουρκία. Δείτε το «Γράμμα του απεργού πείνας Μοχάμεντ Α» 

Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ απελαύνει Αιγύπτιο απεργό πείνας

22 Αντιρατσιστικές συλλογικότητες ζητάνε να σταματήσει η απέλαση του απεργού πείνας, Μohamad Α.

Ο Μohamad Αbdelgawad, δεχόμενος απειλές για την ζωή του στην Αίγυπτο, λόγω δημοσίευσης κάποιων υλικών που καταγράφει δολοφονίες αιγύπτιων αγωνιστών από το δικτατορικό καθεστώς Σίσι διεκδικεί την ελευθερία του. Από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκεται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, όπου μεταφέρθηκε και κρατείται από τις 12/12/201 στην Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου λόγω της απόρριψης των αιτήσεων του για άσυλο. Εκεί αρχίζει ο αποφασιστικός του αγώνας μέσω του έσχατου μέσου πάλης της απεργίας πείνας που διεκδικεί το δικαίωμα στο άσυλο και την ακύρωση της απέλασής του. Την Πέμπτη 12/01/2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης διανύοντας την 30η απεργία πείνας, ενώ την Παρασκευή 13/01/2016 ήταν προγραμματισμένη η απέλασή του όπου δεν έγινε. Η υγεία του βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο.

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον Μ.Α που βρίσκεται σε απεργία πείνας. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία, προσπαθούν να κάνουν τους μετανάστες εξιλαστήρια θύματα της κρίσης.

Απαιτούμε:

Να παραμείνει ο Μohamad Αbdelgawad, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης καθόλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Άμεση αναβολή της απέλασής του

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Μohamad Αbdelgawad,

Το ψήφισμα αλληλεγγύης το συνυπογράφουν:

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αντιρατσιστικό Παρατηρητήριο Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας

Αλληλεγγυη Κως

Αλληλέγγυοι Χίου

Antinazi zone- YRE

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου-Χωρίς Μεσάζοντες

Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-στριών (Πάτρα)

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

Ξεκίνημα - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Ομάδα Αλληλεγγύης Γιαννιτσων

Ομάδα Στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων Καλύμνου

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Ιnfomobile greece / w2eu

Πηγή: Athens Indymedia, 14 Ιανουαρίου 2017. 

Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Αιγύπτιο απεργό πείνας

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Αιγύπτιο απεργό πείνας Μohamad Αbdelgawad. O Μ.Α. εγκατέλειψε τη χώρα του, γιατί δεχόταν απειλές για την ζωή του από το δικτατορικό καθεστώς Σίσι, λόγω δημοσίευσης υλικού, όπου καταγράφονταν δολοφονίες Αιγύπτιων αγωνιστών. Από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκεται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια. Από τις 12/12/2016 κρατείται στην Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου, λόγω της απόρριψης των αιτήσεων του για άσυλο. Εκεί άρχισε ο αποφασιστικός του αγώνας, με το έσχατο μέσο πάλης, την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στο άσυλο και την ακύρωση της απέλασής του. Την Πέμπτη 12/01/2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ενώ την Παρασκευή 13/01/2016 ήταν προγραμματισμένη η απέλασή του, η οποία εντέλει δεν πραγματοποιήθηκε.

Η υγεία του βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, όπως και η ζωή του, αν απελαθεί στην Τουρκία και από εκεί εκδοθεί στην Αίγυπτο. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία, γίνεται προσπάθεια να μετατρέψουν τους μετανάστες σε εξιλαστήρια θύματα της κρίσης.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε διαδικασία απέλασης του Mohamad Abdelgawad.

Να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Να παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Οι γιατροί του να αφεθούν απερίσπαστοι να ασκήσουν το έργο τους.

Musaferat

Για την απειλή απέλασης του Mohamed A.

