Το δεύτερο άρθρο της σειράς "Ανισότητες": για τις ιδιαιτερότητες του περιφερειακού χαρακτήρα στην Άπω Ανατολή και την εθνοτική σύνθεση της περιοχής. Όταν μιλάμε για την αποαποικιοποίηση της Ρωσίας, συχνά υποθέτουμε ότι οι "μικροί" λαοί έχουν ήδη κατανοήσει ότι δεν ανήκουν στη μεγάλη ρωσική κουλτούρα, πράγμα που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αναπόφευκτο πλαίσιο. Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα των υποδομών, της φτώχειας και της επιβάρυνσης του πληθυσμού με χρέη, τα οποία δημιουργούν τους λόγους για τη στρατολόγηση στο στρατό… ισχύουν εξίσου για τις δημοκρατίες και για τις απομακρυσμένες "ρωσικές" περιφέρειες.
DSIP (Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) Η δυναμική του αγώνα που θα νικήσει τον Ερντογάν θα είναι η αρχή ενός αγώνα που θα ταρακουνήσει και θα κλονίσει πολύ πιο γρήγορα τον Κιλίτσαρντσογλου… Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να ενωθούν σε έναν ενιαίο αγώνα κατά του ρατσισμού προκειμένου να οργανώσουν την ενεργό αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και τον κουρδικό λαό.
Οι εκλογές της 14ης Μαΐου 2023 αναμενόταν με μεγάλες ελπίδες για την Αριστερά στην Τουρκία. Η πιθανότητα να τερματιστεί το καταπιεστικό καθεστώς του ΑΚΡ, το οποίο διαρκεί πάνω από 20 χρόνια, θα έδινε ανάσα στην Αριστερά και ιδιαίτερα στο Κουρδικό Κίνημα, του οποίου χιλιάδες ακτιβιστές ήταν φυλακισμένοι ή εξόριστοι, έτσι η βασική προσδοκία ήταν να υπάρξει μερική πορεία εκδημοκρατισμού που θα άνοιγε μετά από αυτές τις εκλογές. Για το λόγο αυτό, η Αριστερά στην Τουρκία, υποστήριξε τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές, ενώ στις βουλευτικές εκλογές κατέβηκε με ξεχωριστή συμμαχία με την ονομασία "Συμμαχία για την Εργασία και την…
Η διαδικασία για τη δημιουργία ενός πιο προοδευτικού συντάγματος της Χιλής έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στις 9 Μαΐου. Δυστυχώς, ήταν ένα βήμα πιο μακριά από τα αιτήματα της εξέγερσης του 2019, η οποία έφερε τη συντηρητική κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης και την ανάγκασε να κινήσει τη συντακτική διαδικασία ως διέξοδο από την πολιτική κρίση. Στις εκλογές για το Συνταγματικό Συμβούλιο, ένα νέο σώμα που έχει αναλάβει να συντάξει ένα δεύτερο συνταγματικό κείμενο μετά την απόρριψη του πρώτου σε δημοψήφισμα πέρυσι, οι μεγάλοι νικητές ήταν η ακροδεξιά.
Ένας παλιός συνταξιούχος Ρώσος στρατιωτικός συζητούσε τα τρέχοντα γεγονότα μέσω τηλεφώνου με έναν πρώην συνάδελφό του που ζούσε στην Ουκρανία. Και οι δύο δυσανασχετούσαν με τον πόλεμο μεταξύ των δύο πρόσφατα αδελφών χωρών και εξέφραζαν την ελπίδα ότι αυτή η τρέλα θα τελείωνε σύντομα. Λίγες ημέρες αργότερα, εκπρόσωποι των ειδικών υπηρεσιών έκαναν έφοδο στον Ρώσο. Δεν έδωσε κανένα στρατιωτικό μυστικό και κανείς δεν τον κατηγόρησε γι' αυτό. Κατηγορήθηκε, ωστόσο, ότι δυσφήμισε δημοσίως τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με τη σειρά του, ο πρώην αξιωματικός, ο οποίος γνώριζε τους νόμους, διαμαρτυρήθηκε ότι η συζήτηση ήταν ιδιωτική…
Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, το σημερινό καθεστώς στη Ρωσία εισήλθε στο στάδιο της απροκάλυπτης δικτατορίας, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση κάθε νόμιμη πολιτική δραστηριότητα στη χώρα. Κατά συνέπεια, πολιτικές ομάδες και κινήματα που υπήρχαν μέχρι εκείνη την ημερομηνία διασπάστηκαν σε δύο μεγάλα στρατόπεδα: το ένα υποστηρίζει τη λεγόμενη "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία και το άλλο την καταδικάζει και διαμαρτύρεται γι' αυτήν. Το ίδιο είδος διχασμού συνέβη και με την πολιτική αριστερά στο σύνολό της …Η σημερινή Ρωσία έχει δύο διαφορετικά είδη αριστερών, και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για ποιο από αυτά τα δύο ανταγωνιστικά κινήματα μιλάμε.
Σελίδα 1 από 238