Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 22:34

Πορεία γυναικών προσφύγων κατά της Μόριας

Συνέλευση εργαζομένων βάσης σε ΜΚΟ Λέσβου

Σήμερα Πέμπτη 30/1 η συνέλευση εργαζομένων βάσης σε ΜΚΟ Λέσβου συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε το ΣΒΕΜΚΟ για τις απολύσεις που έγιναν στην ΜΚΟ Άρσις και για τις απολύσεις που ανακοίνωσε η ΜΚΟ Άρσις στο κέντρο υποστήριξης Νέων στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της απεργιακής μας παρέμβασης συναντήσαμε στους δρόμους της Μυτιλήνης πορεία γυναικών προσφύγων κατά της Μόριας και των συνθηκών που επικρατούν. Ακολουθήσαμε την πορεία των γυναικών και την συγκέντρωση τους στη
ν προκυμαία της Μυτιλήνης στη μέση του δρόμου αφού δυνάμεις των ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν να διαδηλώσουν στην πλατεία Σαπφούς.
moria4Οι δυο δράσεις διεκδίκησαν το δημόσιο χώρο που τους αναλογεί στην πόλη: εμείς οι απεργοί παρεμβήκαμε σε όλους τους εργασιακούς χώρους των ΜΚΟ μοιράζοντας απεργιακό υλικό σε ελληνικά και αγγλικά,ενώ ταυτόχρονα οι προσφύγισσες διαδήλωσαν περήφανα σε όλη τη Μυτιλήνη, αναστατώνοντας τη ζωή της πόλης και σε πείσμα της σφιχτής αστυνομικής παρουσίας.
moria3Στους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, θα σταθούμε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο/νη που διεκδικεί τα αυτονόητα και σε κάθε άνθρωπο που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης!

moria.30 1

Αλληλεγγύη στους απολυμένους εργαζόμενους της ΜΚΟ Άρσις.

Ενάντια στα ανοιχτά και τα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Συνέλευση εργαζομένων βάσης σε ΜΚΟ Λέσβου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 22:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.