Από τον Οκτώβριο του 2016, ο Mohamed A. βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στην Γ.Α.Δ. Λέσβου, ως υποψήφιος για απέλαση, καθώς έχουν απορριφθεί τα αιτήματα του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Από τις 13/12/2016 πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας την ακύρωση της απέλασης καθώς και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Με την υγεία του τις τελευταίες μέρες να επιδεινώνεται συνεχώς, στις 10/1/2017 μεταφέρεται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου οι γιατροί κρίνουν αναγκαία τη νοσηλεία του. Ο ίδιος επιστρέφει στα κρατητήρια για να πάρει τα πράγματα του, με την διαβεβαίωση, από την αστυνομία, πως θα τον μεταφέρουν στη συνέχεια και πάλι στο νοσοκομείο. Αντί αυτού όμως, τον κρατάνε στα κρατητήρια και του αναφέρουν ότι θα τον πάνε τελικά το επόμενο πρωί. Όταν πια τον οδηγούνε στο νοσοκομείο αποσπάνε τη συναίνεσή του να μην μείνει νοσηλευόμενος καθώς τον καθησυχάζουν για την υπόθεση του και του λένε ψέματα πως θα τον μεταφέρουν στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. Την Πέμπτη 12/1 ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης του ανακοινώνει ότι έχει αποφασιστεί η απέλασή του στην Τουρκία, μέσω των διαδικασιών επανεισδοχής της περίφημης συμφωνίας Ε.Ε- Τουρκίας. Μετά από πιέσεις αλληλέγγυων και δικηγόρων διακομίζεται και πάλι στο νοσοκομείο σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση όπου οι γιατροί κρίνουν απαραίτητη την εισαγωγή του καθώς παρουσίαζε έντονα σημάδια εξάντλησης (ζαλάδες, λιποθυμίες, προβλήματα όρασης) όπου και του χορηγείται όρος. Η νοσηλεία του οδήγησε τελικά στην ματαίωση της απέλασής του κάτι που όμως δεν συνέβη για 10 άλλους μετανάστες-ριες οι οποίοι-ες και απελάθηκαν σήμερα (13/1) το πρωί. Προς το παρόν ο Μohamed A. συνεχίζει να νοσηλεύεται, ενώ η αστυνομική διοίκηση εμφανώς απογοητευμένη για την ματαίωση αυτή, πιέζει με κάθε τρόπο τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου να του δώσουν εξιτήριο ώστε να προχωρήσουν στην απέλασή του. Παράλληλα, παρακάμπτοντας τους κανονισμούς του νοσοκομείου έχουν απαγορέψει την είσοδο αλληλέγγυων στο δωμάτιο όπου νοσηλεύεται.

Επιδιώκοντας να απελάσουν έναν μετανάστη απεργό πείνας που διανύει ήδη την 32η μέρα, το κράτος και όσοι το υπηρετούν προχωρούν ένα βήμα παραπέρα τον ολοκληρωτισμό που συντελείται, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, για τον προφανή λόγο πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι οι μηχανισμοί του ίδιου του κράτους που μπορεί να κρατάει σε ομηρία ένα εξάχρονο παιδί εκδικητικά για τους γονείς του, να απαγορεύει εκδηλώσεις σε δημόσια πανεπιστήμια αλλά και να βασανίζει καθημερινά στα κέντρα κράτησης τους-τις χιλιάδες μετανάστες-ριες μέχρι την οριστική απέλασή τους. Ένα κράτος που αξιώνει για τον εαυτό του τη δικαιοδοσία να διαλέγει τη ζωή ή τον θάνατο όσων δεν το βολεύουν, όσων «περισσεύουν», όσων αντιστέκονται.

Στο πρόσωπο του Μοχάμεντ εκφράζουμε την αλληλεγγύη προς τον καθένα και την καθεμία που δέχεται καθημερινά τη βία των διαχωρισμών, του ρατσισμού και της εκμετάλλευσης. Την αλληλεγγύη μας σε αυτούς-ές τις εκατοντάδες μετανάστες-ριες που απελάθηκαν ήδη και στους-στις χιλιάδες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι-ες στα δεκάδες κέντρα κράτησης, απομόνωσης και απέλασης. Την αλληλεγγύη μας με αυτούς-ες που θα δώσουμε καθημερινά αγώνες ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας.

