Diane Fieldes Κάθε αξιοσέβαστος πολιτικός και προσωπικότητα του κατεστημένου προβάλλει τώρα τα διαπιστευτήριά του για τον αντιναζισμό του και τον υποτιθέμενο θαυμασμό του για τον Μαντέλα. Αλλά δεν μπορείς να είσαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας όταν τα ζητήματα έχουν ήδη κριθεί. Σήμερα, το Ισραήλ είναι το κράτος-καταπιεστής. Πραγματοποιεί γενοκτονία και εφαρμόζει απαρτχάιντ. Αυτή είναι η δοκιμασία της ιστορίας – όχι οι φρικαλεότητες του παρελθόντος για τις οποίες όλοι μπορούν τώρα να συμφωνήσουν άνετα.
Θα σχολιάσω, πρώτα, τους πολέμους στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία και τι νομίζω ότι μας αποκαλύπτουν για τις αυτοκρατορίες του 21ου αιώνα. Δεύτερον, θα καταθέσω μια άποψη για τα αίτια αυτών και άλλων πολέμων, καθώς και για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, τα οποία μπορούν να κατανοηθούν ως εκδηλώσεις της κρίσης του κεφαλαίου. Τρίτον, θα μιλήσω για τη σχέση του πολέμου και των κοινωνικών αγώνων στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Η λύση στις σημερινές παγκόσμιες κρίσεις μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη μαζική διεθνή κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στην ιμπεριαλιστική κατοχή, για το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, ενάντια στον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και για συγκεκριμένη αλληλεγγύη, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Να σταματήσουν οι Ισραηλινές επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού, κατάπαυση του πυρός τώρα! Έξω τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία! Διάλυση του ΝΑΤΟ και της CSTO. Ενάντια σε κάθε μορφή ιμπεριαλισμού, διεθνής αλληλεγγύη!
Στη σκιά των σχέσεών του με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ απολαμβάνει επίσης εδώ και πολύ καιρό γόνιμους δεσμούς με την Κίνα, που είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος … Καθώς το Ισραήλ πραγματοποιεί τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, πολλοί έχουν δικαίως επικεντρωθεί στην υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτους. Όμως, όπως επισημαίνει ο Ταρίκ Κένεϊ-Σάουα, «η υπόθεση ότι το Ισραήλ απλώς δεν χρειάζεται πλέον την αμερικανική βοήθεια προκειμένου να διατηρήσει την υγιή οικονομία του ή το τερατώδες ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημά του έναντι όλων των περιφερειακών απειλών είναι σαφής».
Η Ουκρανία δεν ήταν ένα "τεχνητό δημιούργημα" του Λένιν, όπως ισχυρίζεται ο Πούτιν . Και η Παλαιστίνη δεν ήταν "μια γη χωρίς λαό για έναν λαό χωρίς γη" - ούτε καν μια "γη της επαγγελίας". Η προσπάθεια απόκρυψης του "μεγαλορώσικου" αποικισμού ήταν αποτέλεσμα ιδεολογιών και πλαισίων διαφορετικών από αυτά που συνδέθηκαν οργανικά με την υλοποίηση του σιωνιστικού σχεδίου και τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948. Ωστόσο, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του ουκρανικού λαού, όπως και του παλαιστινιακού λαού, εξακολουθεί να προσκρούει σε αυτές τις συσκοτίσεις με διάφορους δραματικούς τρόπους.
Sam Friedman Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που δημιουργεί και λειτουργεί με πραγματικές αφαιρέσεις. Αυτό το σύντομο άρθρο αναφέρεται στο τι σημαίνει αυτό στο πλαίσιο δύο πανδημιών – πρώτα του HIV/AIDS και στη συνέχεια του COVID-19. Οι πιο ορατές από αυτές τις πραγματικές αφαιρέσεις είναι το χρήμα και τα κέρδη.
Σελίδα 1 από 2