Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 07:47

Πώς ο Μπάιντεν μεταλλάχθηκε σε περιστέρι

Διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη στις 20 Ιανουαρίου, ζητούν να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα κατηγορώντας τον Μπάιντεν για συνένοχο στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ με τη βοήθεια των ΗΠΑ

 

 

Gilbert Achcar

 

Πώς ο Μπάιντεν μεταλλάχθηκε σε περιστέρι

 

 

Έτσι, μετά από οκτώ μήνες γενοκτονίας με εντατικούς βομβαρδισμούς πυκνοκατοικημένων παλαιστινιακών περιοχών, που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν πενήντα χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των νεκρών που έχουν καταμετρηθεί και εκείνων που βρίσκονται ακόμη κάτω από σαράντα εκατομμύρια τόνους μπάζων που προέκυψαν από την καταστροφή όχι λιγότερων από 300.000 κατοικιών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, για να μην αναφέρουμε τα δημόσια κτίρια, μετά από όλη αυτή τη θανατηφόρα και καταστροφική αγριότητα του «εβραϊκού κράτους», σε σύγκριση με την οποία η αγριότητα του «ισλαμικού κράτους» μοιάζει μάλλον περιορισμένη, και μετά από συνεχείς προσπάθειες να διευκολυνθεί αυτή η γενοκτονία με την εναντίωση σε κάθε σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, δηλ. παύσης της σφαγής, ιδίως με την άσκηση του δικαιώματος βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έρχεται ξαφνικά ο Μπάιντεν, ο περήφανος Σιωνιστής, να επιμείνει στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός σε σημείο που να υποβάλει την περασμένη Δευτέρα σχετικό σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Για να μην φανταστεί κανείς ότι μια θεία αποκάλυψη εμφανίστηκε στον Μπάιντεν και την κυβέρνησή του και ότι μετανόησαν για τη συμπαιγνία τους με τους δράστες της γενοκτονίας, φρόντισαν να παρουσιάσουν το σχέδιο εκεχειρίας τους, που συνίσταται σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός μαζί με ανταλλαγή αιχμαλώτων ως προοίμιο διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, σαν να επρόκειτο για ένα σχέδιο που είχε την έγκριση του Ισραήλ, πράγματι ένα ισραηλινό σχέδιο, έτσι ώστε η ευθύνη για την αποτυχία του να τεθεί σε ισχύ να πέσει μόνο στη Χαμάς. Πρόκειται για καθαρή υποκρισία, αφού ο Νετανιάχου δεν έχει ποτέ ανακοινώσει επίσημα την έγκρισή του για το σχέδιο, αλλά έχει ενεργήσει μέχρι στιγμής σαν να θέλει να διαχωρίσει τη θέση του από αυτό. Από την άλλη πλευρά, η πολιτική ηγεσία της Χαμάς επέδειξε οξυδέρκεια και επίγνωση του παιχνιδιού σπεύδοντας να χαιρετίσει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας και εκφράζοντας την ετοιμότητά της να διαπραγματευτεί τους όρους εφαρμογής του, επιστρέφοντας έτσι την μπάλα στο γήπεδο της σιωνιστικής κυβέρνησης, αφού η αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε να την περιορίσει στο δικό της γήπεδο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σιωνιστική κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης. Αν ο Νετανιάχου είχε συμφωνήσει δημοσίως με το σχέδιο εκεχειρίας, ο Γκαντζ και η ομάδα του δεν θα είχαν αποφασίσει να τερματίσουν τη συμμετοχή τους στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου την Κυριακή. Απέδωσαν την αποχώρησή τους στην απροθυμία του Νετανιάχου να αποδεχθεί το σχέδιο εκεχειρίας και να θέσει όρους για τον τερματισμό του πολέμου που να συνάδουν με τα ισραηλινά συμφέροντα και τις επιθυμίες του Αμερικανού νονού. Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος της πρόσφατης πρωτοβουλίας της Ουάσινγκτον στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν είναι να πιέσει τη Χαμάς, αλλά να πιέσει τον Νετανιάχου να αποδεχτεί επίσημα και δημόσια το σχέδιο. Αυτό έρχεται δεύτερο, αλλά το πρώτο είναι ότι ο Μπάιντεν αναπτύσσει προσπάθειες για να δείξει σε εκείνο το σημαντικό τμήμα της αμερικανικής κοινής γνώμης που είναι αναστατωμένο από τον γενοκτονικό πόλεμο που διεξάγει το σιωνιστικό κράτος και που αποτελεί σημαντικό ποσοστό των παραδοσιακών ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι είναι σοβαρός στις προσπάθειές του να σταματήσει τον πόλεμο.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα κλιμακώσει την πίεση στον Νετανιάχου για να αποδεχτεί την προσωρινή εκεχειρία, η οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες (όπως εξηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο «Η εκεχειρία στη Γάζα και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν ο Νετανιάχου και η Χαμάς», 4/6/2024), και να τερματίσει την εξάρτησή του από τους «νεοναζί» στην κυβέρνησή του, προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση των αντιπάλων του Γκαντζ και Λαπίντ να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα περιλαμβάνει το Λικούντ, τα δύο κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλες σιωνιστικές ομάδες λιγότερο ακραίες από αυτές των Μπεν-Γκβίρ και Σμότριτς. Είτε συμβεί αυτό είτε όχι, ο Μπάιντεν πρέπει να φανεί σαν γεράκι που μετατράπηκε σε περιστέρι, προκειμένου να περιορίσει τις διαμαρτυρίες εναντίον του που αναμένεται να διαταράξουν το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών τον ερχόμενο Αύγουστο (19-22) στο Σικάγο, όταν το Δημοκρατικό Κόμμα θα ανακοινώσει επίσημα τους υποψηφίους του για πρόεδρο και αντιπρόεδρο.

Αυτό είναι το μυστικό της μεταμόρφωσης του Μπάιντεν από βασικό συνεργάτη του σιωνιστικού γενοκτονικού πολέμου σε υπέρμαχο της ειρήνης. Ενώ αυτή η μετάλλαξη είναι ένας φόρος τιμής στη σημασία του κινήματος διαμαρτυρίας εναντίον του πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον καιροσκοπικό και υποκριτικό χαρακτήρα του και το γεγονός ότι ο Μπάιντεν, ο Γκαντζ και οι παρέες τους διαφωνούν με τον Νετανιάχου σχετικά με το πώς θα εξαλείψουν την παλαιστινιακή υπόθεση, αφού διέπραξαν από κοινού τη «δεύτερη Νάκμπα», και όχι σχετικά με τον στόχο της ίδιας της εξάλειψης.

 

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

,11 Ιουνίου 2024 , جلبير الأشقر, « في سرّ تحوّل بايدن إلى حمامة » , القدس العربي

https://www.alquds.co.uk/%d9%81%d9%8a-%d8%b3%d8%b1%d9%91-%d8%aa%d8%ad%d9%88%d9%91%d9%84-%d8%a8%d8%a7%d9%8a%d8%af%d9%86-%d8%a5%d9%84%d9%89-%d8%ad%d9%85%d8%a7%d9%85%d8%a9/

Gilbert Achcar, “How Biden Mutated into a Dove”, جلبير الأشقر / Gilbert Achcar, 11 Ιουνίου 2024, https://gilbert-achcar.net/how-biden-mutated.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 07:56

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.