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Mohamed A.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του

Παύση όλων των απελάσεων

Musaferat

13/1/2017

About the threat to deport Mohamed A. 

Since October 2016, Mohamed A. has been in administrative arrestment in the police headquarters of Lesvos as a prospective deportee, as his requests to be granted political asylum have been rejected. He has been on hunger strike since 13/12/2016, demanding that his deportation be cancelled, and that he is granted political asylum.

While his health has been constantly deteriorating in the past few days, he was transferred to Mytilene’s Vostaneio hospital on 10/1/2017, where the doctors decided that he needs to be hospitalised. He returns to the penitentiary to pick up his stuff, while being assured by the police that he will be transferred to the hospital when he is done. However, he was held in the penitentiary, where the police told him that he will be taken to the hospital on the next morning. When they finally took him to the hospital the next day, they elicited his consent to not be hospitalised, as they reassured him in regard to his case, and lied to him that they would transfer him to Athens in the next days. On Thursday 12/1, the police commander announced to Mohamed that his deportation to Turkey had been decided, through the readmission rules of the infamous EU-Turkey deal.

Following pressure from lawyers and people standing in solidarity with him, and while being in a crucial physical and mental state, Mohamed went to the hospital once more, where the doctors asserted that he has to be hospitalised, as he was exhibiting obvious symptoms of fatigue (dizziness, fainting, trouble with sight), and administered saline solution to him. His hospitalization resulted in his deportation being cancelled, which was not the case for 10 other immigrants, who were deported in the morning of Friday 13/1.

For the time being, Mohamed A. continues to be hospitalised, while the police, obviously disappointed in his deportation being cancelled, try every way they can to press the doctors in the hospital to discharge him, so that they can resume his deportation. At the same time, going against the hospital’s rules, they have forbidden the entrance of people standing in solidarity with Mohamed in his room.

The current situation –namely, attempting to deport an immigrant on the 32nd day of a hunger strike– is unprecedented, for the obvious reason of the threat a hunger strike poses on one’s life. By doing so, the state and those that serve it take the existing totalitarianism one step further. It’s the workings of that same state that takes a 6-year-old hostage as revenge against his parents; the state that prohibits events in public universities; the state that tortures thousands of immigrants in detention centres on a daily basis, until their final deportation. It’s a state that prides itself on the jurisdiction to choose life or death for those who don’t suit it, those that it views as “surplus”, those who resist.

Towards Mohamed we express our solidarity with anyone who daily faces the violence of segregation, of racism and exploitation; our solidarity with the hundreds of immigrants who have already been deported, and with the thousands who are trapped in the places of detention, isolation and deportation; our solidarity with those who will fight with us against the devaluation of our lives.

Solidarity with hunger striker Mohamed A.

Immediate concession to his demands

Stop all deportations

Musaferat

Türkiye’ye geri gönderilme tehlikesi ile karşı karşıya olan Mohamed A.’nın açlık grevi hakkında 

Translated from comrades Gocmen Dayanisma

Ekim 2016’dan beri Midilli polis istasyonunda idari gözetim altında tutulan ve iltica başvurusu reddedilmesi sebebiyle sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalan Mohamed A., Türkiye’ye sınır dışı edilmesini önlemek ve sığınma talebinin karşılanması için 12 Aralık’ta açlık grevine başladı.

Son birkaç günde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine doktorlar, tedavi görmesi için Vostaneio Midilli Devlet Hastanesine kaldırılmasına karar verdi. Mohamed hastaneye geri döneceğinin güvencesiyle eşyalarını toplamak için hücresine geri getirildi. Hücresine gider gitmez polis onu hücreye kapattı ve hastaneye ancak ertesi sabah geri götürülebileceğini söyledi.  Ertesi gün hastaneye geri götürüldüğünde ise gönüllü taburcu olmayı kabul etmesi halinde Atina’ya yollanacağı söylendi.

