Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 10:40

Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Λιμάνι της Μυτιλήνης ενάντια στην επίσκεψη Κασιδιάρη Λαγού

Ομάδα ακτιβιστών και φοιτητών ετοίμασε «θερμή υποδοχή» σήμερα το πρωί στους Χρυσαυγίτες Βουλευτές Κασιδιάρη και Λαγό στο Λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου ανέμεναν να καταφτάσουν με το πλοίο, ερχόμενοι από την ομιλία τους στη Χίο.

Εν τέλει φυγαδεύτηκαν και οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το λιμάνι.

Κινητοποίηση ετοιμάζουν σωματεία και συλλογικότητες σήμερα στις 4 το απόγευμα στο Μύλο, στην παραλία της Θερμής ενάντια στην ομιλία της Χρυσής Αυγής.

Από χτες περιφρουρούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μυτιλήνη ομάδες αστυνομικών, ενώ περιφρούρηση μεγάλη έχει σχεδιαστεί και για το απόγευμα κατά την ομιλία.

Στη Χίο, πάντως, περίπου 40 άτομα παρακολούθησαν την ομιλία των Χρυσαυγιτών για το «λαθρομεταναστευτικό», ενώ 200 διαδήλωναν ενάντια της ΧΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στελέχη της ΧΑ δεν άφησαν τους δημοσιογράφους να φωτογραφίσουν το ολιγοπληθές κοινό.

Πηγή, εμπρόςnet, 16 Νοεμβρίου 2016.

«ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και «Συντονιστικό Σωματείων και Συλλογικοτήτων» καταγγέλουν την αστυνομία

Με ανακοινώσεις που έστειλαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και «Συντονιστικό Σωματείων και Συλλογικοτήτων», καταγγέλουν την τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, για τη στάση της στην έλευση των Βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού.

Στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΕ Λέσβου

Η Αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ αβανταδόρος της Χρυσής Αυγής

Ως υψηλόβαθμα στελέχη της φασιστικής συμμορίας των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής λειτουργούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση των Λαγού και Κασιδιάρη, των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Μυτιλήνη και της φασιστικής σύναξης στο ξενοδοχείο Lesvos Inn στο «Κανόνι» Θερμής είναι το νέο επεισόδιο στην σειρά προκλητικών ενεργειών και παραλήψεων της Αστυνομίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις τόσο οι ενέργειες όσο και οι παραλήψεις προδίδουν ανοιχτή στήριξη της Χρυσής Αυγής από την τοπική ηγεσία και στα στελέχη της Αστυνομίας. Αποκορύφωμα του κλίματος αστυνομοκρατίας ήταν ο αποκλεισμός του δρόμου Μυτιλήνης – Θερμής που μόνο στόχο είχε να αποτρέψει σε δεκάδες διαδηλωτές να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση που πραγματοποιούνταν στην παραλία Θερμής με πρωτοβουλία του Συντονισμού Σωματείων και Συλλόγων.

Την ίδια ώρα οι τροχονόμοι που βρίσκονταν στην διασταύρωση Πύργων Θερμής – Παμφίλων ενημέρωναν τους υπόλοιπους οδηγούς ότι μπορούσαν να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους προς τους Πύργους Θερμής, εκεί δηλαδή που πραγματοποιούνταν η φασιστική συγκέντρωση. Το ουσιαστικό μποϊκοτάρισμα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και το αβαντάρισμα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, μόλις μια ήμερα πριν την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου αποτελεί τεράστια πρόκληση για το δημοκρατικό λαό της Λέσβου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει την πλήρη ευθύνη για την διατήρηση και ανάπτυξη των φασιστικών κύκλων εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου κι οφείλει άμεσα να ξηλώσει την ηγεσία της.

Συντονιστικό Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Προκλητική η στάση της Αστυνομίας

O Συντονισμός Σωματείων και Συλλογικοτήτων καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας στη Μυτιλήνη που δημιούργησε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου με τα μέτρα που έλαβε από το βράδυ της Τρίτης ως το απόγευμα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου. Συνεχής παρουσία διμοιρίας ΜΑΤ, για πάνω από 24 ώρες, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τεράστια κινητοποίηση δυνάμεων (αστυνομικών και ΜΑΤ), για την φρούρηση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στο Κανόνι Θερμής και παρεμπόδιση της αντιφασιστικής πορείας, αποτελούν πολύ μεγάλη πρόκληση. Για ποιο λόγο επέβαλαν τέτοια μέτρα για την προστασία των Χρυσαυγιτών Λαγού και Κασιδιάρη; Ποιος έδωσε εντολή να κλείσει ο δρόμος Μυτιλήνης – Θερμής, για να παρεμποδιστεί η πορεία και η συμμετοχή πολιτών στην πορεία;

Για την αστυνομοκρατία που αντιμετωπίζουμε στη Λέσβο την πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Το φαινόμενο δεν είναι τοπικό αλλά γενικό, όπως φάνηκε από την απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα, την πρωτοφανή θυροκόλληση της απαγόρευσης στα γραφεία αριστερών οργανώσεων και την καταστολή που ακολούθησε στις διαδηλώσεις. Αν πιστεύουν πως με την πρακτική που ακολουθούν θα τρομάξει το λαϊκό κίνημα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε με μαζικούς λαϊκούς αγώνες την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και της αστυνομοκρατίας.

Όλοι και όλες σήμερα στη συγκέντρωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Σαπφούς στις 6:30μ.μ. και στην πορεία στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη.

Πηγή: LesvosNews, 18 Νοεμβρίου 2016.

2 hrysi aygi limani.jpg large3 antifa14 antifa3

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 15:34

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.