Υπάρχει μια σε βάθος ανασύνθεση, με κύρια γραμμή αντιπαράθεσης τον "καμπισμό" και τον διεθνισμό. Μπορεί να έχουμε πολλές διαφορές ανάλυσης, αλλά το ερώτημα είναι αν υπερασπιζόμαστε όλους τους πληθυσμούς που έχουν πέσει θύματα. Κάθε δύναμη επιλέγει τα θύματα που της ταιριάζουν και εγκαταλείπει τα άλλα. Αρνούμαστε να μπούμε σε αυτού του είδους τη λογική. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Κανάκων στο Κανάκι, ό,τι κι αν σκέφτεται το Παρίσι, των Σύρων και των λαών της Συρίας απέναντι στην αδυσώπητη δικτατορία της φατρίας Άσαντ, των Ουκρανών που βρίσκονται κάτω από τον κατακλυσμό των ρωσικών πυρών, των Παλαιστινίων που βρίσκονται κάτω από τον κατακλυσμό…
Ukraine Solidarity Network Καθώς η κατάσταση στη Γάζα γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική και καθώς περνάει άλλος ένας χρόνος πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε δεσμούς μεταξύ αυτών των αγώνων αντίστασης και να προτάξουμε μια εναλλακτική λύση αυτοδιάθεσης και δικαιοσύνης. Όπως έχουν επισημάνει πολλοί Εβραίοι που συμμετέχουν στο κίνημα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, η γενοκτονία κατά των Εβραίων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τόσο τη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων σήμερα όσο και την προσπάθεια εξαφάνισης της Ουκρανίας.
Diane Fieldes Κάθε αξιοσέβαστος πολιτικός και προσωπικότητα του κατεστημένου προβάλλει τώρα τα διαπιστευτήριά του για τον αντιναζισμό του και τον υποτιθέμενο θαυμασμό του για τον Μαντέλα. Αλλά δεν μπορείς να είσαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας όταν τα ζητήματα έχουν ήδη κριθεί. Σήμερα, το Ισραήλ είναι το κράτος-καταπιεστής. Πραγματοποιεί γενοκτονία και εφαρμόζει απαρτχάιντ. Αυτή είναι η δοκιμασία της ιστορίας – όχι οι φρικαλεότητες του παρελθόντος για τις οποίες όλοι μπορούν τώρα να συμφωνήσουν άνετα.
Θα σχολιάσω, πρώτα, τους πολέμους στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία και τι νομίζω ότι μας αποκαλύπτουν για τις αυτοκρατορίες του 21ου αιώνα. Δεύτερον, θα καταθέσω μια άποψη για τα αίτια αυτών και άλλων πολέμων, καθώς και για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, τα οποία μπορούν να κατανοηθούν ως εκδηλώσεις της κρίσης του κεφαλαίου. Τρίτον, θα μιλήσω για τη σχέση του πολέμου και των κοινωνικών αγώνων στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Η λύση στις σημερινές παγκόσμιες κρίσεις μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη μαζική διεθνή κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στην ιμπεριαλιστική κατοχή, για το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, ενάντια στον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και για συγκεκριμένη αλληλεγγύη, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Να σταματήσουν οι Ισραηλινές επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού, κατάπαυση του πυρός τώρα! Έξω τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία! Διάλυση του ΝΑΤΟ και της CSTO. Ενάντια σε κάθε μορφή ιμπεριαλισμού, διεθνής αλληλεγγύη!
Στη σκιά των σχέσεών του με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ απολαμβάνει επίσης εδώ και πολύ καιρό γόνιμους δεσμούς με την Κίνα, που είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος … Καθώς το Ισραήλ πραγματοποιεί τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, πολλοί έχουν δικαίως επικεντρωθεί στην υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτους. Όμως, όπως επισημαίνει ο Ταρίκ Κένεϊ-Σάουα, «η υπόθεση ότι το Ισραήλ απλώς δεν χρειάζεται πλέον την αμερικανική βοήθεια προκειμένου να διατηρήσει την υγιή οικονομία του ή το τερατώδες ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημά του έναντι όλων των περιφερειακών απειλών είναι σαφής».
Σελίδα 1 από 2