Verilen söze rağmen, 12 Aralık günü, Yerel Polis Amirliği AB-Türkiye anlaşması uyarınca Mohamed’in Türkiye’ye sınır dışı edilebileceğini duyurdu. Dayanışma grubundaki insanlar ve avukatların ısrarıyla Mohamed tedavi görmesi için hastaneye kaldırıldı. Hastanede tükenmişlik belirtileri (baş dönmesi, çökük, bulanık görme) gösterdiği için iv tedavisi görmeye başladı. Hastaneye yatırılmasıyla Türkiye’ye sınır dışı kararı iptal edildi. Ki maalesef bu karar 13 ocak sabahı Türkiye’ye geri gönderilen 10 mülteciye uygulanmadı. Mohamed hala hastanede! Yetkililer Mohamed’in sınır dışı edilmesi için doktorlara Mohamed’i taburcu etmeleri konusunda baskı yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda, hastane kurallarını hiçe sayarak dayanışma grubundaki insanların Mohamed’i ziyaret etmelerini engellemekteler.

Devlet ve köleleri, açlık grevinin 32.gününde olan bir göçmeni sınır dışı etmeye çalışarak daha önce eşi benzeri görülmemiş, insan hayatını tehlikeye atan bu uygulama ile totalitarizmi bir adım daha öteye taşıyor. Bunlar, ailesinden intikam almak için 6 yaşındaki çocuğu esir edebilen, devlet üniversitelerindeki etkinlikleri engelleyen, binlerce göçmene sınır dışı edilene kadar geri gönderme merkezlerinde işkence edebilen bir devletin mekanizmaları. O devlet ki artık işe yarar olmayanların, “çok fazla” olanların, direnenlerin ölümü ve yaşam hakkında karar verme iktidarı olandır.

Biz, sömürü, ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kalan herkesle dayanışma içinde olduğumuz beyan ediyoruz. Dayanışmamız hala geri gönderme merkezlerinde tutulan, tecrit edilen ve geri gönderilmiş ve gönderilmeyi bekleyen binlerce göçmenledir. Dayanışmamız, insan hayatının değerinin günden güne düşmesine karşı mücadele edenlerle birliktedir.

Açlık Grevindeki Mohamed A. ile dayanışma

Talepleri derhal yerine getirilsin

Tüm geri göndermeleri durdurun.

Musaferat 13.01.2017.

La minaccia di deportazione di Mohamed A. 

Translated from https://hurriya.noblogs.org/

Dal mese di ottobre 2016, Mohamed A. si trova in stato di detenzione amministrativa nella stazione di polizia di Lesbo, come candidato per la deportazione, in quanto è stata respinta la sua richiesta di asilo politico. Dal 13 dicembre 2016 è in sciopero della fame, per la cancellazione della deportazione e l’ottenimento dell’asilo politico.

La sua salute negli ultimi giorni è costantemente deteriorata e il 10 gennaio è stato trasferito all’ospedale di Vostaneio a Mitilene, dove i medici hanno ritenuto necessaria la sua ospedalizzazione. Riportato in caserma per prendere le sue cose, con l’assicurazione da parte della polizia che lo avrebbero scortato di nuovo in ospedale, è stato invece tenuto in stato di detenzione, comunicandogli che lo avrebbero accompagnato la mattina seguente. Il giorno dopo, condotto in ospedale, sono riusciti a estorcere il suo consenso a non farsi ricoverare, con la menzogna che il suo caso sarebbe stato ridiscusso e sarebbe stato portato ad Atene nei prossimi giorni. Giovedi 12 gennaio il comandante della Direzione di Polizia di Lesvos ha annunciato la sua espulsione verso la Turchia, attraverso le famose procedure di riammissione EU-Turchia. Grazie alle pressioni dei solidali e di alcuni avvocati Mohamed è stato ricoverato in ospedale, dove gli è stato praticata una terapia per i sintomi da esaurimento fisico (vertigini, svenimenti, visione sfocata). Il suo ricovero in ospedale alla fine ha portato alla cancellazione della sua espulsione verso la Turchia che, purtroppo, non è stata applicata per i 10 migranti deportati in Turchia quella stessa mattina. Mentre Mohamed è ancora in ospedale, le autorità stanno facendo pressione sui medici per firmare le sue dimissioni dall’ospedale al fine di procedere con la sua espulsione. Le autorità hanno anche vietato ai solidali di visitare Mohamed, in completa violazione delle norme e dei regolamenti dell’ospedale.

