Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 16:15

ΚΕΕΡΦΑ: Να τιμωρηθούν οι ναζί δολοφόνοι του Μιχάλη, να παραιτηθεί ο υπουργός Προ.Πο που τους κάλυψε

nazi

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Να τιμωρηθούν οι ναζί δολοφόνοι του Μιχάλη, να παραιτηθεί ο υπουργός Προ.Πο που τους κάλυψε

Η δολοφονία του Μιχάλη στη Ν. Φιλαδέλφεια από ναζιστές που καλύπτονταν πίσω από το προσωπείο οπαδών της Δυναμό Ζάγκρεμπ είναι ένα στυγερό έγκλημα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του.

Δεν πρόκειται για «οπαδική» σύγκρουση οπαδών της Δυναμό και της ΑΕΚ αλλά για ωμή ναζιστική βία.

Αυτό το έγκλημα μας υπενθυμίζει ότι η ανοχή στη παρουσία των ναζιστών από την Αστυνομία ανοίγει το δρόμο στην δολοφονική τους δράση.

Η ίδια η Αστυνομία η οποία μαζί με το Λιμενικό φυλάνε τα σύνορα καταδιώκοντας,επανοπροωθώντας και πνίγοντας πρόσφυγες όπως στην Πύλο, άφησε να διασχίσουν ένα ολόκληρο βαλκανικό διάδρομο 1500 χιλιομέτρων οι ναζιστές ενώ βρήκαν στην Ελλάδα τους εγχώριους ναζί φίλους τους και μαζί εξόρμησαν δολοφονικά στο κέντρο της Ν.Φιλαδέλφειας. Με εξοπλισμό επιτέθηκαν σε νέους ενώ εκεί βρίσκονταν παιδιά που έκαναν βόλτα.

Οι ναζί διαφήμιζαν την μετακίνηση τους στο διαδύκτιο ως θριαμβευτική εκστρατεία και τα λαγωνικά της ΕΛΑΣ τους άφησαν να μετακινούνται ανενόχλητοι. Ανοχή για τους ναζί, αλλά ανελέητη καταδίωξη απο τα ΜΑΤ απεργών,φοιτητών, κατοίκων στις γειτονιές.

Η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην Ελλάδα έσπασε από τους ναζιστές με την ανοχή της Αστυνομίας του υπουργού ΠΡΟΠΟ Γιάννη Οικονόμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει όλα τα περιθώρια δράσης των ναζιστών.

Η Αστυνομία ήταν άλλωστε απασχολημένη να φυλάει τις λαμαρίνες της πλατείας Εξαρχείων και τα «έργα ανάπλασης» στο πάρκο Δρακοπούλου, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το χώρο εξόρμησης των ναζιστών δολοφόνων.

Οι εγχώριοι ναζί ενθαρρυμένοι από τη είσοδο των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή έτρεξαν να υποδεχτούν τα αδέλφια τους από το Ζάγκρεμπ και να να τους οδηγήσουν στο προγκρόμ της Ν. Φιλαδέλφειας.

Απαιτούμε την σύλληψη και τη καταδίκη της συμμορίας ναζιστών δολοφόνων, τόσο όσων εμφανίζονται με το προσωπείο οπαδών και των ντόπιων συνεργατών τους.

Να παραιτηθεί ο υπουργός ΠΡΟΠΟ που τους κάλυψε και να ξηλωθεί ο μηχανισμός της ΕΛΑΣ που τους έκανε πλάτες.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 16:21

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.