Con il tentativo di espellere un immigrato al suo 32° giorno di sciopero della fame, lo Stato e i suoi agenti compiono un nuovo passo in avanti nel totalitarismo, dal momento che nulla di simile è mai accaduto in passato, per l’ovvia ragione che la vita di quest’uomo è in pericolo . Questi sono i meccanismi dello stesso Stato che imprigiona un bambino di 6 anni per vendicarsi contro i suoi genitori, vieta le manifestazioni presso le università pubbliche e tortura ogni giorno migliaia di immigrati nei centri di detenzione fino alla loro espulsione finale. Uno stato che ha il potere di decidere sulla vita e la morte di coloro che non sono più utili, coloro che sono “di troppo”, coloro che resistono.

Esprimiamo la nostra solidarietà a tutti coloro i quali sono sottoposti alla violenza della segregazione, del razzismo e dello sfruttamento. La nostra solidarietà va alle centinaia di persone migranti che sono state già deportate e alle migliaia che rimangono prigioniere all’interno dei centri di detenzione, di isolamento e deportazione. La nostra solidarietà è con coloro che lottano quotidianamente contro la svalutazione delle vite umane.

Solidarietà con Mohamed A. in sciopero della fame

Immediata accettazione delle sue richieste.

Fermare tutte le deportazioni.

Musaferat, 13 gennaio 2017

 

 

Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Αιγύπτιο απεργό πείνας

Να δοθεί άσυλο στον Αιγύπτιο που κάνει απεργία πείνας και να μην απελαθεί.

Ο Μohamad Αbdelgawad, δεχόμενος απειλές για την ζωή του στην Αίγυπτο, λόγω δημοσίευσης υλικού όπου καταγράφονται δολοφονίες αιγύπτιων αγωνιστών από το δικτατορικό καθεστώς Σίσι, διεκδικεί την ελευθερία του. Από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκεται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, όπου μεταφέρθηκε και τις 12/12/2016 κρατείται στην Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου λόγω της απόρριψης των αιτήσεων του για άσυλο. Εκεί αρχίζει ο αποφασιστικός του αγώνας, με το έσχατο μέσο πάλης, την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στο άσυλο και την ακύρωση της απέλασής του. Την Πέμπτη 12/01/2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης διανύοντας την 30η ημέρα απεργίας πείνας, ενώ την Παρασκευή 13/01/2016 ήταν προγραμματισμένη η απέλασή του, οποία εντέλει δεν έγινε. Η υγεία του βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, όπως και η ζωή του αν απελαθεί στην Τουρκία και από εκεί εκδοθεί στην Αίγυπτο.

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Μ.Α. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία, γίνεται προσπάθεια να μετατρέψουν τους μετανάστες στα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης.

Απαιτούμε :

Να παραμείνει ο Μohamad Αbdelgawad, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης καθόλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Άμεση ακύρωση της απέλασής του

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Μohamad Αbdelgawad

13/1/2016

 

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απελαύνει Αιγύπτιο πολιτικό πρόσφυγα

Ο Αιγύπτιος, πολιτικός πρόσφυγας, Μohamad Αbdelgawad, κρατούμενος για άμεση απέλαση, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου (στη Μυτιλήνη), μεταφέρθηκε χθες Πέμπτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά την σοβαρή επιδείνωση της υγείας του καθώς βρίσκεται στην 30η ημέρα απεργίας πείνας. Ήταν το έσχατο μέσω που είχε για να διεκδικήσει την χορήγηση πολιτικού ασύλου. Αν εκδοθεί στην Αίγυπτο κινδυνεύει να δολοφονηθεί από την κυβέρνηση του δικτάκτορα Σίσι. Αν απελαθεί στην Τουρκία δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την ζωή του.

Το «έγκλημα» του είναι ότι τράβηξε και δημοσίευσε βίντεο που καταγράφει δολοφονίες Αιγύπτιων αγωνιστών από το δικτατορικό καθεστώς Σίσι. Εγκατέλειψε την πατρίδα του το περασμένο Απρίλιο όταν δέχθηκε σαφέστατες απειλές για την ζωή του.

Ο Μohamad Αbdelgawad ζούσε και εργάζονταν στην Γαλλία. Μετά την λαϊκή εξέγερση του 2012 (αραβική άνοιξη) επέστρεψε στην πατρίδα του ελπίζοντας ότι θα έχει ένα καλύτερο μέλλον. Δεν υπολόγιζε ότι στην πατρίδα του θα εγκαθιδρυθεί μια νέα σκληρή χούντα που θα τον καταδίωκε όταν αποκάλυπτε ένα έγκλημα της.

Στη Λέσβο έφθασε το περασμένο Απρίλιο από τα Τουρκικά παράλια. Μετά την απόρριψη του αιτήματος ασύλου που κατέθεσε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Αίγυπτο. Από τις 12 Δεκεμβρίου 2016 κρατείται στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου (στη Μυτιλήνη).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να απελάσει τον Αιγύπτιο πολιτικό πρόσφυγα για να συνεχίζει την αγαστή συνεργασία της με το δικτατορικό καθεστώς Σίσι. Η περίπτωση του Mohamad Abdelgawad αποδεικνύει πως το δόγμα μηδενικής ανοχής στους πρόσφυγες που έχουν υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν σε φυσική εξόντωση ακόμη κι εκείνους που αγωνίζονται για την δημοκρατία στον τόπο τους.

Καλούμε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα της Λέσβου να αντιδράσει άμεσα.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσει κάθε διαδικασία απέλασης του Mohamad Abdelgawad

- Να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο

- Να παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Vogliamo tutto e per tutti

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας από 13-12-2016 Mohamed A.

Από τον Οκτώβριο του 2016 ο Mohamed A. βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στην Γ.Α.Δ. Λέσβου, ως υποψήφιος για απέλαση, καθώς έχουν απορριφθεί τα αιτήματα του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Από τις 13/12/2016 πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας την ακύρωση της απέλασης καθώς και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Ενώ η υγεία του, τις τελευταίες μέρες επιδεινώνεται συνεχώς και οι γιατροί κρίνουν αναγκαία τη νοσηλεία του, η αστυνομία πιέζει µε κάθε τρόπο τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου να του δώσουν εξιτήριο, ώστε να προχωρήσουν στην απέλασή του.

«Όταν απουσιάζουν οι χτύποι της καρδιάς μέσα στο κλουβί του θώρακα σταματάει κι η λειτουργία όλου του σώματος. Μπορεί ο πόνος να κυβερνήσει την καρδιά αλλά το πείσμα μέσα στο χρόνο να μην παραδίνεται… Οι χτύποι του πόνου μέσα στο κλουβί της φυλακής

Να μην σε νοιάζει τι έχεις στα χέρια σου σήμερα γιατί ίσως το χάσεις αύριο. Ίσως μια μέρα έρθεις στη θέση μου και γίνεις εσύ ο επισκέπτης στη χώρα μου. Θα είμαι καλύτερος! Μην κοιτάς τη δύναμή σου σήμερα. Ίσως αύριο βρεθείς σε κάποιο νοσοκομείο κι ίσως εγώ να είμαι αυτός που θα σου δώσει το αίμα του. Η γενναιοδωρία είναι στους τρόπους μου…

Λες αν μιλήσω για το δίκαιο κι αυτά που νιώθω για όσα συμβαίνουν στους ανθρώπους γύρω μου να με καταδικάσουν; Αν κρίνεται ένοχος όποιος μιλάει για δικαιοσύνη και δυναμώνει τον αδύναμο, όποιος στέκεται αντιμέτωπος με την αδικία, όποιος λέει ΟΧΙ!!!, αν είναι έτσι, δέχομαι την τιμωρία. Προτιμώ να πεθάνω τίμιος, θαρραλέος, αξιοπρεπής και λέγοντας την αλήθεια, παρά να ζήσω χωρίς τιμή, χωρίς αξιοπρέπεια, όντας υποκριτής. Ακόμα και το μισό θησαυρό του κόσμου να κατείχα δεν θα είχε καμία αξία αφού τίποτα απ’ όλα αυτά δεν εξαγοράζεται με χρήματα. Το λοιπόν, όλα αυτά είναι ο άνθρωπος. Αυτός δεν κοιτάζει χρώμα ή θρησκεία. Εδώ είμαστε όλοι ίσοι. Αν τιμωρούμαι επειδή είμαι άνθρωπος, αυτή είναι η ουσία του βασανιστηρίου: Μια ζωή χωρίς τιμή, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη. Μια ζωή όπου επικρατούν οι δειλοί. Θεέ μου! Πόσο βάρβαρη είναι η τιμωρία της συνείδησης…

Είμαι γεμάτος δύναμη και δεν σας αναγκάζω να με σεβαστείτε γιατί αυτή την ώρα, η δύναμή μου είναι φόβος. Τώρα δεν χρησιμοποιώ καθόλου τη δύναμή μου γιατί προσπαθώ να καταλάβω από τι υλικό είστε φτιαγμένοι και να μην επηρεαστώ. Γιατί είμαι σαν το χρυσό: Και να τον λιώσεις, θα παραμείνει χρυσός. Δεν αλλάζω. Δεν θα καταφέρετε να λιγοστέψετε τις δυνατότητες και τη δύναμή μου. Ακόμα κι αν δεν καλυτερέψετε τη συμπεριφορά σας απέναντι μου, δεν θα επιδιώξω να έρθω αντιμέτωπος μαζί σας, δεν θα γίνω σαν και σας. Θα παραμείνω όπως είμαι και κανείς δεν θα με σταματήσει να μιλάω για δικαιοσύνη.

Εδώ, σ’ αυτή την κοινωνία πολλοί νιώθουν τι θέλω να πω γιατί είναι γεμάτοι αισθήματα, μπορούν να καταλάβουν τους υπόλοιπους και γνωρίζουν τη σημασία της αλήθειας. Αντιλαμβάνονται την ευχαρίστηση στη μετάδοση της αγάπης μεταξύ όλων των δογμάτων. Τι όμορφο που είναι να ζεις σε μια κοινωνία που δεν ξέρει τα ψέματα ή το μίσος και εύχεται για την αγάπη και την ειρήνη.

Θα υπερασπίζομαι τη δικαιοσύνη και την ισότητα, θα παλέψω την αδικία. Θα υποστηρίζω τον αδικημένο. Θα νιώθω τον πόνο των άλλων κι ας κοστίσει αυτό την ίδια μου τη ζωή. Όχι λοιπόν σε μια ζωή δίχως ισότητα!

Θα είμαι η πένα που εκτοξεύει μελάνι δικαιοσύνης ώστε να κερδίσει ο αδικημένος και να κατεδαφιστεί η αδικία.

Ερωτήσεις:

Πού είναι αυτοί που λένε πως υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μήπως είναι απλά λόγια και δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα; Ψάχνετε την απάντηση; Συγγνώμη, δεν υπάρχει απάντηση.

Αυτή δεν είναι όλη η ιστορία. Είναι ο πρόλογος. Είκοσι δύο (22) μέρες χωρίς τροφή, δεν έχω άλλες αντοχές. Θέλω να σας μιλήσω για το ρατσισμό και την ηθική κάποιων. Να σας πω τι έγινε στην Αίγυπτο. Να σας μιλήσω για όλα…

Σας ευχαριστώ.» Γράμμα του απεργού πείνας Μοχάμεντ Α. (03/01/2017).

Η επιχειρούμενη απέλαση του Μοχάμεντ είναι μέρος των χιλιάδων απελάσεων-επαναπροωθήσεων και αποτελεί κομμάτι της πολιτικής του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε., η όποια περιλαμβάνει το τείχος στον Έβρο, τις απελάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την περιθωριοποίησή των προσφύγων και των μεταναστών, την προώθηση του κοινωνικού κανιβαλισμού, την καταστολή των αλληλέγγυων, τις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε δομές αλληλεγγύης.

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την υποταγή, τον κοινωνικό κανιβαλισμό

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για έναν κόσμο ισότητας-δικαιοσύνης-αλληλεγγύης-ελευθερίας

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Mohamed A.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του και παύση όλων των απελάσεων

 

 

Συνέλευση για την διάχυση των μεταναστευτικών αγώνων

Αλληλεγγύη στον μετανάστη απεργό πείνας Μ.Α.

Για τον μετανάστη απεργό πείνας Μ. Α.

Ο Μ.Α βρίσκεται στην Μυτιλήνη από τον περασμένο Απρίλιο, στο κέντρο κράτησης της Μόριας περιμένοντας για την εξέταση του αιτήματος ασύλου. Αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αίγυπτο από όπου κατάγεται διότι η επιλογή του να δημοσιοποιήσει βίντεο από δολοφονίες οπαδών του Μόρσι από το στρατιωτικό καθεστώς τον έβαλε στο στόχαστρο δεχόμενος απειλές για τη ζωή του. Η υπηρεσία ασύλου έβγαλε απορριπτικές αποφάσεις στα αιτήματα ασύλου που έχει καταθέσει με αποτέλεσμα να οδηγηθεί από τον Οκτώβριο στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου προς απέλαση. Ο Μ.Α. βρίσκεται σε παρατεταμένη απεργία πείνας ζητώντας την ακύρωση της απέλασής του και την χορήγηση πολιτικού ασύλου. Kατάφερε την αναβολή της απέλασής του, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17/12. Έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο ήδη, ακριβώς λόγω της απεργίας πείνας που κάνει. Τεχνηέντως, τον πήγαν εκ νέου από το νοσοκομείο στα κρατητήρια Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, όπου ενημερώθηκε ότι αυτές τις μέρες θα οδηγηθει προς απελαση στην Τουρκια, ενώ οι γιατροί ζητάνε την νοσηλεία του. Την στιγμή που γράφεται το κείμενο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς η υγεία του διαρκώς εξασθενείται.
Για άλλη μια φορά γίνεται κατανοητό πως δεν δίνεται πολιτικό άσυλο σε όσους και όσες πράγματι κινδυνεύουν σε περίπτωση επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους αλλά χρησιμοποιείται ως ένα ακόμα εργαλείο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών που ρυθμίζεται ανάλογα με τα συμφέροντα και τις διπλωματικές σχέσεις εκάστοτε κράτους. Άλλωστε, οι συριζαίοι από την πρώτη στιγμή της εκλογής τους δεν δίστασαν να διατηρήσουν άριστες σχέσεις με ένα ακραίο ολοκληρωτικό καθεστώς όπως αυτό της Αιγύπτου και να υπογραμμίσουν την σχέση αυτή με εμπορικές συμφωνίες.

Εμείς από την μεριά μας στηρίζουμε τον αγώνα του μετανάστη απεργού πείνας Μ.Α.

Άμεση παύση όλων των απελάσεων

Νοσηλεία του Μ.Α, καθ’όλη την διάρκεια της απεργίας πείνας

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

13/1/2017

Συνέλευση για την διάχυση των μεταναστευτικών αγώνων

Πηγή: Athens Indymedia, 13 Ιανουαρίου 2017. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 21:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.